Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

neděle 7. srpna 2016

Žijeme a slavíme

Někdo by mohl říci, že za oslavu už to nestojí, když mám roční frekvenci článků menší než počet prstů na jedné ruce. Ale to je omyl!

Teď právě Mikin sedí u svého Dřevníku, odhazuje lopatou letité vrstvy prachu, které mu tam napadaly od té doby, co má "Dřevník" opravdický a stal se chalupníkem, čímž přestal mít čas na vysedávání u počítače...  Koukáme k němu a ejhle - založil si blog a začal psát 3.února 2004... zajímavé čtení :).
Trochu jsem ho k tomu hecla já, když jsem včera celý den řešila, že mám 10. narozeniny svého blogu
a jak to tedy budeme slavit.
No, jak jinak než prací, zasadili jsme odpoledne 20 malých habříků, aby nás to do budoucna trochu odstínilo od sousedů a budeme v tom osazování hraničních linií nadále neúnavně postupovat, protože
soukromí není občas k zahození.
To jsem říkala, jak jak to funguje, když si tu všichni "koukáme do talířů"? Asi ne. To si třeba tak sedíme u ohýnku a pečeme si buřty na klacku (pořád se toho nemohu nabažit, takž alespoň 3x za léto) a z terasy ob jeden dům na mě huláká ftipný soused, že ať se na to vykašleme, že nám to hodí na svůj extrasupertruper gril... Ha ha... Už aby ty habry vyrostly.
Takže, tak to u nás je. Jinak sousedi v pohodě, těžko bych si vybírala lepší, na to, že jsme se tu vedle sebe ocitli vlastně jen pomocí generátoru náhody, to docela ujde.
10 domečků, každý v jiném stupni nedodělanosti, podle modelu "co peněženka dovolí", protože co barák to tři děti a tam, kde tři ještě nemají, tak jsou na začátku rozmnožování a jistě to brzy doženou.
Machři jsme my, se čtyřmi kousky :). Ale to neplatí tak úplně, protože nám již děti postupně vylétají z hnízda. Ve skutečnosti už s námi bydlí jen dvě, Mikinova mladší (ta se pomalu přesouvá do Brna, kde je na škole) a malý Matýsek, který s námi naštěstí ještě pár let pobyde, bo jde po prázdninách do 4.třídy.

Takže přátelé!


10 let!!!

Těším se na další psaní, námětů se mi tu shromáždilo asi milion, alespoň jednou týdně sem něco plácnu, protože se mi stýská po mých věrných čtenářích...  


Jedééém!!!

27 komentářů:

  1. Tak gratuluji a doufám ,že to "jedééém " dodržíš! Tak se těším na příští týden, na příspěvek a přeji hodně čtenářek ,těch stálých a spoustu inspirace ke psaní... Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marcelko, máš na mé chuti psát lví podíl. Já vždycky úplně pookřeji, když vidím, jak ses pustila v tom hrozném úhoru do krásných záhonů... Chodím k tobě nabírat chuť udělat něco tady s tím naším stáleještětrochu staveništěm. Takže určitě bude o čem psát :)

      Vymazat
  2. Hurá! Vypadá to na opravdový návrat. Moc se těším. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Gratulki! A nám se zase stýská po jedné oblíbené autorce, takže se těším na články!
    Mě to výročí desetileté čeká asi příští rok. To tenkrát ještě na Bloguje... No, znáš to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Looney, včera jsi možná měla škytavku :). Už jsem ti málem psala, protože ty máš šablonu blogu moc hezky vytuněnou a já jsem moc chtěla klikátko na Twitter a nevěděla jsem jak na to, až mi musel o půlnoci miláček kopírovat jakési kódy, protože jsem mu tady fňukala: Looney to má a já néééééé, béééé :)))
      Jj, jsou věci, které se už nikdy opakovat nebudou - dětství, taneční, Bloguje...

      Vymazat
    2. A já pořád na Twitteru koukám, kdo je BKoralkova a teprve teď vidím, spojuji si a chápu! Klidně si mohla napsat, ale jak vidím, zvládli jste to udělátko přidat i beze mě (navíc, já už si vůbec nepamatuju, kde jsem co nastavovala). Moje úpravy šablony probíhají stylem "teď mě to napadlo/někde jsem to viděla, honem to musím udělat" a jsem nervózní dokud to není hotové :-D Doufám, že mám od této mánie zase na chvíli klid.

