Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 14. září 2010

Cestovní horečka

vrcholí


Svým způsobem jsem workholik, který nikdy nejel nikam déle než na necelý týden.
Ta dovča, co na ni za pár hodin letíme bude moje (zatím) nejdelší.
Proto musela nutně předcházet složitá logistika a upozorňovací akce, že ode dneška až do konce září nebudu.
Asi proto dnes od rána kvílí telefon ve stylu:"Kdyže to odjíždíte? A můžete ještě....?"
Sakra!
Včera se vyvrbily povinnosti, na které už kašlu, i když mi to dá docela dost práce, ale protože se neumím rozdvojit, jinak to nejde. Svět nespadne.
Ještě dorazím do oběda zářijové DPH, odvezu ho na úřad a pak už začnu plnit vypůjčený lodní pytel, večer na bar a pak jedééém.
Ještě bych si chtěla zkusit aktivovat posílání příspěvků na Bloguje přes SMS, protože na rozdíl od jarní Istrie už jsem si konečně vyřídila roaming. Je možné, že to třeba vůbec nevyužuju, ale co kdyby, že jo?
Dokonce ty tři dny, které strávíme na pevnině, bychom měli mít v hotelu wifinu, na moři pak signál ani moc být nemusí, takže uvidíme, jak to dopadne.
Neapol je prý nebezpečné město a nejlépe je nevypadat tam jako turista. Ovšem copak my se svými xichty můžeme vypadat jako někdo jiný? Cha cha!  
Hotel vybraný na netu, vizuálně zkontrolovaný přes kameru na google maps vypadá jakž takž, je kousek od nádraží, kde zastavuje i autobus z letiště.
Jako každý Moravák i já jsem se zděsila, když si člověk najde, že pokud chce někam letět, je to možné jen z Prahy. Obvykle pak následuje povzdech a raději se jede na dovču autem.
Tentokrát to bylo jinak, možná i kvůli malé vychytávce Českých drah, které nabízejí jízdenku Vlak plus Letiště. Zaplatím jednu jízdu do Prahy, ČD mě dopraví až k terminálu a na stejnou jízdenku (orazítkovanou na letišti) jedu vlakem zpět domů zadarmo. Dobrý!
Ještě jednoho zlozvyku se musím do večera zbavit. Zvyklá jezdit autem, vozím sebou obvykle asi tak 50% zbytečných věcí, protože auto to přece uveze, že? Tentokrát to ponesu na hřbetě a tak jsem vyhlásila heslo "Žádné kraviny" a snažím se toho držet. Ono v podstatě stačí bankovní karta a doklady, ale pokusím se zachovat nějaký zlatý střed.
Se vším jsem si nějak poradila. Věc, u které jsem docela váhala byl stativ. Ale pak mě docela rozesmála představa rozloženého stativu na nahoupající se lodní palubě a tak jsem ho odložila zase do kouta, snad chybět nebude.
Kapitánem objednaný redukční kroužek na polarizační filtr na můj kompaktík (Canon G10) dorazil z Ameriky včas, takže jen tak pro sebe mohu oslavit velké vítězství kompaktu nad zrcadlovkou. Těžká zrcadlovka zůstává doma, lehký mladíček jede! Kapitán ho uznal jako ucházející kompromis, to je co říct(!) a já si budu hrát s kamerou.

Čas letí, jdu dorazit to dépéháčko...

Mějte se tu zatím hezky!
  


 

22 komentářů:

  1. Zářijové DPHčko se bude podávat v říjnu,takže máš času dost:-) ale jinak si to teda užíjte, dávejte na sebe pozor a hlavně si vem sebou nějaký stativ na žaludek;-)
    Docela Ti závidím, že s ním jedeš na vodu, to já dostávám akorát zprávy \" Moc vody!\"....
    Jo a prosím Tě, dostala jsem nějakou smsku z neznámého čísla, kde mi píše nějaká Bára, která mi vyká, myslíš, že by to mohla být Beruška? a proč mi vyká??

    OdpovědětVymazat
  2. Moc si to užijte, já letos žádná dovča...

    OdpovědětVymazat
  3. Mod,samosebou, ze zarijove DPH je to, co se v zari odevzdava za srpen :-))).
    S tou Barou nevim, kde by Beruska vzala tvuj mobil? Poptam se.

    Lojzo, moc klidne byt nemuze, aby nam ta plachetnice plachtila a nezrala naftu, jak pojede na motor :-€. Ale vim, jak to myslis a diky.

    Ahoj Jester! Tohle zas muze v nasem pripade byt posledni dovca, uvidime, co schlamstne domecek...

