Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 17. července 2007

Mohla jsem být vítěz ankety

Z některých míst se ale hůř soutěží.


Včera probíhala na rádiu Impuls anketa na téma "Jak se vyhýbáte současným vysokým teplotám?". A volající se svěřovali se svými geniálními nápady. Nastartované klimatizace na plný výkon s nanukem v ruce, koupaliště v kombinaci se šnorchly, nohy v kýblu s vodou. Kdybych zavolala já, určitě bych je s přehledem převálcovala. Ideální způsob, jak se vyhnout vysokým teplotám samozřejmě musí zahrnovat klimatizaci, ale hlavní plus spočívá v přidané hodnotě lékaře a několika členů středního zdravotnického personálu, který v případě potřeby začne s ovíváním a uklidňujícími proslovy. Asi bych vyhrála, kdybych měla u sebe mobil a nezapomněla jej v té rychlosti na pokoji. Myslím, že zavolat by mě nechali! A já bych v rádiu zahlásila, že ideální způsob, jak přečkat vysoké teploty venku, je v klimatizovaném porodním sále. Nevyhrála jsem tak bohužel ani novou knihu Johna Irvinga, ani tričko s logem.

 

Štěpánek, pracovně kdysi nazvaný Vetřelec, se uvedl příznačně, způsobem hodným svého jména. Neptal se na to, kolik je venku stupňů ani jaký je národohospodářský regulační stupeň ve spotřebě elektřiny a svým bleskovým příchodem mě pasoval na rekordmanku v nejkratším těhotenství ve střední Evropě za posledních sto let. Čtyřicet osm centimetrů společně s necelými třemi kily přišlo na svět včera krátce po půl druhé odpoledne a všechno je v nejlepším pořádku, snad kdyby ta okna v pokoji nebyla na jih a žaluzie nepropouštěly sluneční světlo.

 

Další reportážní vsuvky budou pokračovat - až se zase doberu k nějakému volnému PC.

44 komentářů:

  1. Vy jstte se snad všechny domluvily!!! Moc blahopřeju a smekám, jsi šikovná a Štěpánek je borec :-)

    OdpovědětVymazat
  2. No vida - 48 cm a ~3 kg, to je téměř 62,5 gramů na centimetr!Gratuluji.(A já si říkal, že je tu poslední dobou podezřelé ticho :)

    OdpovědětVymazat
  3. asi bych sem měl chodit častěji, ani jsem nevěděl že jsi těhotná :Dkaždopádně gratuluju a přeju hodně zdravíčka vám oběma :)

    OdpovědětVymazat
  4. Báro,taky mooc gratuluju!!! (Jenom je trochu škoda toho trička s logem:)

    OdpovědětVymazat
  5. Báro mooooc gratuluju ! To je teda fofr, to ti povím :-D Čtenář se ani nerozkouká a ty to na něj takhle valíš. Tak hlavně, že všechno vyšlo ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Originální řešení......jako vždy ;-)Moc a moc gratuluji Štěpánkovi Vetřelci i jeho mamince :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Teda Báro?Ty jen překvapuješ a navíc úplně senzačně. Tak jenom velká gratulace a přání dobrého zdraví oběma. Takže další Ráček je na světě. Dobrá volba, moc hezké znamení /nevíš proč, nevadí/.

    OdpovědětVymazat
  8. WOW!To byla rychlost...pripada mi to VCERA kdys oznamila virtualnimu svetu tehotenstvi! ;) V kolikatyms byla tejdnu? Moc gratuluju a preju Stepanovi (mimochodem krasny jmeno!) a tobe hodne stesti a zdravi XXX

    OdpovědětVymazat
  9. To byl fofr! Zdar!Hodně zdravíHodně mlékaHodně trpělivostiHodné dítěKruci co to plácám?Zdar! :-)

    OdpovědětVymazat
  10. připojuju se s gratulací :) máš můj obdiv, v tomhle vedru cokoliv dělat je úmorný, natož ještě rodit :)))

    OdpovědětVymazat
  11. Také já gratulujiTobě i Štěpánkovi, jakož i celé rodině.Ať vám všem dělá jen radost :)

    OdpovědětVymazat
  12. Bárogratuluju, asi Tě zapíšou do GKR:-)))))Štěpán, hm, no hlavně, že ne Jakeš:-))

    OdpovědětVymazat
  13. Felicitation!!!asi už se chce Štěpánek opalovat:-))

    OdpovědětVymazat
  14. Tedy, připadá mi to dítě jakési virtuální - ale rozhodně blahopřeju!

    OdpovědětVymazat
  15. Barunko, gratuluji a přeji vám oběma jen to nejlepší. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ono jich už tady je dost......ale myslím, že ještě jednu gratulaci navíc uneseš...:-) Nechť se Vám všem daří!

    OdpovědětVymazat
  17. Určitě bys tu anketu vyhrála.Ale vyhrála si stejně - Štěpánka Vetřelečka. Moc gratuluju a hodně zdraví vám všem.