      Vymazat
    3. A ještě jsem ukecala Alex na TW @KulataKostka. Nechci FB, tak alespoň někde s ní mohu zažertovat, když ji mám tak daleko.

      Vymazat
    4. ty PC mě ale zlobí :D
      jj, už jsem na twitteru 14 dní :D

      Vymazat
  4. Tak všechno nejlepší :-)
    To moje odkladiště mělo tyhle kulatiny před časem taky. Nějak mi ani nepřišlo vhodný to nějak slavit, když to už nějakou dobu jde tak nějak do kopru. V podstatě už ani o těch modelech toho moc nepíšu. No dobře - v tom nemá prsty lenost, to jsem se prostě upsal jednomu tištěnýmu časopisu, že jim budu lepit modely na recenze a šéfredaktor pochopitelně neni dvakrát zvědavej na to, aby si tu recenzi lidi přečetli u mě dřív, než si od něj koupěj ten časopis. A zásobuje mě tak, že svoje skoro lepit nestíhám. Čiliže o modelech píšu, ale prostě jinam.
    Nicméně to je detail. Pravda je, že času je málo, nálada se někdy taky blbě hledá, ten blog trochu vadne, tak co bych vlastně slavil :-)
    Ale kdybys někdy chtěla povyprávět, co dovolí peněženka otce 3 dětí, tak jsem k dispozici. Ale bude to stručný povídání :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, ahoj! Naštěstí tě mám ve čtečce, takže když náhodou něco slepíš a napíšeš, neujde mi to :). To je asi povýšení z blogu do tištěného časopisu, ne? Takže také gratuluji :)
      Tady to také není žádná sláva, doby se zrychlila, někdy fakt stačí ten TW. Ovšem čas letí a nějaké deníčkové zápisky to alespoň trochu zachytí. Tak to zase zkusím...
      Otec tří dětí má ještě nějakou peněženku? Na co? Mně to sviští pryč rovnou z konta, ani si nestihnu vybrat na zmrzlinu...

      Vymazat
    2. Je a není... Zvenčí to jistě vypadá jako děsně prestižní záližitost, psát do časopisu. Zevnitř to taková sláva neni - on ten časopis nikoho z redakce vlastně neživí, což se na něm někdy nepěkně podepisuje. Amatérismus tomu občas kape z uší a nejsem si úplně jist i tím, jestli někdo z redakce má vůbec představu o cílové skupině. Ale když zůstanu u toho, kvůli čemu jsem do toho vůbec šel (mít články v nějakém tištěném periodiku, časem pak třeba i v některém respektovanějším a nakonec si portfoliem publikovaných článků vyfutrovat pozici před vydavatelem, až jednou dopíšu Crayfishe. A já ho dopíšu!), tak by mi to vlastně i mohlo být jedno :-)
      Jak čas letí v každém případě mnohem lépe, než já psaním, zachycuje moje žena focením. Člověk si pak i ufňukne, když se podívá na pár let starou fotku novorozeněte v náruči čerstvé maminky... a srovná to s copatou princeznou, která z toho mrněte vyrostla během lusknutí prstu... :-)Hehe - zrovna včera jsme měli výročí svatby. Ovšem slavili jsme už v pátek, protože děti byly u babičky, takže k tomu veselení bylo jaksi více prostoru O:-)
      Otec tří dětí peněženku má. Ukládá do ní diety při služebních cestách :-)

      Vymazat
    3. Hezký, to je popis redakce Motor Journalu? Naprosto přesně odpovídá. :-)

      Vymazat
  5. Crayfish, moje láska! Dopiš ho, prosím, prosím!
    Ad fotky - občas nějakou zahlédnu, když mrknu Alex u FB přes rameno a vždycky mě potěší, že se máte hezky :)

    OdpovědětVymazat
  6. Na zdraví!!!

