Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 8. dubna 2008

Někdy v noci se to stává

...


Probudím se a zoufale cítím, jak potřebuji obejmout, jak chci ucítit a oplatit dotek, který léčí všechny chmury už jen tím, když i uvědomím, že za tím dotekem je někdo, kdo se mě dotknout chce a má mě rád. Přivrtět se k sobě a vnímat souznění a odevzdání se jeden druhému. Chvíli koukám do tmy, ještě víc se schoulím, ale občas to nevydržím, vezmu si k sobě pod peřinku to moje milované miminko, voňavé malinké tělíčko. Opatrně, abych ho nevzbudila, položím si ho na polštář a mazlíček mi ve spánku sevře nabídnutý prst, obvykle trochu zavrní a spí dál.
A já pak ležím vedle něj, spím jako na vodě, abych ho nějak nezalehla a stále vnímám jeho pravidelný tichoučký dech.

...lásečko moje malinkatá, jsi tak bezmocný, všechno bys už chtěl dělat, na vše si sáhnout a prozkoumat, ale když se převrátíš na bříško, hned se díváš, zda je kolem někdo, kdo tě zpátky otočí na záda nebo posadí. Bojuješ o to, aby sis mohl držet sám svoji láhev s mlíčkem a přitom ji neuneseš, pyšně se sám postavíš, ale běda, když se ti zamotají vratké nožičky,to je moje ruka, která tě chytá v té rychlé piruetě na zem.
Jsi jemný, hebký a dojemně důvěřivý. Podíváš se na mě, zasměješ se a víš, že tak jako já potřebuji tebe, ty potřebuješ mě...

Pohladím ho po tvářičce a těším se na ráno. 

15 komentářů:

  1. Trošku jsi mě dojala.Jaks vylíčila i mé pocity.Je to krásný pocit když se k tobě mimi tulí.

    OdpovědětVymazat
  2. Spinky spinky spinkylinky,usnul brouček u maminky.U maminky, u tatínka,s nimi se mu nejlíp spinká.

    OdpovědětVymazat
  3. Za chvíli už nastanou ty časy s rýmou, ušima, horečkama, odřeninama, zubama, břichem atd,atd. A najednou jsou průšvihy ve škole a v životě . Uteče to jako voda, a přibude malinkatý uzlíček v kočárku tvé dcery. A ty si to tak ráda zase budeš opakovat, a tulit se, a hladit to, a konejšit, a vůbec nebudeš chtět přemýšlet o těch dalších nových pohromách, které zase přijdou.

    OdpovědětVymazat
  4. Slunce, je to hezké, že?@Teo, tohle se tedy hodí velmi! Dík.M :-)Elizo, to vypadá, jako kdybys to už někdy zažila. /šibalský mrk/

    OdpovědětVymazat
  5. Poetický a krásný text, ale malilinko smutný.Podívej se z okna, občas už je vidět sluníčko ...

    OdpovědětVymazat
  6. Děti jsou úžasná záležitost, ale vyrostou a budou mít své vlastní životy a pak příjdou jejich děti a ty budou mít taky svoje vlastní, no a tak:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Jo, Gombo,malilinko jsem smutná, tak třeba to sluníčko...Mod, ještěže to tak je, i když je to teď krásné, zakonzervovat bych to nechtěla, to by se brzy zajedlo.

    OdpovědětVymazat
  8. to je nadherny. fakt. takova laska.

    OdpovědětVymazat
  9. Báronebuď smutná, vžydcky když 100x denně projdu pod těmi novými závěsnými jasmíny, vzpomenu si na Tebe:-))

    OdpovědětVymazat
  10. Mod,to je milé, i já si na tebe vzpomenu velmi často, ale souvislost s jasmíny to nemá. Spíše s dobrými radami, které od tebe občas přiletěly.

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Báro,je to hezké, je to pravdivé, miminka jsou nádherné, to můžu zodpovědně říct, i když aktuálně žádné malé mimčo nemám, ale ty jsi nějaká smutná!tak ať je ti líp a máš hodně dotyků, po kterých toužíš. nejen od miminka. mej se hezky lex

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj lexulko,všechno je hezké, ale je pravda, že nejveselejší nejsem. To se spraví časem, nehážu flintu do žita, i když někdy je to docela těžké.

    OdpovědětVymazat
  13. krásně napsaný... třeba to někdy taky zažiju, ale zatím nikam nespěchám ;)

    OdpovědětVymazat
  14. ještěrko,to je taková malá odměna za celodenní teror :-))

    OdpovědětVymazat