Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 9. června 2009

Přelom je zde!

není to o volbách, není to o krizi a ani o migraci cizinců do Evropy, ale zase a jedině o Destruktorovi a jeho alotriích.

Když bylo Alex asi 20 měsíců, pamatuji se velmi dobře na to, jak jsem byla v koncích. Pokud jsem se jí věnovala, tak, jak si takhle malé dítě, podle mě zaslouží, nezvládala jsem už nic jiného. Moc to nevadilo, naše hacienda 1+1 moc nepotřebovala, ale docela jsem propadala depresím z toho, že už moc dlouho se tohle vydržet nedá. A pak se to najednou stalo.
Téměř den ze dne, kolem jejích druhých narozenin, se vše změnilo, Alex si začala sama hrát, zabavila se různými činnostmi a stačil malý podnět z mojí strany a ona si ho už pak začal rozvíjet sama. Pomalu jsem zase začala stíhat občas vyžehlit nebo uvařit, za vrchol úspěchu jsem považovala chvíle, kdy já seděla na lavičce a pletla a ona si se zaujetím stavěla písková městečka z kamínků, klacíků a jiných přírodnin (tohle jí ostatně drží v různých obměnách dodnes, promiň Alex, jednou jsem to prásknout musela).

V úplně stejné situaci jsem se ocitla v posledních týdnech. Destruktor má ohromný akční rádius, ale stále nad ním musím bdít já a 4 strážní andělé, napadají ho koniny neuvěřitelné, bez dozoru být nemůže ani chvíli.
Kam se podívám, tam je doma něco nedodělaného, pořádek je pro mě teď neznámé slovo a kdyby neprala a nežehlila Alex, tak už chodíme jen v prostěradlech, těch mám fakt dost.
 
Teď je to jinak. Přišlo to trochu dříve, než u Alex a může za to třívagónkový malý skládací vláček.
$$OBR410157$$
Tenhle vláček ležel v rámci střídání hraček, aby se neokoukaly, nějakou dobu u ledu a teď, znovu vytažen, byl přijat s takovým nadšením, jako už dlouho nic.
Vagónky se dají otvírat a vozit v nich různé náklady, mašinka se může úplně přestavět na jinou mašinku, spojování a rozpojování je třešnička na dortíku.
Destruktor absolutně zaujat hrou, nechává svou milou maminku konečně také udělat něco jiného, než jen kreslit ryby a vracet nádobí z vyházeného kredence zpět na místo.
Hurááá!
Od tohoto týdne se začalo blýskat na nové časy, to už je jisté.

A co je ještě nového? Máme doma badatele.
Svůj pupík už zná Destruktor dávno, časem přišel na to, že pupíky máme doma všichni a občas je chce vidět, ale v neděli tomu nasadil korunu.
Přišel za Alex, díky jejím nanicovatě mrňavým riflím a piditričku viděl na první pohled, že i dnes má pupík, ukázal na něj a řekl:"Pupík," pak Alex obešel, pečlivě jí prohlédl záda a udiveně řekl:"Pupík není."

$$OBR407584$$

29 komentářů:

  1. Vidím, že máte nového psa! ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. co je to za mašinku ? nemáš odkaz ? taky by mě to bodlo...

    OdpovědětVymazat
  3. Nevyfotis nam masinku? U nas obdobi objevovani pupiku vrcholilo tim, ze jakmile prisla navsteva, byla malou žádána o predvedeni pupiku, ze ho tam tez maji. Kdyz ale osoba ukazala souhlas s predvadenim sveho tela, dalsim krokem bylo pozadani o ukazku pipinky/pindika:-) Vzdy znalecky zadala o ukazku toho patricneho pohlavi, bez chyby. Sikovna holcicka:-)

    OdpovědětVymazat
  4. :-D.... U nás se pupík už okoukal. Teď nedávno se zjišťovalo, kdo má bimbáska a kdo ne... No a ten kdo ho nemá (teda já) tak má podle Vampíra dva zadky ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Destruktor má \"dost hustý triko\"! Nejsou to Space Invaders?

    OdpovědětVymazat
  6. \"...pupík není...\" :-)) jsem musel vyvinout veškerou snahu, abych tu slinu nevypustil na monitor, dobře to dopadlo (nevypustil) :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Byl jsem se podívatdo zrcadla.
    Fakt - vzadu pupík není ...
    *udivený smajlík*

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to je supeeer:) Prostě z něj bude jednou badatel (předpokládám, že tak nějak kolem 16 let bude největším badatelem pod tričky holek:)

    OdpovědětVymazat
  9. Báro, blahopřeju k vývojovému poskoku. Užívej si pupíky, až přijde téma šulínků, možná se i zapotíš, co z něj budou padat za perly :-)

    OdpovědětVymazat
  10. lojzo,to je vzácná, vysokoškolsky vzdělaná, rasa. Neraguje skoro na žádné povely, moc nežere, občas vyžaduje do misky nalít pivo a umí hrát na triangl. Obojek jí nevadí, ale nesnáší ležet v boudě, vyžaduje svůj gauč. Jestli nezačne být poslušnější, bude vyřazena z chovu.

    Dalimile, mají to v každých hračkách, jak bude chvilka, přidám fotku.

    OdpovědětVymazat
  11. Bosorko,myslím, že krušné časy ještě nastanou, tak, jak píše Sabe.

