Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 19. června 2007

Bezvadná šance, jak se stát vidiotem

Zblbnu nebo nezblbnu?

A je to tady! Každý den se probouzím a čekám, že se stane něco skvělého. Je to poněkud psychicky náročné, protože je běžné, že se probudím třeba dvěstěpadesátkrátosmkrát a  ono stále nic, ale já se nezvdávám a po dvěstěpadesátédeváté se těším zas.

A minulý pátek se to stalo!

Ne, že bych měla radost, když se někomu nedaří v podnikání, to zase ne... ale když už se to stalo, potěšil mě způsob, jakým se to pan Nešťastný rozhodl řešit.
Není to nic povznášejícího, když má někdo firmu a té se daří způsobem, o jakém se říká:"Stěží se klepe."
Protože má však pan Nešťastný ještě jiné iniciativy, tak to zatím moc neřešil, nechával to ve stavu, kdy se to 
"alespoň klepalo" a neprodělávalo.

Chvílemi už se sice začínal považovat za charitu, ale co by jeden neudělal pro lásku k lidem.

Aby bylo jasno, bavíme se o video a DVD půjčovně na okraji města.

Sice leta letoucí zavedené, ale přesto občas velmi složitě zápasící.
Pamatuji se na doby hojnosti, které prudce přerušil začátek vysílání Novy, pak po čase opět postupné vstávání z prachu a znovu pád s nástupem kabelovky na přilehlém sídlišti a nakonec vždy jen o stupínek níž ... rozmach internetu ... dostupnost vypalovaček... a když se začne dařit špatně, nejsou peníze na novinky,  spirála směrem dolů se roztočí...
Obtížně udržitelnému stavu dal smrtelnou ránu majitel domu, kde půjčovna sídlí, když se od 1.7. rozhodl panu Nešťastnému zvednout dost podstatně nájem, neboť ho chtěl dostat pryč a místo něho si tam udělat cukrárnu pro manželku.

A co s tím mám společného já?

No, hodně!

Pan Nešťasný totiž vymyslel, že když má teď  tak málo času na vyklizení půjčovny a rozprodání kazet a DVD, tak využije mé náklonnosti a tím i prostor salonku na baru a tam by to všechno uskladnil a mohlo by se to pomalu prodávat za nějaké malinkaté přátelské procentíčko z prodeje pro mě.  

Proč ne!

Jen to má malý háček. Bar je přes léto zavřený (kdo by tam v tom vedru blbnul,že?) a tak uskladněné nosiče zde budou odpočívat do září, kdy se zase otvírá.

2000 filmů !!!

Došlo to všem?

DVATISÍCE!!!
 
Pro mě k neomezené dispozici na DVA měsíce!

Normálně jsem si za měsíc půjčovala tak dva filmy... někdy ani to ne.

Nedalo mi to, abych si nevzala kalkulačku a nezkusila chvíli násobit a dělit a vyšlo mi, že by o prázdninách musel mít každý den o mnoho hodin více. A když by chtěl někdo shlédnout všechno, tak 32 filmů denně by stejně nezvládl ani rychloposuvem.

Naštěstí všechno vidět nemusím.
Možná si zvednu svoji míru na dvojnásobek a čtyři filmy za měsíc stihnu zkouknout.

A kdyby mě to náhodou vcuclo, tak v září zde na blogu naviděnou.
Od včerejška už tam ty filmy jsou.
 
 

30 komentářů:

  1. Jednou jsi dole a jednou nahoře!Příště bude Tvůj známý v nějaké své provozovně třeba vyprodávat Tvoje láhve, až se budeš starat o mimino ,-)

    OdpovědětVymazat
  2. Gombo,dobrému koňaku nějaký ten rok odpočinku neublíží!

    OdpovědětVymazat
  3. No to je úžasný :) Hele, to vypadá jako docela dlouho vedená a dobře vybavená videopůjčovna - nedalo by se podívat, jestli tam není film Poslední přesun? Že by se objevil první kupec ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Wu,Zatím je to pro mě jen zmatek krabiček, docela jiný rozměr to dostane, jakmile obržím slíbený seznam. Sama už se na něj těším. Měl by být v průběhu tohoto týdne.

    OdpovědětVymazat
  5. DVD půjčovna je obrovské neštěstí, máme s tím své vlastní zkušenosti:-(

    OdpovědětVymazat
  6. Dotaz...Nemáš tam na DVD tohle: http://primadvd.cz/16208/Jak-prichazeji-sny.html ?? Koupím. Je to (z výtvarného hlediska) naprosto úžasný a geniální film... ;) Ale komerčně nezajímavý. V nejhorším najdu někde na netu.

    OdpovědětVymazat
  7. Ad koňakžádnému alkoholu (ani koňaku) odpočinek v láhvi na kvalitě nepřidá. Jóóó kdyby byl ještě v soudku ...Nakonec - ani DVD ve skladu nic nežerou.

    OdpovědětVymazat
  8. Báro,tak tomu říkám trefa!! Mám taky pár tipů, které bych rád, ale těch filmů, které se dají vidět zase a znova (abych je měl doma na dvd) tolik zase není... snad do desíti, možná dvaceti... Tak pak na mě pamatuj,pls:)@Teo: To je úžasný film, viděl jsem ho kdysi, už si přesně nepamatuju jak a co, ale zůstal mi z toho pocit, že to je \"úžasný film\" se (snad) nadějí na konci..?

    OdpovědětVymazat
  9. myslím, že nebude problémto prodat :) stačí tady ten seznam pověsit a pak uzavírat sázky, jak dlouho to vydrží :DTaky bych měla o pár filmků do sbírky zájem...

