Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 18. ledna 2011

Nestandardní postupy nekončívají dobře

...

Alespoň já to tak mám. Jakmile poruším nějaké automatické rituálky, zadělávám si na problémy.
Typická situace:
U benzínky - vezmu si peněženku, natankuji, zaplatím, vrátím se do auta a když peněženku nedám hned do kabelky, častokrát ji pak druhý den s vytřeštěnýma očima hledám u pokladny v obchodě, zachraňuji se bankovní kartou uloženou v dokladovce a modlím se, abych našla lajdácky odloženou peněženku někde v autě pod sedadlem.
S klíčemi je to stejné. Jak nejsou na háčku v předsíni, mohu očekávat, že si následně zběsile zahledám. Destruktor si je rád vozí čímkoliv ze svého rozsáhlého autoparku a jen blázen by si myslel, že je po hře vrátí tam, kde je vzal.


To, co se mi teď čerstvě povedlo opravdu stálo za to.
Zastávka u Mekáče. Protože Mates pochrupkával v autě nechala jsem si zabalit jídlo s kávou sebou. Jak víme, obalů je vždy více než toho k snědku a tak to vyšlo na velkou papírovou kabelu. Protože jsem ještě měla v ruce klíče od auta a pití, hodila jsem peněženku též do papírové tašky a jelo se domů, aby to nevystydlo.
Doma si aktivní mrňous našel v krabičkách svůj příděl, i já jsem pojedla zamotanou placku s kuřecím  a salátem, vypila kávu, všechen ten papírový čurbes jsme vrálili do tašky a šla jsem to mrsknout do popelnice. Jenže jsem ještě ani nedošla ke dveřím bytu, když někdo zazvonil, takže moje činnosti nabraly jiný směr a na milý odpad jsem zapomněla.
Druhý den ráno jsem chtěla dát Alex tisícovku, aby nabrala benzín, jak poveze mrňouse na hlídání a peněženka nikde...
No jistě! Hlava mapa! Vyhrabala jsem peněženku z toho mekáčovského brajglu a hluboce si oddechla, že jsem s tím nedošla včera do kontejneru, jak jsem měla v úmyslu. To by byl dneska obrázek pro sousedy, jak se hrabu po pás zalomená v popelnici a ví bůh, zda bych měla ještě co hledat, protože popeláři jezdí docela brzy.


Poučení pro mě, ode dneška již žádné lajdácké kousky a všechno hned dávat tam, kam to patří, ubyde mi kopec starostí!
      

22 komentářů:

  1. :))legracni je mit v jedny ruce smeti a v druhy klice... :)).
    Jeste ze ty popelnice byly tenkrat plny :).
    Myslim,ze Tvuj Destruktor by si naramne rozumnel s nasim Raptorem.
    Neskamaradime je nekdy? :)

    OdpovědětVymazat
  2. ... já jsem jednou nechal na parkovišti svoje úúúžasné PDA na střeše auta ... když jsem to zjistil, ani Usain Bolt by mi nestačil ... naštěstí tam ještě po 15 minutách PDA ležel
    ***
    od té doby nikdy nic na střechu auta nedávám ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. A já myslel,že to mám věkem a taky jsem to sváděl na toho Němce. Od Vánoc jezdím s velkým techničákem, protože přesně vím, kam jsem malý netradičně /urychleně schovával vánoční překvapení/položil a Němec ho dal jinam. Tak čekám, kde vyplave. Jsem pro srandu vnoučatům : Dědo, proč máš ten rukcak /do kapes u džín se velký nevejde/? Babička řve smíchy, že děda už jí má jak z praku.
    Střecha auta za těch 50 let co jezdím mě stála pouze hódně slunečných brýlí a na překvapení nic jiného. Život přes své krátké trvání je hodně legrace.

    OdpovědětVymazat
  4. Bárou mne nekončívají dobře ani postupy standardní:-)

    Raprot a Destruktor, proboha jen nejezděte společně séééééém :-)))

    OdpovědětVymazat
  5. Cheo,první, co mě napadlo je, že bychom je mohly skamarádit u Mod. Ale vypadá to, že Mod z nějakého nepochopitelného důvodu nechce :-D

    Gombo, takhle jsem ujela s peněženkou na střeše přes dvě křižovatky, než mi to došlo. Naštěstí pomalý městský provoz udržel šrajtofli na místě, ale od té doby také, jako ty, NA STŘECHU NIC!

    OdpovědětVymazat
  6. Buteo,to není věkem, to jsou bezmyšlenkové činy, za které se pak platí dlouhým hledáním, mnohdy už i zbytečným.
    Z poslední doby mám příhodu malého panáčka z Lega, kterého jsme postrádali skoro rok a letos ns Vánoce jsem ho našla v kuchyňské lince ve friťáku. Ještěže jsme smažili toho kapra, alespoň jednou za rok :-)))

    Mod,máš snad nějakou dobrou příhodu na toto téma?

