Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

čtvrtek 21. července 2011

Co se mi to děje?

...

Sedím v kanclu, hlava mi váží asi tak 15 kilo a je plná rýmy, že z toho i špatně slyším.
Nemůžu volat klientům, protože by vůbec nepochopili, co jim to volá za huhňala, kde jsou ty časy, kdy jsem mohla normálně mluvit.
Přímo vedle noťasu mi stojí nejdražší nosní kapky (ano, POPRVÉ v životě jsem byla nucena se uchýlit k takové věci), je na nich napsáno, že stačí vstříknout 2x denně, stříkla, jsem již 3x hned ráno a stále nic, hlava ucpaná, pracovní morálka též.
Po pravé ruce kapesníčky, kdyby přece jen byly potřeba, vysypaný odpodkový koš čeká na svou chvíli, ale mně je čím dál hůř.
Několik nocí místo ležení sedím v křesle, mám pocit, že s hlavou svisle se mi žije trochu lépe, než s hlavou naležato, to se začnu okamžitě dusit a je po spaní.
Intimní život v troskách, i letmý polibek je problém.


Alergie, ale NA CO?


Tolik let už jsem měla pokoj a teď to vypuklo silou neskutečnou. Soucitnou Modonou darovaný lék na předpis (ó, díky!) mě zatím udržuje při životě, ale jak doberu druhé platíčko, asi pojdu. Budu si muset jít vyhuhňat něco k mému doktorovi.
Nejhorší nejhůř je mi v noci, výhoda, že v tuto dobu nemusím s nikým mluvit je nesporná, ale moc to neutěší.   
Ve dne se přidá řezání v očích a pořád se mě někdo ptá, proč pláču, ale to já si jen tak slzím, ne od smutku, ale proto, že se slzami v očích to méně řeže.


Moje sezóna byla vždy koncem června, začátkem července už to jen doznívalo. Teď máme srpen na krku a já mám problémy, dokonce i když prší, to se mi nikdy nedělo.
Kdysi v pravěku jsem na tuhle rýmičku dostala křížkové Mariánské Lázně na 4 týdny. Dnes by se mi naše zdravotnictví akorát zvysoka vysmálo.
Zkusíme večer zajít do solné hospody. Třeba mi tam bude fajn a naordinuji si to místo těch lázní.

29 komentářů:

  1. ***Tak to Báro s tebou plně soucítím, mě to postihlo v květnu,ůdajně jsem nabyl alergii na něco.V podstatě se tehdy ze mě stal nepoužitelný předmět.Tak se zdárně léči.
    Pozn.-Po letech jsem byl na svatbě.Dcera se vdala.Viz.pár foto na rajčeti.

    OdpovědětVymazat
  2. jak sem si všiml při svých dvou pobytech v lázních, valná většina lidí jsou ti, kterým nic není. Ti, kteří by chtěli jet a potřebují to, mají smůlu.
    A příští rok už to má být placené zcela a lázně pojdou na úbytě. A pacoši též:-(

    OdpovědětVymazat
  3. Chipmunku,nepoužitelný předmět! To je přesně stav, jaký cítím.
    Prý \"byl na svatbě\", vždyť tys ji zařizovl, či minimálně platil, tak to jste měli asi kopec starostí! Gratuluji k jejich zvládnutí.

    OdpovědětVymazat
  4. Sejra,já se v těch lázních také tehdy cítila hodně nepatřičně. Ale bylo mi 19 a parádně jsem si to tam užila! Vzpomínky na celý život.
    S tím dnešním stavem všeho, co se léčení týká snad nemůže být spokojený nikdo. Bojím se, až budu potřebovat fakt doktory, zda na mě nějaký krejcar na léčbu vůbec zbyde.

    OdpovědětVymazat
  5. Ježyš, no já doufám, že to nemáš na nás alergii:o)))to by mě mrzelo kdybych ti tak přitížila. Já mám z dneška fungl novou krabici, tak ti kdyžtak můžu zítra ještě pár platíček poslat:o)

    OdpovědětVymazat
  6. Maximum je v noci?To tedy nevypadá na rostlinnou alergii čili senou rýmu.
    Je-li to alergie, pak tedy na něco, čeho je v noci nejvíc. Možná na vlastní peřiny.
    Nebo vůbec nejde o alergii, ale o jiné onemocnění. Doporučuji návštěvu ORL oddělení.

    OdpovědětVymazat
  7. No, sem ti to říkala, že ty alergie nikd nejsou furt na to samý alergie, ale, že správný alergik to střídá!

