Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

neděle 24. června 2007

Bez fotek to není ono

a proto přidávám obrazovou přílohu.

Zuzi máš pravdu, když oáza, tak i s fotkami:

Vstup do domku, vpravo do ulice salónek, za ním koupelna, na druhé straně chodby velký pokoj do ulice a kuchyň s výhledem na dvoreček.

$$OBR244574$$

Strážce salónku 

$$OBR244575$$

Kuchyň, kde nechybí vedle kamen pravý pérový otoman pro poobědovou siestu

$$OBR244576$$

Po schodech nahoru do dvou útulných ložnic 

$$OBR244577$$

Dekorace na schodišti a pak také v obou ložnicích

$$OBR244578$$

Tahle ložnička je nižší, kdo měří dva metry, musí jít spát vedle 

$$OBR244579$$

I zde se prý spí jako v ráji 

$$OBR244580$$

Posezení na dvorečku, orientováno na východ, ráno sluníčko, večer krásný chládek  

$$OBR244581$$

Pohled z malé zahrádky 

$$OBR244582$$

Posezení pod kuchyňským oknem a malý pejsek by měl také kde hlavu složit, pokud by mu nevadilo, že v jeho příbytku předtím žily dvě tetky želvy. 

$$OBR244583$$

34 komentářů:

  1. Do pr.......to je krásný místo...:-O

    OdpovědětVymazat
  2. Galahade,to mě těší, že se ti líbí moje oáza.Až tam bude někdo bydlet celoročně, budu si muset hodně zvykat, že z těch horních ložnic bude mít tu moji (níže položenou) ložnici jako na talíři. Nejsem zvyklá zatahovat.

    OdpovědětVymazat
  3. Galahade......to zní jako výzva ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Armine!!!Obvykle komentáře nemažu, a už vůbec ne svoje! NENÍ to výzva!!!:-))))

    OdpovědětVymazat
  5. No......jako zní... Ale vzhledem k tomu, že bych se svojí vejplatou ten barák splácel cca 160 let, asi zůstane nevyslyšena:-/Jedině snad, kdyby se Bára přimluvila u majitele - by mohla ve svých návštěvách pokračovat vesele dál a ještě by čas od času někde našla sklenici s mojitem...;-)))) A zatahovat by taky nemusela:-)))))

    OdpovědětVymazat
  6. Galahade,se svojí výplatou nepočítej, to bys asi musel změnit zaměstavatele. Měl bys to do staré práce z ruky. A kdybys to chtěl splácet 160 let, tak těch 287 Kč měsíčně zvládneš i z podpory!

    OdpovědětVymazat
  7. /6/ a co jako mám tady tak veřejně napsat? Že je?! :-)))

    OdpovědětVymazat
  8. Vidím, že jsi to udržovala. Teď budeš mít spoustu jiných krásných starostí, takže se Ti ani stýskat nestihne a pak přijdou nějaké ty potničky nebo co to chodí a první třída a poslední třída a namlouvači a svatba a vnoučata a svezení na Kajpanu a tak. To popíchnutí není myšleno zle, jen tak vesele, pokud si toho všimneš

    OdpovědětVymazat
  9. Tak ať to prodaj i s tebou jako \"věcným břemenem\"... :o)

    OdpovědětVymazat
  10. buteo,víš, že máš možná pravdu? Mě ti to pořád nějak všechno nedochází :-)Armine, onehdá jsem u někoho četla, že pravda je poslední zoufalá možnost, co psát na blog. Tak ti teď nějak nevím :-)))

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem si říkal......že to dělám blbě, s tou pravdou... ježyš (c)... okamžitě jdu mazat svůj blog!!!:-D

    OdpovědětVymazat
  12. aTeo,to by asi museli s cenou prudce dolů, protože odmítám poskytnutí oázy oplácet domácími pracemi v cizí chalupě.Armine, blog nemaž, to už nemá cenu :-))

    OdpovědětVymazat
  13. Jj......to podstatné jsem na sebe už vykecal :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Vypadá to smutně a bude tam strašně práce a bude se to špatně prodávat protože tam je strašně práce, to je na kompletní rekonstrukci, střechou počínaje a okny konče. Moc krásná kamna a zábradlí:-))

    OdpovědětVymazat
  15. Mod,jednoznačně!Střecha, WC, nutně podlahy a nejlépe také zdi, ale jinak dobrý ;-).Ty rekonstrukce jsem počítala minimálně na 200 tis., když si někdo hodně udělá sám.

    OdpovědětVymazat
  16. Do prdele, to je NĚCO!!!!!!!!!!! TO JE OPRAVDU OÁZA. Přijde někdo a okamžitě se do toho zamiluje. Ten prostor dýchý pohodou. Musí to ale být citlivý člověk. Jsem fascinována. Překrásné prosklené dveře, schodiště, stará lavička, borovice. Ach jo.... dlouho jsem neviděla něco tak autentického, jen aby to někdo \"nesprasil\", nádherné. Díky! Alespoň, že jsi to zachytila. Kamna, stará ložnice ... ach jo, to je zázrak, miluju prostory, které dýchají osobností majitele, lidskostí. Je to krása, jakou dnes ve sterilních moderních interiérech nenajdeš. I když i ty mají něco do sebe, ale tohle je takové milé \"doupě\"...

