Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pondělí 19. května 2008

Krocení obživlého mopu

...

Věk deseti měsíců, které jsme minulý pátek dovršili, je přesně tak náročný jako krásný.
Ráno se to probudí, okamžitě si v postýlce stoupne a začne se hihňat a brblat si pro sebe různé své postřehy a tak půlhodinky mi dává fóra, abych se zmobilizovala a psychicky nachystala na to, že opravdu musím vstát. To, že je půl šesté ráno, je jen bezvýznamný detail.
Snažím se hrát mrtvého brouka co možná nejdéle, ale do šesti to nikdy nevydrží.
To už se pak rozhihňané miminko změní ve vychytralou bestii, která dobře ví, že když zařve silným hlasem a natáhne své malinkaté ručičky, má to za následek odnesení na přebalovací pult, kde čeká oblíbený silikonový kartáček na zuby a ten se skvěle žužlá.
Po přebalení zpět do postýlky, láhev s mlíčkem si už vycucne sám a já mám deset minut na skok pod peřinu.
To je tak půl sedmé, když si ho vezmu k sobě do velké postele, tam se chvilku kočkujeme a pak bez milosti z pelechu ven, ranní hygiena volá.
Té energie po ránu!
Zatímco já se pomalu rozkoukávám u kávy a jogurtu, mazlíček se hbitě mění v rychle rejdící mop a bere to v kuchyni z rohu do rohu, honí Kimbu, oba na čtyřech, různě na sebe ňafají mezi šestnácti nohami od židlí a čtyřmi od stolu. Kimba to zvládá dobře, Štěpánek se občas zašprajcuje.
Inu, je vidět, že je o rok mladší a není pes.
Pokud se ale týká konzumace psích granulí, po jednom pokusu sám zjistil, že to není to pravé ořechové a dal psím miskám pokoj.
Pokud nikam nejedeme za prací, nastává v deset hodin rajský okamžik a mazlíček obvykle na dvě hodiny usíná, to je chvíle pro udělání naší společné obědové zeleniny a uklizení nejnutnějšího, hlavně podlah. Nechápu, proč se neprodávají dupačky ušité z hadroviny na podlahu, měla bych ušetřeno kus práce každý den.
Odpoledne procházka a různé pochůzky, kdy přivázán ke kočárku někdy kouká kolem sebe a je v pohodě a někdy ho to štve a chce ven bez ohledu na to, zda to jde nebo ne. V takovém zuřivém stavu pomůže jen nejbližší jakýkoliv nákupák, v dětském koutku hodit do kuliček a zběsilé dítě se mění okamžitě ve šťastné. Jen na mě pak je, abych zhodnotila, kam zajet, protože ne všude je čisto a někde je dokonce velmi nečisto. Největší jedničku má u mě zatím dětský koutek v brněnském nábytku Kika, je to tam nové a skvělé, včetně pohodlného koženého fotelu pro utahanou matku a voňavé přebalovny.
Mimochodem, nejčastější věta rodičů v dětském koutku je:"Tak naposledy se sklouzni a jdeme."
Je to téměř mantra, kterou každý rodič vyslovuje minimálně desetkrát a stejně se nic neděje.

Děťáko v den svých deseti měsíců váží 9.35 kg a měří 73 cm, což jistě napoví, jak se nadřu s autosedačkou a chození s malým bez golfáčů už je téměř nemožné. Dost si pomáhám závěsnou klokankou a protože to vypadá, že začne každou chvilku chodit, už to nějak vydržíme.
Slabik žvatlá mnoho, vědomé slovo ale zatím nikde, je čas.
Z posledních objevů je zatím nejveselejší věcí mokré mýdlo večer ve vaničce a vlastní stín, když ráno svítí sluníčko oknem do mazlíkovy postýlky.
Nejmilejší hračka je můj mobil, kamarádův vyřazený mobil a dálková ovládání od čehokoliv, hlavně když to má tlačítka.
V televizi miluje znělku Večerníčku a ve vaničce žlutou kachničku, která se natáhne a pak mrská nožičkama, čeří vodu a to je důvod k nevázanému veselí, mazlíček hýká smíchy a je to velmi nakaživé, spolehlivě mi tyhle milé chvilky dokážou zahnat všechny chmury.
Večer to natahujeme, jak se dá, málokdy usne před devátou, co se naučil před pár týdny stát, prostojí a prohopsá v postýlce hodně času, určitě mu to přijde zajímavější než obyčejné spaní. To já pak chodím do ložnice, systematicky mu půl hodiny podrážím nožičky, ale většinou se musí umrskat sám, to pak usíná pohozený na peřině v protisměru a já ho rovnám, až jsem si jistá, že opravdu tvrdě spí.
V noci asi tak pětkrát musím vstát a urovnat mu tělíčko, protože je schopen se ve spánku mistrně zamotat mezi šprušle od postýlky a pak poplakává nepohodlím, aniž by se ovšem probudil.
A ráno v 5:30 zase jupííí a tak pořád dokola... je to hezké...

$$OBR339651$$

"Nevidíš, matko, že tam nemám papír?"

