Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 31. července 2007

V dětství mi lhali

a ten princ nebyl žádný princ, ale normální feťák.

To si tak člověk v sobotu ráno chce udělat siestu, upresuje si voňavou kávu, někdo by si nachyslal čerstvý loupáček, já si připravila jogurt a chrumkavé müsli, zašla jsem si do schránky k brance pro noviny... otevřu MF DNES a BŘINK! je to tam!

Zase padla jedna jistota mého dětství.

V mžiku se dostavuje ještě silnější pocit frustrace než onehdá naposledy, když jsem objevila tu strašnou pravdu kolem mýtu s čápy a vránami.
Ostatně, ono mi to vždy vrtalo hlavou, jak ten krásný princ z pohádky věděl, že má políbit zrovna žábu a ne třeba krtka.

Teď to vím, ale vědět jsem to nemusela.

Poezie krásné přeměny je pryč a já mám před očima jen nějakého vozemboucha, jak v šatech ukradených z královského smeťáku olizuje halucinogenní bufotenin ropuše za ušima, aby si připravil pár chvilek barevných snů a mezi nimi možná i tu princeznu, která by se mu normálně vyhnula velkým obloukem, ohavovi smradlavému.

Ano, je to smutné. Smutné pro mě, duši poetickou, ale krásná zpráva pro všechny, kteří musí, chudáci, dávat denně nemalé částky peněz na svou pravidelnou dávku jedů na zblnutí mysli.
Článek je opravdu instruktážní. Případného zájemce vybaví přesným návodem včetně obrázků, kterou ropuchu je skvělé olízat a kterou ne.

Další módní hit na drogovém nebi je na světě.

Out se ocitají profláknuté lysohlávky, posvátné houby starých Mayů, pomocí kterých se šamani převtělovali do jaguářího boha a vstupovali do kontaktu se svými mrtvými.

Kupodivu tuhle omamně úspornou variantu nevymysleli čeští kutilové z Receptáře, ale sušenou ropuší kůži kouřili už labužníci v 80. letech v Americe.
Největším hitem je podle Sunday Telegraph olizování ropuch mládeží v Srbsku a to zejména mezi intelektuály.
Ale opatrně.
Není žabka jako žabka a dát si na večer dobrotu ze zádíček ropuchy velké (Bufo marinus), ranní pobyt na patologii je víceméně zaručen.
   

23 komentářů:

  1. Žáby jsou pokud vím evergreenem už celá tisíciletí... takže nic nového pod sluncem :)

    OdpovědětVymazat
  2. žáby jsou sexy!http://ateo.cz/frame/phpgal/pict//4.613.jpg

    OdpovědětVymazat
  3. zcr,to je jasné, že tebe nepřekvapím, ale pro mě, tetku z dědiny, to bylo překvapivě nechutné. Ne, lízat žábu, ale ten ÚČEL!

    OdpovědětVymazat
  4. Zlato nehdá políbilo asi žábuale místo prince dostalo bradavice:-(

    OdpovědětVymazat
  5. Žáby jsou moc hezké,ale nelízal bych je. Mohly by chytit nějakou infekci.

    OdpovědětVymazat
  6. Pak už jen zbývá dobrat se k princezně*A zjistit zdali to funguje inverzně*Jestli když slečnu líznu do ucha*Zdali se z princezny stane ropucha*

    OdpovědětVymazat
  7. Kamio,lízni do ucha princeznu,vysloužíš sobě odměnu.Od hradního strážce ránu pažbou,doprovodí slečna decentní fackou (mrk).

    OdpovědětVymazat
  8. No, ano - br.Měl jsem u sobotní snídaně téměř totožnou příhodu. Jen ta představa...nemohl bych být princem, který líbá zakletou princeznu...

    OdpovědětVymazat
  9. Sorry... :o)))Žabí princezna: http://ateo.cz/frame/phpgal/pict//6.209.jpgŽabí princ:http://ateo.cz/frame/phpgal/pict//6.241.jpgA ještě jeden:http://ateo.cz/frame/phpgal/pict//6.242.jpg

    OdpovědětVymazat
  10. Teo,vidím, že je to oblíbené téma, jen u toho posledního odkazu mi trochu zaskočilo *ha,ha*Mod, to musíte na kožní, jinak se Zlato nevdá!M, třeba by mohly chytit bradavice..Kamio, tvé uplatňování slova INVERZNĚ mě vždycky (!) dostane *veselý mrk*Galahade,co my víme, třeba je někde princezna,co čeká až ji Kamio lízne třeba do ucha ..Aleko, asi nás bylo víc, kdo měl ropuchami ovlivněnou snídani *ironický škleb*

    OdpovědětVymazat
  11. Báro,jistě, že taková princezna někde existuje! (zasněný smajlík)

    OdpovědětVymazat
  12. Kamio,třeba Šípková Růženka (Sleeping Beauty):http://ateo.cz/frame/phpgal/pict//5.145.jpg

    OdpovědětVymazat
  13. aTeo,joo, to bude ona, ta je přesná:))

    OdpovědětVymazat
  14. @Teo,to není Růža Šípková, to jsem já!A princ pořád nikde!

    OdpovědětVymazat
  15. aTeo,kdyby ses snažil, tak na aTeo.cz najdeš jistě i jiný (hezčí) obrázeček spící princezny, co? (povzbudivý mrk)Báro: Tak to mi ani neříkej! Že máš takový škaredý kolovrátek! (pošetilý mrk)

    OdpovědětVymazat
  16. Jo, našlo by se...Třeba Zlatovláska. Chceš ji vidět?

    OdpovědětVymazat
  17. BároZlato už bylo objednané na zkrášlující zákrok, ale jedna zmizela sama zcela a druhá se zmenšila zatím cca o 70%, nicméně Filip onehdá říkal \"Zlatěnku chci za ženu!\" takže to vypadá nadějně, že dvě mouchy jednou ranou:-))

    OdpovědětVymazat
  18. aTeo,jasně, sem se Zlatovláskou! Mám ale trochu obavy...

    OdpovědětVymazat
  19. Kamio,kdo se bojí, kálí v síni a nesmí do lesa! No, Zlatovláska... spíš Rusovláska. Ale pjééékná!!!http://ateo.cz/frame/phpgal/pict//6.244.jpg

    OdpovědětVymazat
  20. @Teoproboha, tohle je pěkná? Tobě se líbí ženy s odpreparovanými žebry? A co ten drn?:-))))

    OdpovědětVymazat
  21. aTeo,tak ta je parádní, to bylo přesně ono, ta tady chyběla! Teď už můžu v klídku odjet na dovolenou... (úlevný úsměv)

    OdpovědětVymazat
  22. takže ta princezna olízla ropuchu a pak měla halucinace, že se před ní objevil princ???? jak prozaické.

    OdpovědětVymazat
  23. Kam.šťastnou cestu a nezapomeň to tam říct doktorovi!!:-)))

    OdpovědětVymazat