    OdpovědětVymazat
  8. Mod,ty potíže mi začaly asi týden před cestou k vám, takže pár psích chlupů mi určitě nepřitížilo. Zatím není potřeba posílat, Alex slíbila, že si to dá napsat na sebe. Mimochodem, jak ji pořád bolela ta hlava, tak byla dnes na rtg a má na krční páteři parádní blok. Tak alespoň ví, co léčit!

    Asi se ze mě začíná stávat správný alergik :-)))

    OdpovědětVymazat
  9. Milane,přijde mi to jako něco zvenku, když mám zavřené okno, je to lepší.
    Já jsem takový ten typ, co chodí k lékaři až není jiná možnost. Ještě chvíli vydržím odolávat. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Nejvíce se sebepoškozují pacienti, co mají dojem, že jim nejlépe pomohou kamarádi věnováním svých medikamentů. Ti zejména by měli býti trestáni.. Česká medicina je na nadprůměrné úrovni co se Evropy týče. Doktoři i zdravotnická zařízení se chovají dle Gaussovy křivky. Je potřeba najít ten prostředek Ale pojídat léky jinému v domnění, že si tím pomohu je ..nenašla jsem slovo. Začít je nutno u kvalitního praktika, ten začne diagnostiku a provede pacienta pavoukem nejeefektivněji, pokud to nevyřeší zcela sám.

    OdpovědětVymazat
  11. ..nenapsala jsem to zcela jasně. Trestala bych ty dobráky, co věnují své léky(ne ty trpící, kteří se stébla chytají)a tím škodí. Minimálně tím, že by lékař měl mít přehled kolik pilulek na danou dobu předepsal. To co chybí (bylo rozdáno) patří pacientovi k přímé úhradě.

    OdpovědětVymazat
  12. Ježyš, nebyly to \" moje léky\" byl to normální Xyzal, který člověku vkydnou na každé pohotovosti při jakékoliv alergické reakci, krom injekce B12, než nevyzkoumají z čeho ta alergie je, a příslušný lékař mu mohl ten Xyzal nebo Zyrtec předepsat, protože nic jiného s tím stejně nikdo neumí.
    Zítra se v lékárně podívám,kolik je doplatek a přihlásím se VZP, aby mi doměřila úhradu 24 prášků, které sem vyšetřila, protože je sama neberu ( a doktorka mi nadává, že krabička, kterou mám mít na 2 měsíce mi vydrží rok) a snažím se alergie překonávat, protože lepší lék na to stejně není.

    OdpovědětVymazat
  13. Rád bych viděl toho nadprůměrného praktika, jak píše Ela; tedy tady u nás. Možná v Prahe se nějakej najde;-)
    Tady jsou praktičtí lékaři tři. Jednomu je skoro osmdesát, chodit k němu nemá cenu. Navíc ordinuje 3x týdně... Druhý, který je celkem solidní, nebere nové pacoše a třetí stojí za prd a nové taky nebere. Další praktici jsou tak někde v Klatovech nebo Plzni, což je bratru 30 km a valného aby tam člověk taky pohledal.
    Takže bych někdy chtěl zažít toho kvalitního praktika, který mne provede pavoukem efektivně.

    OdpovědětVymazat
  14. Elo,ten kvalitní praktik, to je fakt problém. Já nejsem žádný nespokojený kverulant a tak to řeším tím, že se snažím tam nechodit, protože i kdybych tam šla, předepsal by mi to, co mi dala Mod, akorát bych tím zabila celé dopoledne. Proto jsem Mod vděčná, že mě toho ušetřila, pokud měla doma balení, které sama nemusela spotřebovat, když zrovna neměla potíže.
    K tomu plýtvání, to je opravdu hrůza! Jednou jsem byla u obvoďáka s bolavými zády a on mi napsal recept a já se málem vyvrátila, když mi v lékárně na pult Magistra vysázela 4 balení Nimesilu proti bolesti. To je nějaké řešení? To jsem si měla všechno nacpat do těla?! No ani omylem... A takových nás bude!

    OdpovědětVymazat
  15. Báro, jsme dvě, jen já to nemám kontinuální, nýbrž mě to jen s různou četností přepadá, nejčastěji v noci. Taky máš pocit, že jedna nosní dírka je napuchlejší víc než ta druhá?
    Držím palce, ať je brzy líp.

