Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pondělí 15. května 2017

Jak se máš?

Zeleně.

Barvou roku pro 2016 byla bleděmodrá obloha a růženín, prolnutí krátké chvíle, kdy se po větrné noci probouzí nový den.


Harmonie dvou zklidňujících barev, jimž příroda nechává čas i v podvečer, kdy se naopak den ukládá ke spánku. Jemné a něžné.  
Zato, když firma Pantone loňského prosince vyhlásila barvou roku 2017 svěží zelenou, to bylo jiné kafe.


 Barva nových začátků, optimisticky tryskající odevšad, uvolňující nahromaděný stres, osvobozující svou volností.


Kdybych byla srnka nebo zaječice, řekla bych mlsně, že je to barva šťavnatě křupající.



Tentokrát jsem s dekoracemi neměla moc práce. Do zelena se to u nás ladí již nějakou dobu, mám tuhle čerstvou barvu ráda.


Co mě však hodně překvapilo, jak se tohoto nápadu letos chytla Matka příroda.
"Mami!  Co to děláš?!
Chápu, že po dlouhé a urputně se držící zimě, jsi byla už docela vyčerpaná a potřebovala jsi mohutnou vzpruhu, ale tahle exploze, to je nářez!"



Matička příroda to letos vzala hodně zgruntu. Šmahem to rozjela v lesích, na loukách, nezapomněla na řádný keříček a barevné kytičky musely hodně prosit, aby jim nechala alespoň jinobarevné kvítky a nesahala jim na tolik oblíbenou žlutou, bílou nebo červenou.


Tahle barva má ještě jednu skvělou vlastnost, táhne mě ven.


Volá mě do lesa, k potoku: "Pojď, užívej si mě, dokud jsem v rozpuku, za chvíli mě sluníčko ztmaví a vysuší, ale teď, teď si užívej každou volnou chvilku, co máš.



Postavím ti zelený chrám, procházej se pod jeho klenbou, lehni si na záda a sleduj, jak se lístky překrývají a vytvářejí množství odstínů, které zachytíš jen teď. Dobře se dívej a zapamatuj si to, ať máš na co vzpomínat, až se v zimě zahalím do sněhu a stříbrné jinovatky."


Malíři, spěchejte, vezměte štětec, namíchejte si na paletě zelenou ve všech tónech a sluneční žlutou a prodchněte všechny tahy svého štětce láskou k přírodě. Namalujte obraz, který  potěší smutného, nešťastného  i zklamaného svou uzdravující silou  šťastné zelené.



15 komentářů:

  1. Tak to bys měla přijet sem za námi :-D (jako vážně) sedmi

    OdpovědětVymazat
  2. Kamarádi z Prahy si mě občas dobírají - jak můžeš v tom prdelákově už 20 let přežívat. Já na to :12 000 odstínů zelené obsáhnu pohledem z terasy a to je základ mé pohody a trvale dobré nálady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamarádi z Prahy si tě dobírají, protože by tam také rádi bydleli :-)

      Vymazat
  3. Pantone nevedu, ale "moje" barvy v RGB jsou 255/255/240 a 255/255/203 a 104/102/0. Mám z nich i uplácaný web. :-)
    P.S. testuju ten děsnej antispam, dělám PrtScr a pošlu. Ať vidíš. :-D

    OdpovědětVymazat
  4. A to já ti věřím, možná je to tím, co máš vybrané za profil ke komentování. Mimochodem, nemáš střih na čepici bekovku? Tu sportovní, co máš na Sardeli, už jsem si obšlehla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkusím teda jako "anonym". :-)

      Povedzte Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým slovom "bekovka"? Sem si doteď myslel, že to je právě ta, co na ní mám zveřejněnej návod.
      Vojta

      Vymazat
    2. Je to lepší, milý anonyme? Doufám, že jo, nechci mít rozladěné návštěvníky takovým šíleným antispamovým aparátem.
      Myslím, ale klidně mě oprav, že bekovka je nižší. Takto http://www.klobouky-barety.cz/panske-cepice--bekovky/

      Vymazat
    3. Hmmm... ani ne. Ale hlavně když nemusím podruhý určovat, který obrázek se změnil. Stačí, že vybírám kytičky, výlohy, autíčka...

      Tohle je hlavně moderna. Čili na to střih ani mít nemůžu. Netuším, na co to chceš, ale dobovka to rozhodně není.

      Vymazat
    4. V pánských pokrývkách hlavy tápu, tos poznal rychle :-)

      Vymazat
  5. pekné fotečky! číslo 6 vyzerá ako impresionistický obraz.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To fotil Junior, jen tu poslední já. To je jediný důvod, proč se mnou někam chodí. Protože jít do přírody/na výstavu... je strašná nuda, tak alespoň ten foťák :-)

      Vymazat
  6. I já jsem přesedlala natrvalo pryč z Prahy, a moje okno z celoproskleného obýváku mi nahrazuje velkoplošnou obrazovku. Snad nikdy se ten pohled neomrzí.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj všichni! I, m zde prozkoumat blogy a fórum o nádherné a nejbezpečnější lék na (Herpes Virus). Byl jsem pozitivní na smrtící virus zvaný herpes a já jsem ztratil naději, protože jsem byl ven vrhal a odmítl dokonce i mé přátele skříně. Hledal jsem on-line, abych věděl a vyptával se na lék na Herpes a já jsem četl někoho svědectví o tom, jak byl vyléčen z Herpes, tak jsem se rozhodl kontaktovat stejného bylinkáře, protože vím, že příroda má moc léčit všechno. kontaktoval jsem ho, abych věděl, jak mi může pomoci a on mi řekl, že se nebudu bát, že mě uzdraví přírodními bylinami od Boha! po dvou dnech, kdy ho kontaktoval, mi řekl, že lék je připraven a poslal mi ho přes DHL a po 3 dnech se mi dostal! Použil jsem med, když mě instruoval (Ráno a VEČER) a byl jsem vyléčen! jeho opravdu jako sen, ale jsem tak šťastný! to je důvod, proč jsem se rozhodl také přidat další komentář k Němu tak, že více může být zachráněno stejně jako já! a pokud potřebujete jeho pomoc, můžete mu poslat e-mail na adresu purenaturalhealer@gmail.com nebo whatsapp +2348105150446

    OdpovědětVymazat