Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

neděle 26. prosince 2010

O medu v kožešině

a také prý byly nějaké Vánoce

Tenhle spot je mou omluvou pro všechny, kterým jsem slíbila, že do Vánoc ještě určitě napíšu a vysvětlením, proč ani mailová přání mým přátelům neodešla.


Hodně zimy, hodně stresu a práce na plný zápřah si vybraly svou daň a já jsem padla nemocná jako už dlouho ne; pomalu fungovat jsem začala až dnes.


24. jsme strávili u rodičů, já jsem spíše ležela a celá zátěž přípravy večeře a péče o mrňouse padla na Alex, 25. jsem ležela a spala a spala a dnes ráno už bylo lépe, tedy jsem společně s Destruktorkem nastrojili stromeček a Vánoce mohly začít.
Také jsme ještě musely trochu poklidit, protože v minibytě stačí odložit kabelku a kabát a už je nepořádek. Ještěže máme to mluvící popelářské auto, co na nás každých dvacet vteřit hulákalo: "Ahoj kámo, máš ještě nějaký smradlavý odpad?" To se fakt hned lépe uklízí, když vidíme, jak někdo čeká na každý papírek :-).
V minulém  týdnu jsem si ještě odvezla z bývalého bytu nějaké zimní věci a pár sklenic marmelády a medu. Taška ležela nevybalená v koutě pokoje, tak se na ni Alex vrhla, že to pouklízí do skříně, ale ouha!, skončila s tím dříve naž začala.
Zavařovačka s medem vytekla do mých kožešinových rukavic, vlněných šátků a z celého obsahu tašky udělala jeden velký sladký chuchvalec.
Nikomu tohle nepřeju, ale jedno na tom bylo pozitivní, když jsem tu slepenou hrůzu rozebírala pod horkou tekoucí vodou, moc hezky to vonělo...
Dokonce i taška šla vymýt, takže Alex mohla přestat zuřit jako má blbou matku, co jí zničila tašku, vyšla z toho spíše s plusem, protože taška je teď o hodně čistější, než byla předtím.
Dnes pokračovalo předávání dárečků a měla být i jakási slavnostní krmě, ale to bych ještě nedala, takže slavnostně jsme využili dobré restaurace v sousedství a nový kávovar od Ježíška se nám pak doma postaral o skvělé kapučíno.
Na internetu naklikané dárečky došly (až na dva) včas, takže bylo co balit a pak zase rozbalovat, radost byla veliká, alespoň já jsem asi musela být moc hodná!


A co mi udělalo poslední dobou radost?
Dobré knížky.

Anna Gavalda - Člověk není nikdy úplně šťastný (beletrie ze současné Francie o vztazích, o opotřebovanosti a nových začátcích - jak důvěrně známé téma!)


a


Simon Mawer - Skleněný pokoj (velmi čtivý román inspirovaný skutečným osudem vily Tugendhat)

10 komentářů:

  1. Milá Báro, jsem ráda, že už je ti líp a že vánoce nakonec dopadly dobře :) U nás zase marodí celá rodina kromě mě, tak vařím čaje, dávkuju léky, laskám a chovám mezi tím vytvářím nějakou sváteční atmosféru :) ale jinak se máme taky fajn. Hezký zbytek roku.

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Báro, myslím si, že nikdo se na tebe kvůli absenci postů a vánočních přání nezlobí, spíš jen všichni měli strach, co se děje...takže se hezky douzdrav, nový rok začni klidněji...a ještě, že se med dá vymýt (a pozor, ne čistější - to je nešvar z reklam, bílá bělejší, prádlo čistější - nýbrž čistší :).
    myslela jsem na tebe, když jsem balila dárky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já nemocněla a zároveň nucena povinnostmi i přecházela něco ( vč.zánětu dutin) už měsíc. Takže teď dva dny takový parádní relax, že si to nemohu vynachválit. Jak to to tělo potřebovalo... Tak to taky nepřežeň. A zdravá vykroč do r. 2011!!

    OdpovědětVymazat
  4. No, tchán tak zhruba před rokem zažil petilitrovku medu vyteklou v kufru auta, kde měl samozřejmě nějaký super kabát či co... :-)

    Jinak přeji co nejrychlejší uzdravení a pohodový nový rok!

    OdpovědětVymazat
  5. ono je to koukam letos vsude stejny....tak se brzo uzdravte a nehon se! :) xx

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Báro, hlavně, že je líp :-) šetři se, uzdrav se.. a měj vše dobré a ještě lepší i v Novém roce :-) (to jen pro jistotu, kdybych odpadla já :-))

    OdpovědětVymazat
  7. Doufám, že to nebyly neštovice od Čaky!:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji za komentáře, sice jsem jeden den fungovala, ale od té doby zase ležím. Jestěže mám kolem sebe svoje milé, kteří se mi postarají o Destruktorka!

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, Báro, zdravímv roce 2011, a doufám, že už je Ti trochu líp. Vidíš, vidíš, mělas ten med vypít, a ne vybryndat ho do kabely s věcma! ;o)

    OdpovědětVymazat
  10. Ohledně toho adjektiva,možné jsou oba tvary - čistější i čistší.

    OdpovědětVymazat