    OdpovědětVymazat
  16. Mod,dnes je mi hodně lépe, nejspíš to bylo kumulované - ještě jsem k té senné rýmě nastydla a všechno to zůstalo v dutinách. Dnes v noci jsme spali při zavřeném okně, bylo mi teplo to mi pomohlo.

    Sejra, u nás je to podobně, hodně si slibuji od změny bydliště, v lokalitě, kam se budu stěhovat, je to prý lepší a vyskytují se tam i lékaři, o nichž píše Ela.

    OdpovědětVymazat
  17. Sejre pokud jde o alergie, nevím jestli existují nějací kvalitní praktici, podle mých zkušeností je to podobné jako s kožní medicínou, tisíce možností, pár desítek medikamentů a zkouší se, jestli se to případně nechytne.
    Kožní problémy mám cca od 8mi let, což tedy znamená, že za 47 let se nezjistilo \" co to je a co na to naaplikoat\",mám to prostě pořád stejné, občas se to vyskytne, pak se to ztratí,.... žádná mast , včetně kortikoidů mi nikdy nepomohla.
    A alergie, tak ty mi začali testovat cca ve 20ti, a to velmi dborně, včetně napíchávání desítek alergenů, obě ruce od zápěstí až po ramena, tuším 10x, ani jednou se nestalo, že bych zareagovala na jeden alergen 2x, takže sem v každém období vfasovala univerzální zklidňovadlo ( jako se dnes používám Xyzal a Zyrtec), a nazdar!
    Dneska sem chronicky nemocný alergik s plným invalidním důchodem, a jak píše výše Bára, moje specialistka mi napíše každý měsíc léků na 3-4 recepty ( po 3 letech sem pochopila, že je zbytečné s ní diskutovat) a já si v lékárně prostě vyzvednu jen to, co potřebuju, co mi chybí, což je tak třetina předepsaného.

    OdpovědětVymazat
  18. No a jak sem Báře u nás vyprávěla, moje máma trpěla vysloveně devastující alergií 20 let, devastující v tom smyslu, že jí praskala kůže na celém těle. Léčila se minimálně 15 let ve FN v Olomouci, cca 4x do roka tam byla hospitalizovaná vždycky tak na 4-5 týdnů. Vytestovali na ní za ty roky snad všechny chemické i přírodní látky, které jsou svou existencí známy. Celé ty dlouhé roky fasovala dehtové koupele, mast, kterou smrdělo totálně všechno v celé domácnosti ( byla tak hutná, že se špatně prala a všechno z ní bylu žluklé) a univerzální uklidňovadla.
    15 let nepřišli na to, co to je, a pak se 19. 11. 1989 probudila a bylo to pryč, a už 20 let je to pryč. Od té doby se smějeme, že to byla alergie na komunisty.

    OdpovědětVymazat
  19. Bárosem nad tím přemejšlela ještě vnoci, že jestli si \" to vozíš sebou\", zamsli se, jestli sis v uplnulých 3 týdnech nepořídila něco nového, myslím krém, voňavku, cokoliv co každý den použiješ, ale může to být taky třeba jiná, nebo nová zubní pasta. Pokud něco takového máš, strč to do igelitového pytlíků a založ na pár dní.

    OdpovědětVymazat
  20. dewberry,tentokrát jsem měla spíše pocit, že jedna hlava je napuchlejší než druhá.
    Bývala jsem hodně otužilá a spoustu věcí podceňuji. Zřejmě to budu muset nějak přehodnotit.

    Mod, to muselo být pro tvou mámu neskutečné problematické a obtížné s něčím podobným žít. A to, že ji to tak přešlo, to už vůbec nedokážu pochopit.
    Asi fakt za to mohli komanči. Že bych tu rýmu měla z té hrbaté důchodové reformy? :-D

    OdpovědětVymazat
  21. Mod,tvůj komentář o věčném hledání zdroje alergie mi připoměl situaci starpu tak 8 let.. Různě na těle, převážně na rukou se mi dělaly malé puchýřky, ty pak praskly a pod tím bylo maso bez kůže. Když jsem se s důvěrou obrátila na našeho obvoďáka, dal mi na uklidnění nějaké uspávadlo a logicky mě měl v ordinacíi za měsíc zas s většími puchýřky. Koukal na to, pak řekl, že mu to připadá jako Akta X a dal mi znovu to uspávadlo a doporučil změnit prací prášek. Efektivní pavouk jako z partesu. Asi za rok to přešlo samo. Třeba začalo místní JZD používat jiné postřiky a poprašky, kdoví...

