Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pondělí 18. června 2007

Autosalón Brno 2007

velmi subjektivní ohlédnutí

Z technických popisů novinek budou teď půl roku žít všechny naše motoristické časopisy, takže jim do toho nebudu fušovat a zůstanu jen u trochy ryze subjektivních dojmů, jak vidí takové hemžení tetka z dědiny.

Rozhodla jsem se poněkud narychlo, ale taková rozhodnutí bývají kolikrát nejlepší.
Na rozdíl od Invexu, kam jezdím pravidelně každý rok, na Autosalón to až tak často nevychází, nehledě na to, že v sudých letech je to jen s náklaďáky.
To,že byl letošní ročník na téma "Žena a auto" nebylo až tak rozhodujícím faktorem, zrovna tak, jako kdyby v Litoměřicích pořádali výstavu "Zahrada Čech" s mottem "Žena a motyka," to by mě také nenalákali.

Hlavním hnacím motorem byla přítomnost továrny na automobily ze Smržovky a možnost probrat přímo s lidmi od fochu konkrétní věci, které se začaly kolem stavby Kaipana vynořovat.
Moje babička by řekla, že jsem měla víc štěstí než rozumu, protože na jejich sice malé, ale výživné expozici byl přímo jeden z konstruktérů a naše debata byla dlouhá, konktétní a plodná.

Samozřejmě, že prestižnější značky obsadily nové klimatizované pavilovy, takže návštěvník nebyl po půl hodině nucen odpotácet se v tom vedru ven na vzduch, jak tomu bylo, alespoň v mém případě, v pavilonech A a B. Odpusťte mi někteří, že jsem kolem vás jen proběhla, opravdu to bylo maximum, čeho je člověk v tom vedru schopen, nechce-li se zničit.

Chuťovka u Peugeotu, která mě nadchla, leč byla jsem hned zpražena realistovou nejapnou otázkou:"A  jak bys asi jezdila do práce v dešti?" 

$$OBR242398$$

To takový Mercedes, ten myslel na unavené návštěvníky po všech stránkách. V expozici jejich krásných luxusních vozů bylo možno vše si vyzkoušet a pak si v klidu usednout do kožené sedačky, vzít si osvěžující nabízené jablko (to byl fofr, jak jablíčka mizela, když byla
zadarmo) a rozvážit si, zda je lepší při koupi SUV řady B využít výstavní slevy hned a vzít si třeba i půjčku nebo raději počkat do příští výplaty a těch 610 tisíc složit bez zadlužování.

Nemohu opomenout samostatný fenomén každého autosalónu a tím jsou  hostesky. Krásná auta a krásné dívky, to k sobě patří odjakživa a bylo vidět, že to tak přítomní pánové vnímají také. Od veselých puntíkovaných slečen u VW až po krásnou záhadnou osudovou dámu u Lancie.
Bezkonkurenčně největším labužníkem při výběru hostesek se ukázal být manager Alfy Romeo, který tím možná udělal skoro až chybu. Okolí jeho úžasných strojů bylo sice nejobleženější, ale postávající skupinky okouzlených mužů asi ta auta vůbec nevnímaly, jak jinak si vysvětlit jejich zasněné pohledy a hlasitě sdělované dojmy o úsměvech, prsou, nohou, očích či vlasech a o motorech či koňských silách ani slovo!

Naopak překvapivě negativně v tomhle nevypsaném souboji propadli u BMW, jejichž nízkorozpočtově vypadající unavená děvčátka různě visela přes 
modely za miliony korun a v jejich unylých pohledech se dalo lehko číst, že počítají minuty té strašlivé otravy než budou moci jít domů.   

A kde jsem ztratila hlavu já?

$$OBR242395$$


Poté, co jsem se zúčasnila adrenalinové školy smyku (viz. foto), kde jsem málem ztratila i hlasivky, to nejúžasnější čekalo u holandské firmy Spyker.

Znám jejich vozy z katalogů ze sekce EXOTI, ale netušila jsem, že už jsou dováženy i k nám a už vůbec ne, že je uvidím takhle zblízka.
Exkluzivní sportovní vozy s motory Audi byly nepřehlédnutelné.
Jen pro ilustraci, loni bylo s největší péčí ručně vyrobeno 96 kousků této značky.

Obří SUV - D12 Peking to Paris, dvanáctiválec s výkonem 500k a cenou 8 330 000 Kč.

$$OBR242397$$ 

Krasavec C8 - motor Audi V8 s obsahem 4,2 litru, umístěný před zadní nápravou.

$$OBR242396$$ 

P.S. A pak mi nedalo, abych nevybrala auto Sharkanovi, neboť si myslím, že je přesně pro něj. Je to teréňák a jmenuje se, jak jinak, než Nissan MURÁNO!

29 komentářů:

  1. Bárovůbec se mi neukazujou ty fotky:-(Murano je nádherné, hlavně zezadu, zepředu mi na něm něco vadí,možná ta maska http://www.denker.cz/nabidka/Nissan/Murano-SL/855/ a jeho cena se mi zdá na Nissan dost vysoká, za ty peníze se totiž dá po různých zvýhodňovacích slevách koupit i nádherný Lexus:-)LX ,LS nebo RX:-)

    OdpovědětVymazat
  2. jo fotky už se umoudřily:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mod,můj poblém na těchto akcích je, že vůbec neřeším, kolik co stojí :-)).

