Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pátek 22. června 2007

Všechny možné důsledky se nedají odhadnout

Jak se má prodávat auto ženám

Dnes je zase po několika parných dnech zataženo a mně došlo, proč se večer lekám, když procházím kolem zrcadla a zrak mi zavadí o tu divnou osobu, která se tam objeví.
Ta v tom zrcadle je rozcuchaná, téměř zaprášená a celkově vypadá, jako kdyby vyběhla z nějakého roští.
Ale podobá se mi natolik, že se přece jen poznávám, už jen proto, že dobře vím, že nemám žádnou sestru.

Fakt se vždycky ráno hezky učešu! Že by mi to dělaly ty sluneční brýle, co si občas vrazím do účesu, když potřebuji vidět nemodře či nehnědě? Ale to dělám vždycky a účes to přežil.
Nevhodné tužidlo...? Možná jsem na sprejové nádobce přehlédla, že je to nějaká novější receptura s jezinkoidními účinky pro málo odvázané dívky. 

Tak to bylo v minulých dnech každý večer. Ale včera ne, jak jsem ráno odešla, tak jsem odpoledne zase přišla, účes v normálu. Co bylo jinak?

NO JISTĚ! Včera jsem neměla v autě na plné pecky otevřená okýnka! Patřím mezi ty plebejce, kteří se v létě poznají podle otevřených okýnek, že nemají na auto s klimatizací.

Ale, sakra, proč mi to ten chlap v autosalónu při koupi auta neřekl?

Já vím proč, on byl holohlavej, tak to nemohl tušit.
Dobře si pamatuji, jak mi klimatizaci nabízel a jako jediný argument z něj vypadlo, že je za nemalý příplatek v řádu destitisíců.
A tím mě tedy nepřesvědčil. Dost mi stačil ten ohavně vysoký příplatek za pětidveřovou variantu místo  třídveřové a dále za posilovač řízení a elektricky ovládaná zrcátka.
Ale kdyby byl co k čemu a vysvětlil mi, že bez klimatizace budu chodit pořád rozcuchaná.... jó, to by stálo za zvážení.  
Vůbec to byla nějaká slabá povaha, ten prodejce. Stačil pohled na jeho vyděšený obličej, když jsem trvala na tom, že si vezmu auto a posilovačem řízení až potom, co si na vlastní kůži vyzouším jaké je parkování "bez" a "s".
Zda to má vůbec cenu.


"A jezdila jste někdy s autem, co má posilovač?" zaptal se ještě, aby získal čas na to, přesvědčit mě, že zkoušení nemá canu.
"Ne, nikdy, proto bych si to chtěla vyzkoušet," nedala jsem mu oddechový čas a on pochopil, že bude muset jít do toho šíleného rizika a svěřit mi do rukou vůz, který už je určen a nachystán pro jiného zákazníka, ale momentálně je na prodejně jediný, se kterým se to dá vyzkoušet.
 
"Vy se viditelně třesete," konstatovala jsem s úsměvem ve chvíli, kdy jsem couvala na jejich firemním parkovišti mezi dva jiné nové vozy.
"No... my to takhle normálně zákazníkům nepůjčujeme, na to je zkušební vůz, ale ten právě posilovač nemá."
"Nebojte se, já vám s tím nic neudělám, jen si trochu zamanévruji a můžete si ho uklidit zpátky," řekla jsem a vyrazila jsem po parkovišti trochu ostřeji, než byla schopna unést jeho zděšená mysl.
"Dáme losí test?" prohodila jsem při pohledu na pravidelně rozestavěné fosforově svítící kuželky na vedlejším parkovišti.
"Néééé..." opotil se.
"Dělám si srandu..., pojďte si to auto uklidit a já na vás tady počkám."

Vydechl nahlas úlevou a já si šla vypít stydoucí kávu, co mi stála u něj v prodejně na stole.
Nakonec jsme si teda plácli, jen mě na něj mrzí, že mě neupozornil na ten rozcuch, co budu mít v létě celý den na hlavě, i když se budu česat pětkrát denně.

P.S. V Kaipanu mi to vadit nebude, tam se prý jezdí ve zmijovce :-).


 

18 komentářů:

  1. nejlevnejsi reseni je tzv. \"pleska\". Kdyz se u toho nebudes moc ohanet pravou rukou, nemuselo by to vypadat zle a hlavne...BUDES KRUTE ALTERNATIVNI!!!:-D

    OdpovědětVymazat
  2. Hm,napadá mě kombinace lodičky na jehlách, zmijovka, fáro bez klimatizace a už rýsující se nový život. Fotka a článek na Pullitzera. Neber vážně. Já Tě radím mezi ženy,které si můžou dát na hlavu kastról a jsou šik.

    OdpovědětVymazat
  3. ha a co jsi to vlastne poridila? ;) my mame taky auto, co umi vyrabet paradni rozcuch :D akorat ma cerny interier, takze kdyz se opre slunicko, je to labuz...

