Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

sobota 29. srpna 2009

Pozvánka na poslední prázdninový víkend

a pár obrázků k tomu.

Vidět někde nad hlavou horkovždušný balón je vždycky událost.
My, pinožící se pozemšťané, "jimž hrouda nohy víže" se zájmem koukáme na ten majestát lehkého plujícího balónu, s hlavou zakloněnou, až nás za krkem rozbolí a v mém případě se k tomu ještě druží veliká touha být tam nahoře v proutěném koši.
Nechat se pomalu unášet vzdušným proudem, koukat na špičky stromů pěkně zeshora a kromě občasného zasyčení hořáku zažívat si to ticho a výšku.

Akci, jako je balónové létání na Bouzově jsem si nemohla nechat ujít. Uvidět ve vzduchu naráz více než dvacet různobarevných krasavců, to je opravdový svátek.

Bohužel, přijíždíme trochu později, takže přípravy na start jsem promeškala, ale zase se mi naskytl krásný pohled na balóny nad hradem. Rychle někde dole v Bouzově zaparkovat (nebylo to snadné) a užít si těch přeletů, kdy mám pocit, jakoby se mi balón úplně zastavil nad hlavou.
Je nás pak hodně nadšenců, kteří s dalekohledy a foťáky, sedli do auta a snažili se trapně po silnici alespoň trochu kopírovat směr letu vzdušné flotily, ale výhoda vzít to směrem k Lošticím vzdušnou čarou byla nesporná.
Než se prokličkujeme pozemskou cestou kolem několika lesů a polí se vzrostlou kukuřicí, je po kouzlu, ze vznešeného balónu je chcípý kus látky, válící se po poli, ani zlomkem nepřipomínající své nebeské bytí před pár minutami.

Takové to bylo:

Matýsek koukal ohromen.
$$OBR416834$$

Obloha byla plná, kolem balónů kroužili rogalisti, objevilo se i jedeno ULL.
$$OBR416835$$

Pronásledování bylo o to horší, že všichni řidiči koukali na oblohu a před sebe skoro žádný :-)
$$OBR416836$$
 
$$OBR416837$$

$$OBR416838$$

$$OBR416839$$

Jestlipak tohle přistání v kukuřici bylo dobrovolné?
$$OBR416841$$

Dno koše bylo tak 2 metry nad polem.
$$OBR416842$$

A pak už byla tma a museli jsme uhánět do postýlky .
$$OBR416840$$

Létá se ještě i zítra - v sobotu!!!


 

34 komentářů:

  1. Jé, Báro, to muselo být super. Kdybychom se zrovna večer nevrátili úplně utahaní z Prahy, tak bychom tam asi zítra vyrazili.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné i z obrázků! Já byla na ohňostroje a do Bouzova to mám od Kladna z ruky. :) Zítra se vrací mladej z tábora - o víkondové vzrušení je tým pádom postaráno. Hezký článek a krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
  3. Nominku,\"utahání z Prahy\" je vždycky maximální a v mém případě jsem den na to úplně nepoužitelná :-). Tak třeba příští rok.

    Petisee, to teda je dost z ruky :-). Ohňostroje mám moc ráda. Už třetí rok jezdíváme na megašou do Brna http://www.ignisbrunensis.cz/
    Letos mi to nevyšlo, ale roky předtím byly senzační, exhibice jsou na hudbu.

    OdpovědětVymazat
  4. Balony.. kdysi jsem v něm letěla, no letěla, byl tu letecký den a byl tu i balon, ve kterém tě \"svezli\" byla jsem vcelku malá, ale dodneška si pamatuju ten báječný pocit..