15 komentářů:

  1. ja myslim, ze bys ty dupacky z hadroviny mela nechat patentovat!! genialni napad!

    OdpovědětVymazat
  2. Dupačkys těma dupačkama mě při čtení napadlo totéž, co páju. Dupačky z hadroviny teda asi ne, ale nedaly by se na kolinka, lokty, nárty a možná i bříško připínat malé mopíčky? ;)

    OdpovědětVymazat
  3. To to letí,za chvilku abys koupila novou kravatu k promoci :-))Promiň že Ti nakukuju do knihovny ale encyklopedii CO JE CO mám taky i když v době netu už není tak využívaná.

    OdpovědětVymazat
  4. myslíš třeba takhle? ;)http://www.smisek.cz...dite-mop.jpg

    OdpovědětVymazat
  5. Štěpánek je kouzelný:) U nás se teď o pouti sešla všechna batolata mých sestřenic a bratranců, navíc na podzim přibudou další mimina, takže si dokážeš určitě představit, jak je někdy u nás veselo. A ty vytírací dupačky jim doporučím:)

    OdpovědětVymazat
  6. jsem o vašich společných obědových zeleninách vyprávěla ségře... jejímu prckovi jsou čtyři měsíce... tak aby jako věděla, co pozdějš může taky praktikovat :)

    OdpovědětVymazat
  7. Báro,prý \"obživlý mop\":) Zasmál jsem se, je to velmi trefné... Musí to být super, jak hýká smíchy, kvůli tomu bych mu nakoupil celou sadu mýdel a půl stáda kachniček;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Nicméně Baru......to krocení se daří, či nedaří?;-)

    OdpovědětVymazat
  9. Pájo,Alex navrhovala pro začátek ubrousky Pronto, ale asi b yšpatně držely.Manželko, \"malé mopíčky\" mě hodně rozesmály!!

    OdpovědětVymazat
  10. Motoneználku,klidně nahlédni, tak jako já často nahlížím do slovníků stojících vedle, přece jen internet nemám puštěný pořád.Sedmi, to nemá chybu! Takové inspirativní.Čagi, u nás to v neděli vypadalo tak, že to Alex viděla a suše konstatovala:\"Teď už jen chybí, aby měla Kimba štěňata.\" Baby boom koukám bují všude.Ještěrko, nejlepší na tom, je, že mi tahle jednoduchá jídla velmi chutnají. Nepovažuji to za \"provizórium\". Manželovi ovšem nechávám obědy vozit, ten by se asi nezúčastnil :-). Kamio, máš pravdu, člověk by udělal všechno možné, když vidí, jakou radost to způsobuje. Dnes to byl třeba dárek v podobě mluvící želvičky.Galahade, stále ho hravě přeperu. Horší bude, až se mi stane to, co se stalo tvé mamince... :-D

    OdpovědětVymazat
  11. Mluvící želvička? Ty bláho... To je vývoj v příkrém rozporu s tezí u výběru žen \"Hlavně ať zbytečně nemluví\":)

    OdpovědětVymazat
  12. Báro, no jo, chlapi jsou zmlsaní :)

    OdpovědětVymazat
  13. Souhlasím s Pajou, dupačky mopačky je třeba nechat patentovat! Já bych potřebovala ještě nějaký zlepšovák na dítě, které zcela svědomitě mopuje podlahu, ale navíc využívá i jemné motoriky - nabere pidiprachsmetí na bříško ukazováku a pak ho oblízne...Štěpán je krasavec!

    OdpovědětVymazat
  14. Kamio,buď ujištěn, že ještě horší, než ukecaná ženská je ukecaný chlap!Ještěrko, ale vždyť my si je ve velké většině rozmlsáváme samy. Hanele, buď ráda, že tohle dělá s drobnými smítky a ne s mravenci. Vím o čem mluvím :-))

    OdpovědětVymazat
  15. úvěrová společnost, která mi poskytuje půjčku ve výši 5 000 000,00 USD, když ostatní investoři půjčky zanedbali moji nabídku, ale pan benjamin lee mi poskytl úspěšnou půjčku. Jsou přímo zapojeni do financování půjček a projektů z hlediska investic. poskytují finanční řešení společnostem a jednotlivcům, kteří hledají přístup k fondům kapitálových trhů, mohou vám pomoci financovat váš projekt nebo rozšířit vaše podnikání .. e-mailový kontakt :::: také 247officedept@gmail.com nebo napište na číslo whatsapp na + 1- ( 989-394-3740)

    OdpovědětVymazat