    OdpovědětVymazat
  17. Báro,krása a souhlasím s Mod.To by byla oáza pro mě a to je teda výzva:)) Báro, takový astronomický dalekohled, stačila by 60tka, postavený v okně nahoře v ložnici ledabyle nasměrovaný (rádoby náhodou) dolů... Teda ale tohle JE výzva!!! Já bych to sice nesplácel 160 let, ale ani těch 117let není příliš lichotivých:)) A to 200km dojíždění denně do práce..:))

    OdpovědětVymazat
  18. 287,- měsíčně????To je dobrý!!! Do toho jdu:-D

    OdpovědětVymazat
  19. zuzi,nazvala jsi to přesně:milé doupě.Bylo tady asi 6 zájemců a zatím všichni protáhli ksichty, když nenašli garáž!Dobře jim tak.Kamio, na co dalekohled? Jestli si chceš číst stejné knížky jako já v posteli, tak ti je po přečtení vždy půjčím, abys to neměl tak složité, kdybych četla třeba pomaleji než ty.Galahade, stačí dodat potvrzení, že budeš schopen 160 let splácet a určitě to vyjde!

    OdpovědětVymazat
  20. Báro200? každé okno, pokud tam nenarveš plastová, příjde na 10 (plastové na 6-7), střecha bez krovů tak 100, pokud bude potřeba měnit krovy -150, pokud i všechny pozednice - nejmíň 200,protože pak se většinou zjistí, že se musí vyměnit i nosné podlahové trámy:-)) no a jestli říkáš i podlahy, tak to jsi tam za půl mega i bez těch oken, které je ovšem vyměnit nezbytné kvůli únikům tepla, atakdále:-))) My koupili naši chaloupku-vypadala v podobném stavu, za 550 v 96 roce, ale za těch 11 let už sežrala na těch nezbytnostech tak 3 mega a furt to není dodělané, lepší to bylo zbourat a postavit novou, jenže, nové domy postrádají kouzlo těch starých, prostě je to začarovaný kruh:-))

    OdpovědětVymazat
  21. Mod,ty mi vyloženě plašíš zájemce :-)).Tady na dědině je to trochu mírumilovnější, ale vše záleží, jak to nový majitel pojme. Kdybych šla cestou nejnižšího odporu, tak v první fázi stačí zamést to mraveniště v rohu obýváku, kde chybí kousek podlahy ;-).

    OdpovědětVymazat
  22. Bárojá jsem též na dědině celkem mírumilovné, ovšem nezapomínej třeba na to, že jakmile projde ta vládní reforma, všem kdo stavebně pracují ubyde rázem několik %% na dph, které jim zůstávalo a všeckno rázem zdrahne. btw za kolikže je to na prodej?:-)

    OdpovědětVymazat
  23. 2 Zuzi: Je to krásné,ale něco z toho je příšerné.Ještě že to není moje, nechtěl bych to ani zadarmo (viz Mucíkův rozpočet [22], a to se držela celkem při zdi, viď M). Rekonstruoval jsem ČÁST panelákového bytu za 350 000, jen stavební úpravy byly za 170 000.

    OdpovědětVymazat
  24. Mod,ta cena bude asi podobné té tvé výchozí, co jste kupovali chalupu, jen ten materiál je stále dražší, o pracovní síle ani nemluvím. Už i Ukrajinci pohrdají 50 Kč/hod.Gombo, tak se mi zdá, že bys z toho chtěl udělat vládní vilu :-)). Ale pravda je, že citlivá oprava může být finančně mnohem náročnější než ten dům zničit nějakým \"zmodernizovacím\" barbarským zásahem.

    OdpovědětVymazat
  25. Já vím, něco jiného je nechat se okouzlit a něco jiného podívat se na to střízlivýma očima. Tohle kupovat nebudu, a tak jsem si mohla představovat, že mám dost na opravu a pak také na služku, která mně bude pravidelně ometat ptáky a motýly ...

    OdpovědětVymazat
  26. zuzi,a proč se občas nenechat jen okouzlit? Někdo už to má v povaze. Někam přijde a místo, aby se kochal, tak začne počítat.Proč bych to dělala, když to nebudu kupovat. Ta pragmatická chvíle pak přijde v případě vážného zájmu, pak už to počítání je velmi nutné.

    OdpovědětVymazat
  27. Bárono přece proto, abys zajistila svému muži další plochy pro odkládání komponentů:-))))

    OdpovědětVymazat
  28. Mě kochají dneska už jen vysloveně stylové stavby, rozhodně si při pohledu na barák nesmím říkat, že je tam moc práce, to mi totiž pak to kochání nejde:-)

    OdpovědětVymazat
  29. Mod,teď jsio klepla hřebík na hlavičku. Když se podíváš na první fotku, tak to dlouhé tmavé, co leží na zemi v chodbě je manželův složený materiál, který už nebylo doma kam dát. Bylo to mnohem horší, ale z důvodu chození různých zájemců, musel toho svého z té chodby hodně odnosit! :-))A jinak se klidně dokážu kochat kdekoliv, pokud to není moje a nemusím do toho investovat já. Mi to stačí v našem \"areálu snů.\"

    OdpovědětVymazat
  30. Báro:-)))))))aha a já myslela, že je to nějaký defekt v původní dlažbě:-)))))) já bych toho Tvého chlapa asi brzy zabila:-))))

    OdpovědětVymazat
  31. Mod,jestli mě jednou zavřou, tak to bude právě proto :-)))

    OdpovědětVymazat