Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

sobota 22. ledna 2011

To je samý Destruktor,

ale o autíčku jsem už dlouho nepsala.

Divná věc se mi ve čtvrtek stala.
Jedu si tak po rovné široké silnici, z jedné strany pole, z druhé strany kus louky a asi 100 metrů dál pásek lesa.
Najednou rána a na skle se mi obejvily tři praskliny, jedna velká, dvě drobné ...
Nikdo žádné auto, přede mnou, za mnou, do protivky... nikde nikdo.


Co to mohlo být?


Meteority těžko, sama sobě si kámen do skla neprsknu, ptačí zlomyslnost nemá patřičnou razanci. Napadá mě jediné. Střelec z toho lesíka... Že bych chytla dávku broků místo nějakého ušáka?
Na to už teď nepřijdu, horší je, že budu muset vysolit neplánovaně pár tisíc za nové sklo! Dálniční známku na něm mám naštěstí ještě loňskou, takže naklusat bez odkladu do servisu.


Samozřejmě, že když se mě na podzim paní v pojišťovně ptala, zda chci připojistit přední sklo, řekla jsem, že ne, protože se mi za celý život se sklem nic nestalo.
A pak, že se nedá něco zařeknout. Budu si muset s těmi pojišťovnami dávat pozor na pusu, co říkám a v pondělí jdu podepsat tu úrazovku na Destruktora, co mi kamarádka nabízí už rok. Doufám, že si v neděli nezlomí ruku!


Včerejšek byl ve znamení opravy skla. Ze vší práce, kterou jsem měla, jsem musela dělat něco úplně jiného, naprostá zdržovačka. Jenže to sklo odložit nešlo, co kdyby tam teď s těmi nočními mrazy nastalo nějaké pnutí a ruplo by to ještě víc.  
Našla jsem si na netu, že se to dá i opravit lepením, jenže i ta lepící sada stojí asi 1400 Kč, takže levné nebude nic.
Převlékla jsem se za dámu a vyrazila.
V autoskloservisu jsem potkala dědečka z pohádky. Je to vůbec v dnešní době možné?
Dědeček mi vysvětlil, že v pohledu řidiče se nic opravovat nesmí, ale pak jsme oba došli k závěru, že to vlasně v pohledu řidiče vůbec není a že to tedy slepit půjde.
Výsledná cena za všechny tři praskliny byla tisícovka a doporučení, ať si to sklo připojistit rozhodně nechám, protože už není nejmladší  a vyměnit by mu neuškodilo tak jako tak. Zkušené oko profíka mi ukázalo šrámy, které laikovi normálně uniknou.


No, lepší už to nebude, nakonec mělo mé poloauto nejbohatší Vánoce, když připočítám platinové svíčky, co dostalo minulý víkend, o vzduchových filtrech, olejovém filtru a novoučkém zlatavém plnosyntetickém olejíčku ani nemluvě...
Musí mi, drahoušek, ještě chvíli vydržet.

10 komentářů:

  1. s tou pojišťovnou je to klasika - že ti něco nabízejí, ty to nechceš a pak se ti to jako na potvoru stane.
    Můj chlapec minulý rok rušil sporotvní úrazové připojištění a co čert nechtěl, v pondělí se zranil, takže by se mu to pojištění sakra hodilo.
    Ať auto dál spokojeně jezdí!

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se letos v zimě stalo poprvé, že mi na dálnici ( 2x v průběhu týdne) vlítl na přední sklo led z protijedoucího auta ( pak sem slyšela v TV, že se tak děje z návěsů tahačů:-(
    Ale když už jsme u aut, já mám pro změnu \" babu na koštěti\"!

    OdpovědětVymazat
  3. Báro,o existenci pohádkových dědečků neměj pochybnosti;)
    http://www.christabel.bloguje.cz...

    OdpovědětVymazat
  4. chmmm......to já šetřím na výfuk. Kvůli díře ve vlnovci mi Beruška řve, jak kdyby ji honil čtyřlitr s biturbem. Hlad takovej naštěstí nemá...

    OdpovědětVymazat
  5. dewberry,já jsem z těch lidí, co se raději pojistí. Ale všechno nevychytáš.
    Chudák přítel, to přijde líto.

    Mod, toho ledu z kamionů je kolem okraje cesty znepokojující množství. Prosím, co je \"baba na koštěti\"?

    Chris, ta ten odkaz nemusím ani klikat, dobře se na ten tvůj spot pamatuji. Krásně jsi tam dostala atmosféru toho, že záhady existují :-)

    Galahade, o výfuku mi ani nemluv. Onehdy zakopl Destruktor míč pod auto a když jsem ho pak v pokleku lovila (míč), a zrak mi padl na něco divně rezavě rozkvetlého a došlo mi, že je to výfuk, dost mě to vylekalo. Ale dokud to nezačne být slyšet, tak na to kašlu.

    OdpovědětVymazat
  6. No, ne na koštěti, na lopatě, napíšu:-)

    OdpovědětVymazat
  7. My máme jen základnípojistku, že když do někoho klepnem, tak mu to pojišťovna uhradí. Pojistka na vlastní káru se nám nevyplatí, bo chlap vždycky koupí nějakou ojetou rachotinu za pár tisíc, takže bychom do pojistky vrazili víc, než co by nám pak dali jako náhradu za zničené auto. Klepu na dřevo, že co jsme spolu, ještě se nám žádná dopravní nehoda nestala. ;o)

    Jo, Báro, baba na koštěti - to sem já, přece! Modona je na lopatě a někdy na koni. ;o)))

    OdpovědětVymazat
  8. MOd,baba na lopatě by mě také vylekala, ale poslední roky jsem se naučila jezdit k jednomu chlápkovi, co se přes ntb podívá, co mi to vždy svítí a když je to blbost, tak to smaže. Když je průšvih, pošle mě do servisu a smáznou to tam. Zatím mě to nic nestálo :-)

    Oby, nerada bych to zakřikla, ale zatím jsem do nikoho netrefila, akorát do mě pořád někdo vrážel, dokud bylo auto nové. Teď už je staré, tak mě nechávají být :-)))

    OdpovědětVymazat
  9. tak já sem Waldu preventivně pojistila i havarijně, stojí mě to sice celkem cca 1800 měsíčně:-(, ale nepojistit mi připadalo riskantní, přece jen ta zůstatková hodnota je pořád ještě dost vysoká a kdyby se ztratil nepojištěný, tak se picnu:-(

    OdpovědětVymazat
  10. Mod,i já měla poloauto pojištěné prvních pět let. Ale musela jsem to tajit, doma bych byla za blázna, co vyhazuje peníze...

    OdpovědětVymazat