Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

středa 21. května 2008

Neobvyklý den

jeden korálek na šňůrce
Vždycky, když se přihlásím na nějaký seminář, dělám to s pocitem smíšeným, že to bude pěkně zabitý den nebo naopak prima chvilkový únik z běžného kolotoče.
Semináře v Praze bývají obvykle ta druhá možnost.
Pro mě tenhle malý svátek začíná usednutím do auta a protože řídím ráda, dokonce i na D1, užívám si každý kilometr.
Zejména ovšem ten 73. kde se vždy zastavím v Melikaně na snídani.
Tentokrát to bylo jiné, nejela jsem sama, měla jsem společníka, který už dopředu hlásil, že vše platí a ať na nic nekoukám, peněz dost.
Já si to tam vždy prohlédnu, ty tři pulty s nejrůznějšími moučníky, pyramidu ze všech druhů salátů, co člověka jen napadne, stůl, kde stojí bečičky s polévkami, košíky se pečivy, "řízkovnu a biftekovnu"... no je to síla.
Až se najím očima, koupím si pravidelně jablkový koláč a presso.
Společník si dal medailonky ze svíčkové a bramboráčky, nabral si haldu zeleniny a neustále mě vybízel, ať se také rozšoupnu.
Tak jo!
Koupila jsem si jablečný koláč a presso.
Taková jsem já... Obočí zdvižené údivem mi bylo odpovědí na můj náklad na tácu a tak abych neurazila, ještě jsem si šla vyždímat pár pomerančů na čerstvý džus, ale to už bylo opravdu maximum, co do sebe v sedm ráno vpravím.
Cesta dál ubíhala vesele, hlavně posledních pět kilometrů co jsme jeli krokem ve třech pruzích 3/4 hodiny.
Seminář byl záživný, hutný a je to jeden z mála, kde vždy vím, že tam nejedu zbytečně. Stejně jsem z něj 2 hodiny před koncem utekla, protože mě čekalo něco mnohem lepšího.
Setkání.
Setkání s milou osobou, při zelňačce a v příjemném podniku, za účasti veselé želvičky, krásné krabičky a v ní srdíčko, co nosí štěstí. Co je hodina a půl, když se sejdou dvě ženy? Je to jen kratičký okamžik, končící pohledem na hodinky a výkřikem, jak to letí a že už musím běžet, společník čeká.
Snad raději nerozmazávat, jak by i společník nakonec nepohrdl, kdybchom ho na tu zelňačku vzaly také, ale čas neúprosně běžel a každý jsme měli své další plány, proto rychle do auta a sbohem, Praho, snad někdy příště zase, jen bez toho deště na zpáteční cestě.    

24 komentářů:

  1. Bárospolečníka klidně rozmázni, to mne zajímá!:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Báro,společníka klidně rozmázni, to mě taky zajímá!! :)

    OdpovědětVymazat
  3. ja tohle ranni jezeni taky neumim.. a rad bych umel, lepsi nacpat se rano, nez vecer, ze jo..:)zel bohu, zatim se drzim zajetych tradic:)

    OdpovědětVymazat
  4. dřív jsem nechápala, jak někdo může ráno snídat tak, že vlastně obědvá... od tý doby, co dělám v nynější práci a máme tu docela dobrou kantýnu, snídám vepřový řízek, smažák, sekačku, opečený brambory, hranolky atd. V lepším případě si dávám obalovaný květák nebo dušenou zeleninu...

    OdpovědětVymazat
  5. ještěrkono to je prima a mne nutíš pít holé mlíko nebo neslazený čaj!

    OdpovědětVymazat
  6. Mod, Kamio,společníka moc rozmazávat nebudu, stačí, že se spolu občas namažeme. Mykee, stačilo by mi to posunout tak na 10:30 a už jsem v lepší konzumační kondici. Večer se tomu snažím vyhnout také, zodpovědně mohu říct, že pokud mě někdo pozve na večeři, tak obvykle platí neperlivý Rajec a misku salátu, když se rozšoupnu.Ještěrko, proč nutíš Mod k tak strašným věcem? *zvědavý mrk*

    OdpovědětVymazat
  7. Bárono ale my bychomsme s Kamiem třeba rádi taky!!

    OdpovědětVymazat
  8. Mod,není problém, každou druhou středu. A správná středa je i dnes.