    OdpovědětVymazat
  5. To pražské představení bylo taky na hudbu. :) - víc už aktuálně i u mne. Bohužel tedy bez obrázků, protože jsem bez foťáku.pa

    OdpovědětVymazat
  6. Jestli jim tamprší tak jako nám tady, moc se jim, chudákům, do startu nebude chtít. :-(

    OdpovědětVymazat
  7. Přelety balónů jsou vždycky zážitek. U nás létají poměrně často. A občas, když se nad řekou nadechnou studeného vzduchu, se potom tváří, že nám zaparkují za komínem. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Nádhera!Minulý týden v úterý jsem jela do Břeclavi a skupina balónů v zapadajícím slunci někde u Uherského Hradiště mě přinutily vylézt z kupéčka, v hlavě se mi rozezněla High hopes a já na chvíli zapomněla na ty zkoušky, co mě čekaly druhý den... let balónem je opravdu lákavý. Těším se, že brzy ukážeš fotky z balónu;))

    OdpovědětVymazat
  9. Báro, krása, podobné touhy mě rivněž chytají, když je vidím.. třeba jednou..

    Čagi, kolem Hradiště jsou vidět balóny pravidelně, mám pocit, že tam aspoň dva z nich mají základnu a nadšence,co se lítání věnují.. dokonce je možné se s nima proletět..

    OdpovědětVymazat
  10. báro, skvělé fotky. Musl to být zážitek. Ještě by to chtělo do toho koše:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Nemohu si pomoci, ale balóny mi vždy nějak připomínají první světovou válku... ta jejich nemotorová zranitelnost... :)

    OdpovědětVymazat
  12. Přítelkyně,snad si to také jednou zažiju!

    Petisee, krása, viď?

    Mikine, ráno to mohli stihnout a sobota večer už byla zase pěkná, snad jim to vyšlo. Nejkrásnější stejně byla neděle, ale to už nebylo o balónech ;-)

    Bohdane, to bych se docela bála, takhle se \"propadnout\". Jednu chvíli tam v Bouzově také balón stál u jednoho domu, skoro půl hodiny, to bylo divadlo!

    OdpovědětVymazat
  13. čagi,snad se na mě štěstí usměje příští rok. Víš ono je vždy dilema, když už mám ty peníze, tak se vyskyne něco důležitějšího, než je let balónem a je vyřešeno a tak pořád dokola.

    Sabe, tak to už jsme dvě do koše a třeba se někdo přidá a dělená cena je hned veselejší číslo :-)

    Tino, díky, snad se mi povede dát ještě pár fotek na Rajče, nějak moc tu svou galerii zanedbávám.

    Kamio, já naštěstí neočekávám, že mě ten balón zaveze v konkrétním čase na konkrétní místo, jde mi jen o ten pocit za letu a budu si dávat akorát bacha, abychom nevletěli nad Modonin pozemek, když tam má tu honitbu.
    Takovýhle pocit já mívám u vzducholodí, to byla hodně marná mise!

    OdpovědětVymazat
  14. Tihle vzduchoplavci!
    Obden mě horkovzdušný balón ruší od snídaně a budí mou milou (má lehké spaní). Ona se každá romantika brzy zají.

    OdpovědětVymazat
  15. Báro, keď budete so sabe hľadať tretieho do koša, brknite!
    Inak videl som už v prírode dosť odpadkov, ale taký veľký obal od tatraniek ešte nie!

    OdpovědětVymazat
  16. Lojzo,naprosto vážně, už jsme dva, sabe nevím, jak doopravdy to myslela (to se ještě musím zeptat), takže jeden by se ještě hodil. Předpokládám příští rok zkraje léta, letos už mám obálku s nápisem \"Rozprátle\" prázdnou :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Báro, naprosto vážne: Bude mi cťou, potešením a národným sviatkom. Len dúfam, že sa nám podarí nájsť nejaký spoločný termín. ;-)

    OdpovědětVymazat
  18. CHCIletet balonem,uz jen pro to,ze se bojim vysek :-))

    OdpovědětVymazat
  19. Báro, nevím, jak u vás, ale u nás tuším může letět v jednom balóně i šestnáct lidí.. hlásím se do klubu :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Stepní Skunku,každá romantika se může přejíst. S tím souhlasím, ale nějak mě v mém případě nenapadá nic, co romantického by se mi už přejedlo. :-)

    Lojzo, kdybych byla masochista, tak sem hodím akce, které vyšly a akce, které nevyšly. Hádej, jaký sloupeček by byl delší? ;-)

    Cheo, ale abys nám tam celou dobu nekřičela hrůzou? :-D

    Sabe, takový veliký koš jsem ještě neviděla. Ale to neznamená, že to není možné. U nás se létá ve čtyřech, v pěti. 16.... to čumím!