    P.S. Habry rostou určitě stejně pomalu jako buky - nám se tvoří živý miniplůtek už asi 10 let:-( Chce to hodně a ve správný čas stříhat, pak je to pěkná věc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sejre NA ZDRAVÍ!
      Habry a buky, to se mi moc líbí. Rozhodně nechci thuje, aby nám to vypadalo v zahradě jako na hřbitově. Sleduji sousedovy habry a 4. rok už přes ně není vidět, ale on je dával do sponu fakt hustě, my jsme to nechali v jedné řadě a 45 cm od sebe. Jsem zvědavá, snad se střh povede a nezničím je.

      Vymazat
  7. Fíha! Bára žijící, píšící... 8-)
    No uvidíme, uvidíme, čo tu o týždeň pribudne.
    Mňa to blogovanie akosi už tiež veľmi nebaví, ale občas si poviem, že voľačo napíšem... ale obvykle to dopadne tak, že nič. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj lojzo, já už jsem takto lapala po dechu před třemi roky, někdy nebyl čas, někdy chuť. Navíc lidi dnes stejně moc nečtou, obrázky stačí... inflace stupidních blogů...Ale teď mám chuť uchovat si vzpomínky pro nás a pokud to bude někdo číst i někdo další, je vítán, to je jasné :). To musí bvit, jak se to bere jako "povinnost", tak je to na nic.
      Dej si klidně přestávku a uvidíš :). Ale vzhledem k tomu, že tvoje spoty jsou na úrovni a píšeš čtivě, bylo by škoda, kdybys to zhodnotil, že konec. Mně by teda tvoje vtipné hlášky chyběly. A co Twitter, tam ne?

      Vymazat
    2. "jak se to bere jako "povinnost", tak je to na nic" Presne tak. Povinností má človek dosť aj bez blogovania. ;-)
      "A co Twitter, tam ne?" Nie. Skúsil som, konto mám, ale na chuť som mu zatiaľ neprišiel. Asi som príliš ukecaný, 160 (či koľko) znakov mi je málo. 8-)

      Vymazat
    3. Znaků je 140, ale zaznamenala jsem mnohokrát, že tvému vtipu stačilo i mnohem méně :)

      Vymazat
  8. Hurrrá! A gratulace. Pravidelně nakukuju do "baru" a stále tam bylo prázdno. Ejhle, najednou je tam narváno. :-)
    Jen pěkně piš. Taky mám mraky nápadů, ale pak přijdu urvanej dom a nevypadne ze mne ani "Ema má mámu". Třebas se to zlepší...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vojto, díky, já musím psát jedině ráno, večery jsou marné. A ta rána, na to musím být jistý morál... :)

      Vymazat
  9. Na zdraví :-) a na plot zkuste bambus, bude za pár let hotovo ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem na bambusy v ZOO Lešná a tam to udělalo pěkné stěny! Žasnu, že to nevymrzne...

      Vymazat
  10. sadiť stromy je prima spôsob oslavy!
    tož gratulace a všetko dobré!

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj všichni! I, m zde prozkoumat blogy a fórum o nádherné a nejbezpečnější lék na (Herpes Virus). Byl jsem pozitivní na smrtící virus zvaný herpes a já jsem ztratil naději, protože jsem byl ven vrhal a odmítl dokonce i mé přátele skříně. Hledal jsem on-line, abych věděl a vyptával se na lék na Herpes a já jsem četl někoho svědectví o tom, jak byl vyléčen z Herpes, tak jsem se rozhodl kontaktovat stejného bylinkáře, protože vím, že příroda má moc léčit všechno. kontaktoval jsem ho, abych věděl, jak mi může pomoci a on mi řekl, že se nebudu bát, že mě uzdraví přírodními bylinami od Boha! po dvou dnech, kdy ho kontaktoval, mi řekl, že lék je připraven a poslal mi ho přes DHL a po 3 dnech se mi dostal! Použil jsem med, když mě instruoval (Ráno a VEČER) a byl jsem vyléčen! jeho opravdu jako sen, ale jsem tak šťastný! to je důvod, proč jsem se rozhodl také přidat další komentář k Němu tak, že více může být zachráněno stejně jako já! a pokud potřebujete jeho pomoc, můžete mu poslat e-mail na adresu purenaturalhealer@gmail.com nebo whatsapp +2348105150446

    OdpovědětVymazat