    OdpovědětVymazat
  4. mykee,říkáš \"krutě alternativní?\" Já snad ani všechno mít nemusím ... :-)Buteo, jednoznačně. A nejvíc mi sluší hrnce smaltované modré s dírou na dně.sedmi, bylo štěstí, že jsem viděla standardní světlinko béžový interiér, neboť jsem si hned objednala z praktických důvodů tmavě šedočerný. Takže vím dobře, co to je! Jinak volba padla ny VW POLO, protože mělo ze všech kandidátů nejlepší držák na kelímky s kávou :-)

    OdpovědětVymazat
  5. O ženách a autech se povídají doslova horory ale skutečnost je trochu méně dramatická. Když Doktorka kupovala auto tak si vybrala inzerát kde se vysloveně pravilo že to prodává jiná žena. Až pak se podívala co je to za auto. No a na odbornou radu si vzala kamarádku ze školy, takže se u lehce ojeté Hondy sešla MVDr za podpory klasické filozofky a kupovaly to od absolventky VŠE.Nemusím být u všeho ale dosmrti budu litovat že tohle mi uteklo protože tu debatu bych prostě chtěl slyšet:-)))PS: Doktorčina Honda klimatizaci má.

    OdpovědětVymazat
  6. No...ženám by se auta neměla prodávat vůbec. Měla by jim být s blahosklonným úsměvem darována jejich oficiálním sponzorem. Takže prakticky: koupím auto a ženě jen tak mimochodem podám klíčky od něj. Aby bylo bez klimošky... no promiňte, to by mě hanba fuckovala! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Baru......právě jsi mi připoměla, že jsem onehdá v Čakovicích na fotbalovém hřišti viděl nějakýho Ferdu, kterej měl zmijovku plastovou... jestli jí bude nosit často, celkem brzo mu asi starost o vlasy odpadne... mám dojem...:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Teo,míra závislosti je přímo úměrná finanční náročnosti přijímaných darů...a já jsem ráda nezávislá.Jó, takové nehmotné rozmazlování...to je jiná, to můžu i několikrát denně ;-)motoneználku, jestli chceš nezapomenutelný zážitek, tak tě pozvu, až zase něco budu kupovat. A nejlépe v bazaru! Dělám si zářezy za odrovnané prodejce :-)Baníčku, párkrát denně to srovnat musím, aby malé děti nezačaly plakat, když jim na mě padne zrak.Galahade, to existuje?! Tak už jen přidám zážitek z poslední shlédnuté módní přehlídky, kdy modelky měly na hlavách opačně nasazené takové ty žluté plastové nočníky a z dálky to vypadalo jako pravé sombréro :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Báro,RMC taky nemá klimošku, takže jsem asi taky ten plebs:)) U mě to trochu řeší střešní okno, protože to mají pak rozcuch ti vzadu a já jsem v poho;-) Ale v RMC vzadu moc jezdit nejde, to je tak pro dva:) Chtěl bych vidět obličej toho chlápka při dvojsloví \"losí test\" :))

    OdpovědětVymazat
  10. Vzpomněl jsem si......na tu reklamu na úvěr od tuším Spořky, co jde vyřídit tak strašně rychle :-)Tak nějak vypadáš? :-))

    OdpovědětVymazat
  11. No, já jezdím s otevřenými okny a puštěnou klimatizací, ale netuším jestli si myslej, že nemám klimatizaci nebo, že mi nejdou zavřít okna:-))

    OdpovědětVymazat
  12. Teojednou mi auto prodali, ale můjk oficiální sponzor s ním nebyl moc spokojený a tak mi ho bez mého vědomí prodal a jen tak mimochodem mi od něj podal klíčky.Nebylo lepší, bylo prostě jen o hodně větší. Pak mi podal klíčky ještě jednou, měla jsem to auto 3 měsíce, žralo tak, že jsem si musela pronajmout vlastní vrt. Tak jsem si vzala jeho klíčky:-)))

    OdpovědětVymazat
  13. opravanepodal mi klíčky od toho co mi prodal, ale od toho, co mi koupil:-))

    OdpovědětVymazat
  14. Kamio,viděl bys \"krystalické zděšení\" ... a přitom je losí test taková prima zábava!Armine, na toho natuženého spokojeného klienta spořky to fouká jedním směrem zepředu. Na mě dvěma směry - zprava i zleva.. z toho plyne, že je můj vzhled mnohem kreativnější.Mod, to jsi musela být asi hodná! Já občas zlobím, takže klíčky nechci a ani nečekám :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Báronaopak, čím víc zlobím, tím víc mám klíčů:-)

    OdpovědětVymazat
  16. A jak pokračuje Kaipan? Az bude co fotit, ze urcite postnes nejake fotky, vid? Vid ze jo? :o)

    OdpovědětVymazat
  17. Mod,tak to jsem celá já. Ani správně zlobit neumím.Gino, zatím je vše přednachystané v policích, čeká se na hlavní kompenenty (rám, karoserie) a pak začne i mohutné stavění a focení :-)

    OdpovědětVymazat