    OdpovědětVymazat
  21. Báro, čo sa týka našich spoločných akcií, bol by iba jeden stĺpček. ;-)

    OdpovědětVymazat
  22. Nazdár balonáři.. ;-)Zkuste, je lepší jednou letět, než o tom tisíckrát slyšet, je to jiný pohled dívat se z balónu na zem, než ze země na balón. Už samotná příprava k letu je zážitek, na který se nezapomíná. Nafukování, narovnávání a frmol upevňujících se lan ke koši. Vlézt do koše se mi s foťákama visícíma na krku jevil taky dost složitý a vůbec nevypadal malebně. Koš pro 12 osob a vysoký cca po ramena dospělého muže. Já osobně jsem měla začátek v černé tmě v 5 h. ráno se snídaní do stanu, pochodem buší s průvodcem, který měl mačetu a nějakou flintu, proti případným divokým zvířatům. Let jsem měla umocněný východem slunce, rozlehlým kráterem pod sebou s meandrující řekou, vylekanýma hrochama, zvědavýma slonama, kteří natahovali choboty nahoru, co to tam letí za barevné mraky a ladným během žirafího stáda se zpožďujícím se \"malinkým\" žirafátkem, které tomu stádu nestačilo.

    OdpovědětVymazat
  23. Mi vypad konec :-))Víc jak 1,5 hodinový let zakončený teplou snídaní v trávě se šampaňským přípitkem, šťavnatým sladkým ovocem a po snídani výjezdem džípem na safari. *-))

    OdpovědětVymazat
  24. Báro - takže začiatkom budúceho leta v Afrike, dobre? Začni plniť obálku! ;-)

    OdpovědětVymazat
  25. lojzo, 22,ano, vše tomu nasvědčuje, že to tak nějakou dobu i zůstane...

    Wicky, to musela být krása!!!
    Mě snad ani nenapadlo, že takové zážitky lze mít i mimo filmové plátno :-D

    Lojzo, to je výzva!!!

    OdpovědětVymazat
  26. Rozhodně by mě na to nikdo nedostal, ale fotky jsou teda nádherný, musí to být paráda!!!

    OdpovědětVymazat
  27. Tak jo,píšu si: Kashika neletí, hlídá dole košík s piknikem :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Necetl jsem komentare, jen clanek, tak nevim, zda jsi nakonec take letela? Pokud ne, tak smele do toho... pocit je to nadherny - nejen balony, ale take padakove kluzaky, ci zavesne kluzaky... proste bezmotorove litani, kdy jen obklopena tichym vzduchem koukas na svet pod sebou a snazis se nespadnout :o)

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj Gino!Zatím jsem neletěla, je to plánováno na příští jaro. Ale moc o tichu to není, ty hořáky dělají pěkný rachot :-)
    Ticho bude spíš s těmi závěsnými kluzáky, v mém případě by pak to božské ticho prorval až nedobrovolný dopad na matičku zemi.

    OdpovědětVymazat
  30. Barco, od jara letam na zavesnych kluzacich a mohu vrele doporucit - i v tomto pripade se da sehnat tandemovy let :o)

    OdpovědětVymazat
  31. já vím,zmiňoval ses u sebe. A tandem na závěsném kluzáku? 8-O
    O tom jsem ještě neslyšela! Ale asi to jde, když říkáš? Já bych se bááála!!!

    OdpovědětVymazat
  32. Baro, chces odkaz? :o) Neni to ani drahe... a jiste, ze to jde - proc by to neslo? Nevim, cemu se divis :o)

    OdpovědětVymazat
  33. Gino,odkaz bych nevyužila, jsem starý zbabělec :-D
    To já raději do toho balónu!

    OdpovědětVymazat