    OdpovědětVymazat
  4. No, tak hlavně si v tom zmatku nezapomeňte plavky... ;o)

    OdpovědětVymazat
  5. vítězství kompaktunad zrcadlovkou? na takovou dovolenou bych měl s sebou oboje a ještě nějaký to sklo k zrcadlovce navíc ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. kam poneses co na zadech? vzdyt letite a pak budete na lodi! :) a jakej je presnej plan dovoleny? flakat se tri tejdny na lodi? I s juniorem? doufam ze se dozijem popisu+fotek (nekdy)! Tak stastnou plavbu!!!xx

    OdpovědětVymazat
  7. Jak flákat? Loď se přece musí kapitánovat, to není flákat! a junior, pokud je mi známo, zůstal sesvousestrou:-), to tedy sděluji pro případ, že by už Bára byla v trapu:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Stejně mi nejde do hlavy zářijové DPH za srpen ( to máš obrat > 10MG)?! To ti pak opravdu stačí s sebou kreditkarta a záchranný kruh. Tak žádnou mořskou nemoc ani emigraci.

    OdpovědětVymazat
  9. No ale už by měla bejt holka pomalu zpět, Alex musí v pondělí do hokny!:-))

    OdpovědětVymazat
  10. Mod: No čo už, pôjde aj s bratom! ;-)

    OdpovědětVymazat
  11. Oby,já plavky měla, ale byli i tací, co je měli a na koupání si je vůbec neoblékli, přece si je nezasolí :-DDD

    Gombo, tohle byla mimořádná situace. Ke všem zavazadlům opravdu nutným, by už desetikilový fotobatoh nebyl možný. Nakonec jsme dovezli kopec krásných fotek i tak, bez dalších objektivů. Na výpomoc jela jen krabička s filtry a ty se celkem užily.

    OdpovědětVymazat
  12. Vitaj doma, odvážna moreplavkyňa! ;-)

    OdpovědětVymazat
  13. Spoon,když to zkrátím - drsná štreka je z parkoviště na nádraží u nás doma. Manipulaci při přestupech na vlak, letištní autobus byla v pohodě, nejhorší bylo to vláčet od letištního busu v Neapoli na hotel a následně do přístaviště na trajekt. Pak už jen na ostrově z trajektu na naši loď. A za týden zase zpátky. Ale dalo se to, ovšem příště toho beru polovinu.
    Doufám, že se dostanu k nějakému popisu, je o čem povídat! Neapol je neuvěřitelné město, kontrasty, kam se podíváš.

    Mod, ano, díky, žes to tay zastala, Alex se starala o brášku vzorně, za to jí patří velký dík.
    Flákání to bylo tak částečně, ono nám moc nefoukalo, tak byl čas na bezvadnou koupačku a dobré víno. Ovšem jen pro posádku. Kapitán musel být ve střehu stále.

    Elizo, měsíční plátce může být i dobrovolný :-). Když se vrací a nechceš na to čekat čtvrt roku.... třeba...
    Mořská nemoc se nekonala, to houpání mi spíše teď chybí na pevnině.

    Mod, Alex šla hákovat už v pátek 1.10., chuďátko moje malinké. Jen já se ještě od příjezdu nějak nezastavila.

    Lojzo, to je nápad! Škoda, že ,že to nenapadlo, určitě bych si to prodloužila, dokud by mi eura nedošly :-)). I když .... v případě cen na Capri by to asi byla otázka několika hodin a pak bych stejně frčela zpět, do země zaslíbené, kde kafe na letišti stojí jen 110 Kč :-))).

    OdpovědětVymazat
  14. Lojzo,dík, odvahy nebylo třeba, moře bylo klidné jako Kačák, jestli se člověk koupe v hloubce 3m nebo 500m vyjde také nastejno, takže největší odvahu jsme museli prokázat v Neapoli, když jsme se vydali do končin, kterým se turisté vyhýbají :-). Ale to by zas nebylo žádné dobrodrůžo!

    OdpovědětVymazat
  15. Tak to se budu těšit na více info, případně fotky!

    OdpovědětVymazat
  16. díky za vysvětl. jasné, nebrala jsem to z tohoto pohledu. Týden na lodi s proma posádkou musela být nádhera. Hlavně když nebyla voda i seshora, ale jenom zdola! Takže si užívej ještě dlouho jistě superzážitky.

    OdpovědětVymazat
  17. ;o))) Báro, no a takysi teď po té dovolené pořádně odpočiň!! ;o)

    OdpovědětVymazat
  18. Hergot Ty už si doma od minulého týdne jo, a neozveš se, vrrr!
    Jinak no co, chuďátko aspoň dostane výplatu za celý měsíc:-)

    OdpovědětVymazat
  19. Tak už jsem zase ve stavu, kdy je možné se ozývat, což také budu dělat :-)))

    OdpovědětVymazat
  20. Bára je späť, hurááá!
    \"už jsem zase ve stavu, kdy je možné se ozývat\" Tak ti želám, nech v tom stave vydržíš dlho! (nie že prídeš do nejakého iného! ;-) )

    OdpovědětVymazat
  21. Lojzo,dík, za milé přivítání :-)
    Jiný JINÝ stav nehrozí!

    OdpovědětVymazat