    OdpovědětVymazat
  9. Ano,včera byla určitě ta správná středa (sledujete, zase je čtvrtek!!), zvláště, když je v TV možné vidět Abramoviče jak má hlavu v dlaních. Čech to chytil frajírkovi Ch.Ronaldovi a Manchester byl v háji, poslední penaltu však nedal kapitán Manchesteru John Terry a v sérii \"po jedné\" už to je loterie...Sakra, je to vůbec k tématu? ;-)Mod., já bych teda se nerad s tím elegánem vzájemně někde mazal:)

    OdpovědětVymazat
  10. Kamio, to byla příležitost vidět chlapy brečet, a to kvůli jednomu jedinému gólu... ti chlapi mají ale problémy:))Báro bacha, pochybuju, že se společníkovi bude chtít platit snídaně i za Kamia.

    OdpovědětVymazat
  11. Brečet? Kvůli Chelsea? Nebo Manchesteru? Já teda nebrečívám ohledně výsledku, svůj postoj demonstruji úrovní rozladěnosti, frustrace nebo radosti.Společníka se nikdo nebude ptát jestli chce, naporoučíme řízečky, biftečky, ražničíčka, zeleninky, bramboráčky, opékané bramborky a poslední platí (myslím, že strejc na nác v utíkání nemá, ač už nejsme nejmladší). Přidáte se s Pekem? ;-))

    OdpovědětVymazat
  12. Tak abych to moc nerozmazávala:čagi, společník je z rodu těch, kteří by klidně tu snídani Kamiovi zaplatili. Myslím, Kamio, že bys utíkat nemusel, i když bývalému fotbalistovi se utíká těžko.P.S. Fotbal je k tématu vždy!

    OdpovědětVymazat
  13. Kamjakej strejc?? Hele nevotírej se mi moc o toho chlapa, nebo dostaneš bramborkem!!!:-))

    OdpovědětVymazat
  14. Viděl jsem pozvánku na Seminář tvůrčího psaní. Ale v tiskárně to sazeč popletl (možná i záměrně, asi srandista). A tak z toho vznikl \"Seminář tvůrčího spaní\". No, možná to taky nejni špatný vyspat se (s někým) tvůrčím způsobem, že? :)

    OdpovědětVymazat
  15. Teoono kolikrát není k zahození vyspat se tvůrčím způsobem i sám:-)

    OdpovědětVymazat
  16. Mod.,v životě by mě nenapadlo otírat se o nějakého chlapa, natož strejce;-D

    OdpovědětVymazat
  17. Kam.kdyby vypadalo aspoň 50% chlapů jako tenhle \"strejc\", nebylo by to špatné!:-)

    OdpovědětVymazat
  18. Mod.,já na strejce nejsem, takže to neumím posoudit;-)

    OdpovědětVymazat
  19. Mod.: co prosím? mlíko a čaj? já nerozumět :)Báro, no to bych taky ráda věděla, kde jsem jí k něčemu tak děsnýmu nutila! :)

    OdpovědětVymazat
  20. Ještěrko,bůhví, jak to všechno vždycky je po třetí flašce...

    OdpovědětVymazat
  21. Abramovič je moc hezký chlap.Snídaně jedině na pumpách Jet - Jiffy - vůně opékaných párečků a čerstvých koláčů. Ale zvládnu jen to presso a malinkaty štrůdliček.Společníci, co poskytnou snídani, jsou sami k nezaplacení :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Billy,Kouzlo čerpaček Jet - Jiffy jsem objevila nedávno a OMV mají pěknou konkurenci, neboť třeba Jet v Hranicích, tam je kafe, že kvůli němu stojí za to zajet si i pár km!

    OdpovědětVymazat
  23. úvěrová společnost, která mi poskytuje půjčku ve výši 5 000 000,00 USD, když ostatní investoři půjčky zanedbali moji nabídku, ale pan benjamin lee mi poskytl úspěšnou půjčku. Jsou přímo zapojeni do financování půjček a projektů z hlediska investic. poskytují finanční řešení společnostem a jednotlivcům, kteří hledají přístup k fondům kapitálových trhů, mohou vám pomoci financovat váš projekt nebo rozšířit vaše podnikání .. e-mailový kontakt :::: také 247officedept@gmail.com nebo napište na číslo whatsapp na + 1- ( 989-394-3740)

    OdpovědětVymazat