Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

čtvrtek 14. února 2008

Měla jsem ho mít už dávno!

Je skvělý!

Včera jsme byli s malým a velkou na výletě v Brně. Po rychlém vyřízení povinností mě Alex vlákala do Vaňkovky za  účelem zbavit mě co nejrychleji co největšího množství peněz.
Už po cestě tam mi barvitě a nahlas líčila, co všechno jí chybí v šatníku. Prý, chudák ubohá, točí pořád dokola troje rifle. No, to mi jí přišlo fakt líto.
Ještěže se nepřidal i Štěpánek, že točí pořád dokola jen troje dupačky.
Jali jsme se tedy pročesávat jeden "botique" za druhým, jsou to sice muka, ale já si vždy najdu nějakou zábavu a učiním si to postávání před kabinkami sama pro sebe trochu zajímavější, někdy k tomu stačí nechtěně zaslechnuté fragmenty rozhovorů lidí okolo, aby se člověk dobře pobavil. Nakonec to docela uteklo a ani jsem moc netrpěla, Alex našla pěkné kousky hadříků rychle a bezbolestně.
Štěpánek to v pohodě sledoval ze svého hlubokého kočárku, kde už jezdí, jako frajer, zásadně jen v sedě, když ho chci alespoň na chvíli položit, okamžitě ječí odporem.
Jak jsem tak platila v Orsay Alexiny rifle za litr, napadlo mě, že bych měla být spravedlivá a oběma dětem koupit stejně. Jak by k tomu mrňousek přišel, kdyby on nic nedostal. A šlo se do Puntanely. 
Trochu jsem si říkala, že stejně asi nic nekoupíme, protože všechno máme, (když ne jednou, tak dvakrát) ale překvapili mě.
Dokonce tolik, že jsem radostí poskakovala po půlce obchodu.
Co se mrňous narodil, řeším otázku jeho přenášení. Motat šátky jsem zavhla po shlédnutí složité techniky a výsledném vzhledu indiánské matky a různé závěsy typu Klokanka mi vymluvila dětská doktorka, že jsou špatné pro vývoj páteře, kdy těžká hlavička ve svislé poloze příliš tlačí na obratle.
Nehledě na to, že Klokanky jsou maximálně do 9ti měsíců a to budeme mít za chvilku a co pak?
V autosedčce už unesu Štěpánka jen na krátkou vzdálenost a v náručí je to jako stádo blech.
Proto jsem se tak zaradovala, když jsem uviděla to ONO, šikovné nosící heblo, které mě zaujalo, že se dá používat až do 18ti měsíců.
Bylo fajn, že jsem mohla hned Štěpánka-figuranta vyndat z kočárku, naaranžovat do hebla a vyzkoušet, zda je to opravdu tak funkční, jak jsem si představovala. Chodili jsme spolu po prodejně, zkoušeli se různě ohnout a poskočit a ono to opravdu fungovalo, aniž bych nesené dítě ztratila.
U pokladny mě to opět stálo litr a moje dětičky byly obě spokojené a já také, zejména, když jsme výlet zakončili dobrou kávou a kouskem jahodového koláče, hruškovou výživou a pomerančovým čajem, to podle chuti a věku.
$$OBR316548$$ 

21 komentářů:

  1. Báro,jen aby to pak nezpůsobovalo nějaké deformace na nechtěných místech... A to je teda klika, že je to do 18 měsíců... do kolika kilo tam nepíšou? Raději bych pořídil něco na záda... teda:)

    OdpovědětVymazat
  2. Na záda to mám já! Dostal jsem to od manželky k Vánocům. Asi plánuje, že až bude Monika sedět sama, zbaví se nás obou, až mě zase chytne toulavá ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Kamio,já si myslím, že žádné deformace to na Štěpánkově zadečku nenechá!Johnny, na záda to s chutí pořídím svému mužnému doprovodu, až budeme v létě brázdit česko-moravsko-slezské kopce. Teď se s mrňousem rádi na sebe koukáme.

    OdpovědětVymazat
  4. No vidíš! A máš Valentýnskej dárek pro mrňouska. Dcera v Anglii to má taky, dali jí to jako bonus k nákupu kočárku. A prej excellent! :)

    OdpovědětVymazat
  5. jé, přesně tohle řeším taky :P ale zatím se kloním spíš k nosítku na obě ramena, třeba ergo baby carrier...