    Gleep, super! :-)))

    Sunfreedom, Space Invaders to nejsou, ale to je teď taková móda. Skoro je problém koupit něco, kde nejsou žádné lebky.

    Jirko*, tak opatrně, já mám zaprskaný monitor každou chvíli.
    Mimochodem, tvůj nick je pro mě naprosto hrozný, nemám na noťasu hvězdičku, tak věz, že se na tvou počest musím vždy přepnout do anglické klávesnice :-))

    OdpovědětVymazat
  12. Gombo,ty ho tam také nemáš? Tak to už jste s Alex dva :-)))

    Kamio, ani nemluv, kdybych já ti měla pošeptat, co všechno dělá, tak v 16ti bude protřelý mazák!

    No jistě Galahad badatel ví též všechno možné *rozesmátý neřestný mrk*

    Sabe, jestli bude jako Alex, tak už se potím dopředu.

    OdpovědětVymazat
  13. Mám za to že řešením pro velký akční rádius by byla samonafukovací záchrané vesta kombinovaná s padákem a airbagem integrovaná do trička. Kalhoty má zatím polstrované dost. ;-)

    OdpovědětVymazat
  14. Mikine,to, co píšeš by se opravdu hodilo, zejména minulý týden, když proletěl tím zábradlím. Má ostražitost je zapnutá na TURBO.

    OdpovědětVymazat
  15. Báro...Myslím, že ho začnu učit šplhat po prolízačkách. Teď jsem koukal na Veroniku a ta sice neumí ve třech letech mluvit ale na hrazdičce je jako akrobatka. Myslím, že je na čase vysvětlit mu jak to udělat aby nespadl a vyšplhal. :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Pupíky musíme taky všichni(zejména já) ukazovat. A to tak, že Abu říká:\" Mamo dělej tak\" a předvádí protahování, tím se tričko vyhrne a pupík je venku:)
    Mikine výborný podnikatelský záměr. Hlásíme se o vyzkoušení prototypu :) U nás kolem je většina holek a tak se POŘÁD všichni diví, že já taky oči kolem celé hlavy a stále připravena vystartovat abych zamezila větším škodám na životech i na majetku. Tu ho sundáváme ze střechy menšího přístřešku, tu trnu hrůzou když šplhá po drátěných okách kotce našeho psa....tu se omlouvám v restauraci když rozbije keramickou slánku....:) Takže Báro nejsi v tom sama :)

    OdpovědětVymazat
  17. Mikine přesně, než zakazovat a přehnaně chránit, je třeba ty malé Destruktorky naučit jak nepadat nebo jak spadnout šetrně....;)

    OdpovědětVymazat
  18. Abuto je úplně stejné, jak tak čtu. Restaurace jsme omezili na technologické minimum, tam to bývá nejhorší :-))

    Mikine, to není z nešikovnosti, zatím si se vším poradil a prolézačky má rád, hlavně žebříčky, i když na některé je malý. Co se stalo u toho zábradlí vlastně nikdo neví, jen, že byl najednou o patro níž v hromadě dřeva.
    Strachu ze skluzavek jsi ho zbavil perfektně, tak můžete ve stejném duchu pokračovat :-))

    OdpovědětVymazat
  19. Báro,no však my ty restaurace taky vyškrtli, páč tam ani nevydrží chvíli sedět, protože je tam TOLIK nových podnětů a předmětů k prozkoumání a ošahání :) Tu solničku rozbil, když jsme se stavovali občerstvit na kolovýletě...:) Ale obsluha byla velmi přátelská k dětem, ani platit jsme ji nemuseli :) A klouzačky má rád, a nebojí se ani těch fakt obr... A to ho ještě starší sestřenice Zanýsek naučila zhoupnout se na té tyči nad začátkem klouzačky, když tam je, někdy tam ta tyčka nebývá...:)

    OdpovědětVymazat
  20. Abi,tak to my jsme ve fázi kdy se o tu tyčku spíše praští, když tam je. Ale už to teď naposledy také zkusil, vždycky ho motivují větší děti.

    OdpovědětVymazat
  21. Přelom je v poho... Horší bude, až uveřejníš článek s názvem: Přechod je zde! :p

    OdpovědětVymazat
  22. Teo,takový článek klidně může přijít, když uvážím, že se chystáme na jednu dovolenou na Šumavu, tak možná bude přechodů i více :-p

    OdpovědětVymazat
  23. No jasně, Baru......už jako dítko školkou povinné jsem třeba věděl, že spolužačka Kamilka má pudel i vepšedu...;-)

    OdpovědětVymazat
  24. Tyhle studanky v lese proste miluju :-))
    Moc hezka fotka :oD

    OdpovědětVymazat
  25. Cheo, celé to odpoledne bylo moc hezké, tohle je kousek za Val. Meziříčím - pramen říčky Zrzávky, ono je to tam takové všechno zrzavě železité :-)
    A hlavně, kousek dál je hospůdka s udírnou a tak, jak to vypadá v té udírně, tak si to představuji v ráji. Ať mi všichni vegetariáni skočí na hrb :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Galahade,je to jasné! Gleep měla pravdu. \"Kdo nemá bimbáska, má dva zadky.\" :-)))

    OdpovědětVymazat
  27. to jsi mě potěšila, že to šílené období, kdy pořád snad jenom řikám ne, taky skončí :P

    OdpovědětVymazat