    OdpovědětVymazat
  10. Takže Bára má teď místo báru, videoúschovnu. :)Kdyby tam byl nějaký Woody nebo The Doors, pokud by pán následně zasílal i poštou, měla bych i já zájem.

    OdpovědětVymazat
  11. [8] Ten film získal Oscara za \"výtvarno\", přesto není běžně k sehnání...http://www.mooviees.com/1548/photosTřeba ztvárnění pekla mě naprosto \"okouzlilo\". :)

    OdpovědětVymazat
  12. Gombo,možná to dopadne opačně. Do úschovny půjde vždy na pár hodin miminko a koňak se bude pít průběžně dál :-).Ale snad seženu někoho zodpovědného za sebe, nechci být krkavčí matka hned od začátku ;-).2 all: Jakmile dostanu seznam toho, co vše tam je, tak ho buď někde tady vyvěsím nebo rozešlu do poslaných mailů zájemcům. Zatím nevím, v jakém bude formátu.lojzo, nejsem autorem toho výstižného slova, ale mám ho ráda, protože se mi na pár lidí docela hodí :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Báro,to jako to mimi pohodíš mezi ta DVD?Následně konverzace se zákazníkem:B: \"A co si račte zapůjčit?\"Z: \"Co doporučíte?\"B: \"Něco romantického ...\"Z: \"Nee - něco brutálnějšího by tam nebylo?\"B: \"Ale ano. Co třeba balíček Vetřelec 1-4 a k tomu jako bonus Vetřelec 5? Nééé! Hrome, to je moje ratolest!\"Mimochodem, o ten seznam mám též zájem :)

    OdpovědětVymazat
  14. Gombo,:-))))) teda.... Doufám ,že seznam bude brzy.

    OdpovědětVymazat
  15. Teda Báro?A mne si stěžuješ, že nemáš čas ani číst a kdy já píši. Nejen že nekoukám celé dny na filmy, ale vynesl jsem v dubnu TV do komory, včetně rádia. S těmito médii mám společné jenom 165 Kč měsíčně.

    OdpovědětVymazat
  16. Buteo,já ještě koukat nezačala! Víš kolikrát se mi dokonce stalo, že jsem si něco půjčila a za dva dny vracela, aniž bych se stihla podívat? Před nějakým časem Alex zalévala kytku nad televizí a zalila ji tak dobře, že to televize nepřežila a taky mi to nějak neschází.Jen v neděli kvůli F1 jsem vrčela!

    OdpovědětVymazat
  17. Jojo, já hcyb chtěla film Na úrovni, britský ze 73 roku a pak Strašáka sHoffmanem a pak ještě Strašáky taky s Hoffmanem a pak filmy s Delonem a Venturou:-)), ale fakt!!

    OdpovědětVymazat
  18. Teda to má někdo štěstí!!!

    OdpovědětVymazat
  19. taky bych se možná o ten seznam přihlásil - člověk nikdy neví, co za poklady se můžou v takovém objemu DVD schovávat :)Navíc si můžeš nechat něco kolektivně doporučit :))

    OdpovědětVymazat
  20. Mne to nevzrušuje ...já jsem velmi sváteční divák kina i televize. Mám ráda staré filmy ... Viscontiho a Buňuela, italské filmy se Sofií Loren.

    OdpovědětVymazat
  21. Báro, nedá se sedět patnáct hodin denně u televize. Kdo se postará o Alex, kdo postaví Kaipana a kdo porodí potomka? :-)))A navíc Hříšný tanec se podle vědeckých výzkumů nedá shlédnout víc než osumkrát za sebou. pak následuje kolaps mozku a odumírání páteře :-)))

    OdpovědětVymazat
  22. Mod,nic neslibuji, ale v databázi už jsi zařazena :-).Zuzi, to je právě to, že já jsem na tom tak někde mezi a teď mě to zaujalo, protže je to pro mě takový trochu neobjevený svět.Motoneználku, a k tomu všemu ještě předělá kuchyň! Alespoň, že Alex je samovychovávací, jak nám onehdy sdělila.Ale sedět takovou dobu u televize, to už je snad asi tresné, ne?

    OdpovědětVymazat
  23. zcr,jak jsem to viděla v půjčovně na regálech, tak pan majitel byl hodně zatížený na válečné filmy, těch bude asi nejvíc. Počítám, že staré skvosty se moc vyskytovat nebudou, na rozdíl odvšelijakých hollywoodských mlýnků na peníze.

    OdpovědětVymazat
  24. Prosím! Prosím! Taky se hlásím o seznam. :) A jak se vám líbilo po výtvarné stránce Sin City nebo \"Třístovka\"?

    OdpovědětVymazat
  25. Zájemce o seznam taky tady ! :-) I když si taky vždycky plánuju, jak budu koukat a nakonec skončím se skleničkou v křesílku na lodžii ...

    OdpovědětVymazat
  26. Ten seznam......bych doporučil rovnou vyvěsit na Aukro, než se ti tady o něj popereme ;-)

    OdpovědětVymazat
  27. Pozdrav z Ameriky a gratulace k vlastni sbirce kinematografie :-). Doporucuju na mem blogu najit clanek Top Ten a podle neho vybirat filmy, na ktere se podivat :-) Bye.

    OdpovědětVymazat
  28. Sharkane,mě se budeš moci ptát na dojmy z filmů až od září :-) Sin City jsem neviděla.Magrátko, někdy je lépe ne té lodžii!sunfreedom, zdravím do Emeriky a na Tvůj Top Ten určitě zajdu. Já si snad kvůli tobě ten Fire Fox pořídím!

    OdpovědětVymazat