Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 16. října 2012

Ohlédnutí za prázdninami 2


Dokončení


Máme s Matýskem jedno tajemství.
Víme o koupališti, které je téměř nové, moc krásné a nemalým finančním nákladem zbudováno ve vesnici, kde o něj lidé nestojí.
Evropská unie, děkujeme!
Nevím, proč tomu tak je, ale vypadá to, že polovina obyvatel má bazény doma na dvorku a druhá polovina jsou ti skalní vesničani, co tráví všecek volný čas na svém záhumenku a nikdy neměli čas se naučit plavat.
A aby těch superlativů nebylo málo, je u koupaliště hospoda, kde vaří kuchař, kterého to baví. Tam je tedy nával skoro pořád, na obědy se tam jezdí ze širokého okolí.
My tam s mrňouskem chodíme od jeho narození, je tam brouzdátko i velký bazén a beachvoleybalové hřiště, na jehož okrajích správce toleruje malé pískomily s kyblíčky a lopatkami.
Stačí obyčejný pracovní týden proložit jedním, dvěma slunnými dny, strávenými u "našeho" bazénu a iluze dovolené je dokonalá!






O výletu do hor jsem stihla poreferovat ještě zatepla, takže se posunu v čase a rovnou skočím do posledního srpnového víkendu, který jsme si užili bezezbytku.



Radioamatérské Holice a Nábřeží paromilů v Hradci králové.

Holice jsou fenoménem, který jsem si za dobu 23 ročníků nechala utéct jen málokdy, asi při roky po sobě jsem i prodávala na blešáku, můj špičkový koaxiál s impedancí 50 ohmů Belden H155 za mnohem nižší cenu, než měli všichni ostatní byl hodně populární. Podařilo se mi tehdy sehnat kontakt přímo na dovozce, tím pádem obejít asi tři mezičlánky a supercena byla na světě. Mnoho kolegů radioamatérů na něj vzpomíná dodnes, když se někde potkáme.
O to více musím poděkovat tvůrcům této knihy, muselo to dát hromadu práce sehnat podklady pro zmapování celé historie holických setkání. A protože já si žádný holický  deníček nikdy nevedla, je to pro mě veliký zážitek, listovat si ve zdokumentované historii, které jsem se též aktivně účastnila. Ano, i jsem si poplakala, pohladila ty stránky, je v nich kusanec mého života.
Navíc díky Kapitánovi a nadšenému Matýskovi jsme si to letos krásně užili a já už se zase těším na další ročník.

Ále co budu povídat, když mám obrázky:

Pamatujete časy, kdy každý tenhle kousek stál 20 - 30 tisíc?

Vrtulníková základna v likvidaci

Ještěže letos nepršelo!

Lásku k blešáku je třeba pěstovat od nejútlejšího věku

Chceš jeden z těchto strojů? Tak si jich dalších 5 musíš vzít k tomu!

Perfektně vybavený operátorský vůz, kdo by se nechtěl pochlubit?

Nakoupí každý, nejen elektroničtí bastlíři.

Také jste si mysleli, že má váš starý mobil ještě nějakou cenu?
Jasně, 120 Kč za kg bez baterky!

Počítačová sekce byla velmi malebná.

Nic nepotěší tak, jako si vlastnoručně udělat funkční mobilní pracoviště.


A když se to neprodá ani zadarmo, slabé povahy to zpět domů nevezou.

Suma sumárum, prázdniny se povedly. Možná jsem nezmínila, jak mi Kapitán na pouti vystřelil růži nebo jak jsme slavili první hody v domečku na stole z latí a nepřišli nám žádní hosti, ale nafocené mám všechno a třeba to vytáhnu za dlouhých zimních večerů :-).







6 komentářů:

  1. Tak za prvé : Dávám informaci za informaci od tebe. Vím o nááááádherném koupališti ( nikdy neříkej že tamtudy nepojedeš, a zapiš si), je to zatím to nej co jsme cestou s vnukama potkali : DAČICE. Není to až tak velké město, a je to opravdu nádherné, a k tomu stejně pohádkový park u zámku. ( krom jiného : vznik první kostky cukru). A za to prosím kde že je to tvoje cákadlo??
    A za druhé: to slevoviště s PC komponentama, to je fakt rána. Bráchové nosí k mamince staré PC, už tam má celkem čtyři, aby si na tom jako že pouštěla fotky. Já to neschvaluju, má od toho ode mne velikou televizi a obsluhu snazší nežli by jeden pomyslel. A když řeknu, že ty staré PC půjdou pryč, tak vždycky řekne, tak se někde zeptej, za kolik by to někdo koupil )))): No to je síla, možná , asi i určitě, by k tomu musela dát ještě aspoň desetikačku, aby si je někdo vzal. No to by jí asi ranilo. Což je tak ale se vším, co skladuje doma. Vždy si vzpomenu na tu povídku od Nerudy!! Kemr jí tehdy nádherně zahrál!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elizo, to hezké místo se jmenuje Nezamyslice a je to kousek od jednoho sjezdu z dálnice mezi Vyškovem a Kroměříží.
      Tak a teď už to není tajemství :-)
      Za Dačice díky, zapisuji si.
      Staré PC - všechny počítače, které jsem dosud měla jsou tak ještě doma, ode mne pryč nešel žádný. Moc mě mrzí, že jsem nefotila v PC šrotišti v Brně, to bývaly zážitky! :-)

      Vymazat
  2. Ten čas ale letí. Předevčírem "", jsem sledoval, jak nám rosté bříško a dnes jak roste ten chlapák. Probůb Báro, co to má v tom půllitru s brčkem. Vypadá do jedovatě. Hezký podzim den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To žluté je stará dobrá "kombajnérka" :-), co vypadá mnohem hůř než chutná. Mně se na tom nejvíc líbila ta žlutá kompozice.

      Vymazat
  3. No krásny spomienkový článok!
    Ako je to vlastne teraz s rádioamatérmi? Internet ich/vás zlikvidoval úplne či ešte existujú ostrovy pozitívnej deviácie tohto typu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radioamatéři stále žijí, i když boom už je jistě za námi. Mně osobně momentálně nezlikvidoval internet, ale zanechání veškerého zařízení včetně antén v bývalém bydlišti, kde nikomu k ničemu nebudou. Ti skalní jsou činní a technický pokrok je posunuje ke kmitočtům, na které by si předchozí generace nemohly ani pomyslet.

      Vymazat