    OdpovědětVymazat
  7. A sakra, nějak kolemvánoc přece přišla o peněženku Přítelkyně. Že by ji vyhodila nešťastnou náhodou s papírovým brajglem od vánočních dárků do smeťáku...?! Já většinou nosím věci po kapsách, a už dlouho se mi nic neztratilo. ;op

    OdpovědětVymazat
  8. Oby,také řešíme ještě aktuálně řešíme záhadu zmizelého vějíře. Naše Mladší dostala tohle:http://www.666.cz...hp?IdZbozi=4003
    protože je Temná Princezna a než se s ním stihla potěšit, tak vějíř zmizel a od Štědrého dne ho hledáme. Jedna z mých teorií je, že se nějakou pitomou náhodou dostal do povánočního papírového maglajzu, co putoval do recyklačního kontejneru. Ale třeba fakt někam jen zapadl a ještě se objeví...
    Každopádně jsem ho pro jistotu už objednala znovu. Zvyšuji tak tím pravděpodobnopst, že se vějíř najde, hned jak obržím zásilku s tím druhým :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Jak tak čtu komenty, odhalil jsem další, doposud netušené, výhody vozu bez střechy! :-D
    Se šrajtoflí apod. zatím - ťuky ťuk na dřevo - takový problémy nemám, tu si celkem hlídám. Ale \"Němec\" u mne taky řádí jak vzteklý. Roztržitý profesor by se mohl ledasčemu přiučit. ;-) Kolikrát někam pro něco jdu a pojednou si uvědomím, že nevím kam a pro co, občas si něco jen na chvilku odložím a vzápětí to pohltí nicota... Obzvláště nářadí podezřívám, že žije jakousi vlastní formou doposud neodhaleného jsoucna! :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Vojto,kabriolety jsou na tohle skvělé vozy... a na mnoho dalšího také.
    Nářadí si žije svým vlastním životem asi u každého a to nemluvím o šroubcích a malých papírcích s důležitými poznámkami! :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Můj život je v tomto ohledu znatelně jednodušší - pro podobné předměty zásadně chodím do ledničky.
    Jeden prasynovec nedávno ve školce tvrdil, že má prastrýce, kterému zvoní lednice :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Jo jo...já si kdysi sundávával snubák, když jsem si po práci na umývárně myl ruce. Samozřejmě, že jsem ho jednou zapoměl na umyvadle. Od vrátnice jsem pro něj letěl, div sem zavřenýma dveřma neprošel...

    OdpovědětVymazat
  13. Peňaženku do tašky?! To sú teda nápady... ty nemáš vrecká? ;-)

    Ach áno, kabriolety... tiež som na ne svojho času pomyslel: http://www.sharkan.net...trinasteho

    OdpovědětVymazat
  14. Cha, tak to je klasika. I většina komentářů :-)
    Jen co jsem to četla, tak se mi mihlo hlavou toooolik zážitků na toto téma - že jsem je raději zas hned zapomněla :-)

    Na reportáž \"Seznámení Destruktora a Raptora u Mod.\" se vcelku těším :-))

    OdpovědětVymazat
  15. Tak já bych byla PRO,aby se kluci seznamili. :))
    Mod my zvysime pojistku za pripadne skody :)))).
    Baro vcera mi z ebaye prisla uzasna vec!Piskatko na klice,pisknes a oni se ozvou.Uz se moc tesim,az si bude nekdo v obchode piskat a ja budu prochazet temi \"piskacimi ramy\" :)).

    OdpovědětVymazat
  16. Jirko*,smrtelná disciplína je, když hledám po bytě mobil s vypnutým zvoněním, zaplať bůh za zvonící ledničku :-)

    Galahade, to je asi důvod, proč většina chlapů snubák vůbec nenosí. Doma v kabičce se mu přece nemůže nic stát, to má logiku a manželky by za tím nic jiného hledat neměly.

    Lojzo, ne nemám kapsy. My holky prostě 26 kapes jako muži fakt nemáme :-).
    A když jsme u toho, není nic veselejšího než pohled na muže, jak se šacuje a prohledává kapsu po kapsičce, vždyť \"někde jsem ten lístek od šatny určitě měl\" :-))))

    OdpovědětVymazat
  17. Nominku,slibuji, že to nedám dohromady s nekrologem pro Mod, bude to uctivě každé v jiném spotu :-DDD

    Cheo, chudák Mod :-)!
    Pískátko na klíče jsem měla kdysi také, ale bylo to dost fiasko, já neumím pískat :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Pískátko na klíče NEBRAT! Čaky se svou fistulí ho rozpískává 10x za minutu!!

    OdpovědětVymazat
  19. Pískátko -nám to pískalo na psí štěkot. Akorát byl problém přinutit psa, aby hledal klíče :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Baru,já ho ale nosim rád, jsem naň hrd a pyšen a můžu říct, že dneska bez něj prostě nejsem celej... Budu ošklivě romanťyckej - když je žena na dva tejdny na služebce, je ten snubák poslední záruka duševního zdraví. Bo mě to tu bez ní fakt neba...

    OdpovědětVymazat
  21. Galahade,to je hrozně fajn, když to takhle napíšeš. Myslím, že málokterý chlap by to takhle přiznal. *

    OdpovědětVymazat
  22. Ale tak......dva roky po svatbě snad ještě jo;-)

    OdpovědětVymazat