    OdpovědětVymazat
  4. Báro,vyzkoušela sis ty smyky? Týý jo:)) A jinak ten Peugeot - to je vyloženě auto do práce:)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je docela sranda, Spykery se mi líbí už od první návštěvy velkého autosalonu v Německu :)

    OdpovědětVymazat
  6. Kamio,to bylo!!! Ale samozřejmě řídíl profík, plebejci, jako já mohli jen jsko spolujezdci natřikrát uvázaní bezpečnostními pásy. Ale i tak to stálo za to, na takové krátké ploše dvoje hodiny... skvělá hrůza!sedmi, komu by se nelíbily, že? Ta řadící páka!!! Ach!

    OdpovědětVymazat
  7. Hezký :)a kde jsou fotečky od Kaipanů?Neříkej, že jsi tam nefotila ...

    OdpovědětVymazat
  8. Gombo,to víš, že fotila, ale přišlo mi, že bych to tady už trochu přeKaipanovala :-)

    OdpovědětVymazat
  9. docela přesný :o) Holky od Alfy jsou k vidění tady http://inka-mojebrno.rajce.idnes.cz/Autosalon_Brno_2007_-_III./

    OdpovědětVymazat
  10. inko,ony měly ještě navíc, oproti jiným, očividnou chuť si to tam opravdu užít a vyloženě s chutí všem pózovaly a krásně zdobily. A to se mi na nich moc líbilo.

    OdpovědětVymazat
  11. to je pravda, taky jsem se u nich docela dlouho zdržel :o))) Pak si to ještě fajnově užívaly dívčiny u Ferrari, a Maserati. Kdo naprosto propadl, byl Peugeot. Rozmístěné figuríny a la OP Prostějov mne doslova šokovaly. A to firma předváděla \"světovou novinku\"!

    OdpovědětVymazat
  12. Jóó,to já si dělám každý rok blbiny na velkém parkovišti na sněhu (letos to nebylo třeba) - zčásti jako zábava a zčásti abych dostal do ruky řízení na sněhu... :) Stačí deset minut a hned jsem pak jistější co to auto může udělat a hlavně kdy...

    OdpovědětVymazat
  13. inko,a já, proč jsem si žádných hostesek u Peugeotu nevšimla! :-))Kamio, u nás to kdysi organizovali na přehradě, když dobře zamrzla. Vedli to instruktoři autoškoly a bylo to zdarma v rámci BESIP. Od té doby jsem si takhle zablbla až teď v Brně, ale jen hodně pasivně. To zimní prázdné parkoviště není špatný nápad!

    OdpovědětVymazat
  14. Báro,přeKAIPANuj, někteří (já) to i ocení ,-)

    OdpovědětVymazat
  15. BÁRO,chceš-li si vyzkoušet SKUTEČNOU školu smyku na vlastní kůži, musíš příště zamířit o něco západněji:http://laco.bloguje.cz/532163-jak-ridici-prichazeji-o-iluze.php

    OdpovědětVymazat
  16. Gombo......a co ty to vůbec máš za auto v Avataru? Když se podivám na barvu, zdá se mi to anglický... že by DBR-9?

    OdpovědětVymazat
  17. Galahade,seš nějakej zatraceně dobrej, viz zde:http://www.astonmartinracing.com/dbr9Pro mne je tam důležité to startovní číslo ,-)

    OdpovědětVymazat
  18. Gombo...Astony jsou moje srdcovka...:-) DBR-9 obzvlášť - Aston, na dveřích číslo 007 a ještě vyhrál letošní ročník Le Mans... to auto je dělaný pro mě!

    OdpovědětVymazat
  19. Laco,to by se mi líbilo! Jenže to mám hodně z ruky, ale člověk nikdy neví, kde se kdy octne, tak třeba se někdy zadaří.Galahade, Gombo, prohrábnu svůj archívek a jak bude chvilka, něco vám připravím na ochutnávku.

    OdpovědětVymazat
  20. 59 není špatný ročník:-)

    OdpovědětVymazat
  21. MoMo, taky si ho chválím :) co už mi taky zbývá :-D

    OdpovědětVymazat
  22. Gombo,to je stále v pohodě. I když ročník ´75 se také povedl!

    OdpovědětVymazat
  23. Přestávám vám rozumět......zase...

    OdpovědětVymazat
  24. Galahade,to my si tady jen tak lichotíme, když to za nás nikdo jiný neudělá. Vzala bych tě také do party, ale ty to ve svém věku ještě nepotřebuješ :-))

    OdpovědětVymazat
  25. Ročník 1975Výtečný ročník, mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. Má žena opravdu zraje jak víno. Ale o Tobě jsem si Báro myslel, že jsi mladší.

    OdpovědětVymazat
  26. Laco,to je milé, ale jsem ještě o nějaký ten pátek starší.

    OdpovědětVymazat
  27. Báro, moje AUTO s velkým A se vždy jmenovalo a bude jmenovat Porsche. Jako malý prcek jsem ho u nás na vesnici zahlédl a od té doby každou novou kreaci poměřuju s 911. No a pokudnovinka projde je vzána na milost ale odpadu je spousta.

    OdpovědětVymazat
  28. Laco,já nevím, jestli starší než ty, já myslela starší než ročník ´75 :-).Motoneználku, tak teď je to jasné. Já když přišla do expozice Porsche, tak tam na jednom modelu byl hozený papír a na něm fixem naškrábáno \"prodáno\".Že tys tam byl přede mnou?!

    OdpovědětVymazat