    OdpovědětVymazat
  6. Baru......zase mluvíš o jídle...*zadržuje slinu*

    OdpovědětVymazat
  7. ..to je moc hezké poslouchání, děti a láska atd.. A já ubohá nemám ani to štěňátko :-) Ale deficit vybití svých mateřských pudů mi nahrazuje má Neteř, ze které jsem náležitě potentovaná. A heblo je moc fajn věc, třeba až malej vyroste, dá se použít jako přívěsný košík na sběr hub :)

    OdpovědětVymazat
  8. Bárokdybys měla dvojčata, trak by Tě takové úvahy rychle přešly, Gremlini se už v roce museli pohybovat sami na poměrně velké vzdálenosti, protože jinak by se nikam nedostali:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Teo,mně dali ke kočárku jako bonus krásně kožešinkový fusak a já blbá, jsem se nad tím v horkém červnu ošklíbala. Jak je mi teď dobrý! sedmi, ergo baby carrier je to, na co mě doktorka důrazně upozorňovala, že se může používat až od chvíle, kdy dítě samo sedí a ne dřív, kvůli tlačení tíhy hlavičky na páteř. Teď už bychom ho mít mohli, ale mě to dost omezovalo v pohybu. Určitě si to jdi do obchodu vyzkoušet s Maykou!Galahade, když já jsem strašná, já jím skoro každej den!Billy, a víš, co je na Neteři nejlepší, že se s ní můžeš dosyta potěšit a pak ji zase VRÁTIT. Toho si užívej.Mod, s dvojčaty je asi všechno úplně jinak. Já mám ve svém okolí teď dvoje a kolikrát pěkně čumím. Jedno mi bohatě stačí a vám ostatním se obdivuji, ale co vám zbývá, že? *mrk*

    OdpovědětVymazat
  10. Báro,kdyby ten fusak měl tak asi 200x90, měl bych eminentní zájem!

    OdpovědětVymazat
  11. to se nosi takhle pres bok jo?Co pak budes delat s tou pravou rukou krome objimani stepanka? no jsem zvedava na dojmy pozdejs, urcite se podel. Jak dlouho v tom vydrzel atp.Ja uz jsem to svoje nositko myslim propagovala, minimalne u sedmi jsem davala link, furt nosime, ale dyl jak hodku nevydrzi, tak maximalne vybehnout pres ulici do obchodu ci kratkou vychazku ;-)

    OdpovědětVymazat
  12. docela mě pobavily ty ilustrační fotky na obale - silnému muži dali ještě malé miminko, aby se nenadřel a drobné blondýnce už velké dítě :)

    OdpovědětVymazat
  13. Hmmm......já už tejden nejed (suchary NEJSOU jídlo)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Báro,to se mi vážně líbí! škoda, že mám jen jednoho potomka, již velmi zřetelně odrostlého!;-)

    OdpovědětVymazat
  15. Kamio,jasně, fusak je 200x90, zrovna tak, jako ložná plocha kočárku.spoon, o dojmy se určitě podělím, já to mám jen na kratičké výběhy z domu, třeba na poštu, ven k brance a jinak spíše jen tak po baráku.Dewberry, to je přece ZE ŽIVOTA!!!Galahade, ve chvíli, kdy jsem se konečně dostala k netu a mohu ti odpovědět, jsi doufám zase na svém oblíbeném uzeném kolínku! Jinak bych o tebe musela začít mít strach!Ahoj Lexulko, asi by ani mladý chemik nebyl nadšený... *veselý škleb*

    OdpovědětVymazat
  16. Tak tohle nosítko jsem ještě nikdy neviděla,dám odkaz dceři. Tedy ještě nebudu bláznit a taky se počkám na tvoje reference :)

    OdpovědětVymazat
  17. zuzi,po pár dnech mohu říct, že fajn, měla jsem největší strach, že tam malý nebude chtít sedět, ale on se zájmem sleduje, co se děje okolo a co dělám a je tam jako pěna. Ale to mluvím o půlhodinových epizodkách, na hodiny to určitě není.

    OdpovědětVymazat
  18. nosící heblo, no to je výraz teda :))) z vázání šátku á la indiánská babička by mi teda taky švihlo...

    OdpovědětVymazat
  19. ještěrko,indiánksá babička jde blbě dohromady s jehlovými podpatky, že? I když já teď raději mlčím, moje obuv ke kočáru je takového vzhledu, že se mě každý ptá, kdy na tu Sibiř jedu. *pohodlně teploučký úsměv*

    OdpovědětVymazat
  20. Báro,je-li ložná plocha kočárku 90x200, pak Tě podezírám, že jsi nám ostatních 18 miminek zatajila...

    OdpovědětVymazat
  21. Kamio,to je jasné, na blog se přece nedá hned vykecat všechno. A ty to tady tak nečekaně provalíš.

    OdpovědětVymazat