    OdpovědětVymazat
  22. Co si vozím sebou?Popřemýšlím. Mám teď kolem sebe chemie naprosté minimum. Peru s kuličkou, aviváž také nic, možná ty krémy, zkusím to změnit.

    OdpovědětVymazat
  23. BároAlergologický testy bych si po sezóně zkusila nechat udělat a taky trochu čistit tělo a postupnou vylučovací metodou zjištovat, které potraviny to zhoršují. Omezit bílý cukr, bílou mouku, mléč. výrobky (hl. ty nekysané). Mě když se něco podobnýho objevilo, zabralo jíst hodně \"zdravě\", hodně pít, přednost čersvému ovoci, zelenině, bez těch bílých jedů, případně vyřadit i exot. ovoce vyjma banánů. Když bylo nejhůř, den jsem pila jen vodu a hodně se mi ulevilo. Dnes už chodím na vakcíny, od osvědčené léčitelky přez zimu beru med s pylem (funguje jako imunovakcína), víc si hlídám zdravou výživu a reakcím svého těla věnuju větší pozornost, abych víc pochopila, co mu nesedí. Taky může být člověk zanešenej nějakejma toxinama z plísní, zlobivých kvasinek a tělo už je pak alergické na leccos, protože má splašený obranný systém. K tomu stresy, nevyspání.. z toho si člověk musí hledat cestu většinou sám, to obvoďák nevyřeší.

    OdpovědětVymazat
  24. Taky může být imunita narušená předchozími antibiotiky, hormon. antikoncepcí.. zkus zobnout nějaká probiotika a za týden k nim Chlorellu, oboje tělu pomahá si pomoci samo. Tím nic nezkazíš, to druhé navíc i detoxikuje. Tak se drž, děvče.

    OdpovědětVymazat
  25. Bosorko,něco mě rozhodilo, o tom není pochyb. Svou stravu považuji za zdravou, ale jistě by se excesy našly. Líbí se mi ta probiotika, už jsem na ně myslela. Horší s tím stresem, ještě mám před sebou pár úkolů, které budou na stres hodně náročné, ale tím se musím prosmrkat. Med s pylem! Super!

    OdpovědětVymazat
  26. Ten med s pylem se má brát od zimy do jara večer kolem 7. malou lžičku. Zkoukla jsem ti ty probiotika pořádně, začít se má Chlorellou, která vytváří příznivé podmínky pro obnovu žádoucí střevní mikroflóry. Po týdnu užívání Chlorelly se přidá 1 balení Acidophilus k osazení střev žádoucí mikroflórou. Chlorellu (podpoří mj. i při stresu)je pak vhodné užívat dlouhodobě.
    Více na: http://www.celostnimedicina.cz...cn
    zde je to na jiný problém, ale zdravá střeva = základ zdravé imunity. Píše se tam víc o systémových rozhozeních střev, dole pod článkem další odkazy na podobná témata apod. Ten základ je podle mě stejný pro leccos, navíc konzumentky bílého cukru by si tohle přečíst měly, jsou tam cenné info.
    Jestli ale teď máš tak velkou alergii, zobej Zyrtec, ať se to zklidní a nezešílíš.

    OdpovědětVymazat
  27. Baru, není to trest za to, že jsi nám prozradila to své orákulum?Chlorellou nic nepokazíš,nejdřív vysaď aspoň na čas ml. výrobky,bilou mouku a cukr, maso a alkohol.Pij vodu a udělej si očistu střev.
    Alergie to nutně nemusí být, může to být reakce na nějakou stresovou zátěž z drívějška.

    OdpovědětVymazat
  28. Lepšia Chlorella než cholera, to je pravda. ;-)
    Jinak nemám co bych dodal. :-/

    OdpovědětVymazat
  29. Bosorko,už se to překlopilo spíše v nachlazení, protože to trvá nepřetržitě 24 hodin, akorát občas je to silnější a občas mi to dovolí se nadýchnout normálně. Hodně mi pomáhá se držet v teple.

    Dito, to, čeho se mám vyvarovat ve stravě, jím hodně střídmě, akorát těžko bych se obešla bez masa. Maso se zeleninou (jako hlavní jídlo) je základ mého jídelníčku. Kávu s mlékem klidně oželím. Cukrů moc nemám, bílé mouky minimum. Akorát ten stres, ten mě žere!

    lojzo, jako vždycky, zásah do černého! :-DDD

    OdpovědětVymazat