    OdpovědětVymazat
  18. Mod.,Ještě to tak - Jakeš! Já nevím, ale co sto tisíc..!! Milion! Dva miliony berou!! Jandové a jiní!! :))

    OdpovědětVymazat
  19. blahopreju a preju hodne zdravi a vseho dobreho a pridavam se k udivum spoon: nebylo to tehotenstvi fakt nejak rychle? ja yslela, ze budes rodit tak za 3 mesice!!! super, at jste vsichni stastni!!

    OdpovědětVymazat
  20. Gratulace, ale v tom vedru se ani nedivím, že už chtěl ven, víš jak muselo být tam jemu, když tam klimatizaci neměl?? Už z tohodle pohledu, ( když jsem podnikala něco ála plánované rodičovství, tak jsem hlavně nechtěla, abych musela rodit v těch horúčavách. Takže moje obě dcery jsou v lednu. Ale zase byla chřipková epidemie, a ta jedna měla ten den venku teplotní rekord ( myslím tenkrát asi cca - 27°C.) Takže to si člověk nevybere.Tak NA ZDRAVÍ !!

    OdpovědětVymazat
  21. Abych se vyhnul Lacovu napomenutí,tak nejprve blahopřeju a teprve potom budu vtipný... anebo ne. Bod 2 vypouštím a ještě jednou gratuluju! :)

    OdpovědětVymazat
  22. No teda!To je zprávička!Gratuluju a přeju hodně zdraví,ať ty centimetry rychle narůstají!

    OdpovědětVymazat
  23. Super, další daňovej poplatník na světě! Gratuluju!

    OdpovědětVymazat
  24. taky připojuju virtuální gratulaci;-)

    OdpovědětVymazat
  25. to aTeoJá to vyvážím, pogratuloval si i za mě, tak já budu jen vtipný:Víte jakou výhodu má těhotná ženská? ...Když šlápne na hrábě, tak se nepraští do hlavy!

    OdpovědětVymazat
  26. A já......radši nešlapu na hrábě...:)

    OdpovědětVymazat
  27. Jé.. jestlis dočetla až sem, tak my taky gratulujem. Tiše závidíme :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Blahopřeju,a tak mě napadá co si asi malej Vetřelec pomyslel když vykoukl. Možná si říkal sakra,takový hyc jsem ještě v životě neviděl:-))Mějte se sametově.

    OdpovědětVymazat
  29. To je ale fofr ... tak krátce těhotná a takovej macek! No, věřím, že sis oddechla, že už jste se rozpojili, v těch vedrech se to líp snáší. Hodně zdraví, tobě i macíkovi!

    OdpovědětVymazat
  30. Ja som sa pred tými horúčavami skryl na týždeň ku koňom. Ale vidím, že ty si ešte prefíkanejšia! :-)Samozrejme gratulujem a prajem veľa krásnych spoločných chvíľ.

    OdpovědětVymazat
  31. Konečně doma!!!Děkuji za tolik moc krásných gratulací!To jste mi udělali radost :-)). Doplním jen info, že to byl 35. týden a v papírech máme \"na hranici zralosti\" ..pch, jako kdyby to psali o melounu! A musím opravdu přiznat, že tím, jak pozdě jsem se k tomu postavila čelem a jak rychle se Vetřelec prodral na svět, si spousta lidí, i z mého okolí myslí, že jsem si dělala srandu... jenže ta sranda už leží doma v postýlce a malá fotodokumentace bude následovat v nejbližších dnech, jen co zráchnu čtvrtletní DPH.

    OdpovědětVymazat
  32. Bárona hranici zralosti? to jsem ještě neslyšela:-)

    OdpovědětVymazat
  33. Mod, fakt to tam je a taky, že měl pupečník 2x kolem krku.. byl chudáček nějakej modrej, ale Agpar skóre má excelentní, takže do prestižní americké mateřské školky by ho vzali :-)))))

    OdpovědětVymazat
  34. Já jsem už asi úplně poslední, ale i tak posílám velkou gratulaci!

    OdpovědětVymazat
  35. Báro,Agpar neznám. Já znám jenom \"nad par\" (protože \"pod par\" jsem se ještě nedostal.. na minigolfu teda..:)

    OdpovědětVymazat
  36. Šnečku, díky. Kamio, málo trénuješ :-)

    OdpovědětVymazat
  37. Taky gratulace. Hlavně ať nezlobí. Nám už doma zlobí 15 měsíců. :o)to Kamio: Báře se jenom předběhly prsty...je to Apgar. ;o)

    OdpovědětVymazat
  38. Koyamo,zatím nezlobí, ale předpokládám, že se jedná jen o přechodný stav.Kamio, koyama má pravdu, předbíhají se mi prsty, myšlenky a někdy i celé události. Nejen u vynálezu paní Apgarové.

    OdpovědětVymazat