Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 14. dubna 2015

Březen,

někam si vlezem

2.3.2015
Kapitán koupil běžecký deník. Měli ho ve slevě. Slíbili jsme si nad jeho zatím nepopsanými stránkami, že alespoň začneme více chodit. V létě se nám to bude na horách hodit.

7.3.2015
Když jsme byli malí a koukali po dospělých, většinou jsme nerozuměli jejich hovorům, tomu co četli, co řešili.
Dnes je to obráceně. Dospělí nerozumí hovorům svých malých dětí, nechápou, neví co dělají, o čem si povídají, rozumí některým slovům, ale smysl jim uniká. Alespoň tak to cítí náš dědeček, když se u počítače sejdou kluci z naší ulice a jdou craftit.



10.3.12015
Proběhly jarní prázdniny, asi jsem byla v nepřítomnosti nominována na MATKU naší ulice, protože se najednou všechna drobotina u nás pravidelně scházela od rána do večera, občas jsem to rozehnala do vlastních domácností k obědu, ale jinak jsem jim do her moc nemluvila, pravidelně je zásobovala pitím, ovocnými talířky a byla pohoda. Myslím, že byli všichni spokojeni.

Večerní pokyn dětem:
Vyčisti si zuby, displej na tabletu a spát.




Pátek 13.
Pracuji o106, není času na nějaké gruntování, sice to doma občas trochu proběhnu s vysavačem, ale žádná hitparáda to není.
Dnes už jsem toho nepořádku a neladu měla dost. Přivstala jsem si, konečně pořádně uklidila a odjela za prací. Domů přišedší Kapitán mě uvítal večer milým úsměvem a pochvalou: "Tady je krásně prokrastinačně uklizeno!"
Pátek třináctého, tak  jako každý rok - skvělý den!

18.3.2015
Nejlepší životní rady už nedávají jen babičky, ale i diskusní fóra.

25.3.
Jako moje mamka musíš vědět o Minecraftu všechno. A tak jsme dnes letěli na Měsíc a dělali pasti pomocí redstonů a TNT.

29.3.
Když se po 587 dnech probudí můj moc oblíbený blog, tak je to vždy radost, obzvlášť tehdy, když je příspěvek skvělý (ostatně jako vždy).

31.3.
Požitek za příplatek ... zrušili jsme výběr dovolené, neb autu se zrušil motor. Peníze na dovolenou odvezeme do servisu a to bez možnosti roztáhnout si u nich na trávníčku deku a chvilku se opalovat.


16 komentářů:

  1. ahoj, teda koukam, jak ti to roste... :) a jsem taky moc rada, ze pises a ja jsem to zase objevila, neb ses mi nekam zatoulala behem prechodu na wp a blogspot atd... sedmi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj sedmi, ten rozstřel někdo na wp, někdo na blogspot, někdo na svou doménu je pořád objevný, já jsem takhle asi před třemi dny našla Dewberry, hurááá. Abych mohla občas u tebe nebo u Oby na wp něco komentovat, musela jsem si na to pořídit wp profil, ale než jsem na to přišla, tak mi toho hodně uteklo.

      Vymazat
  2. "Jako moje mamka musíš vědět o Minecraftu všechno." No, asi máš čo doháňať! 8-)
    "Dospělí nerozumí hovorům svých malých dětí" Ani tých väčších. :-/ Niektoré herné termíny som už rozlúštil, ale cca 98% mi ešte stále zostáva záhadou. ;-)
    MOPAGI som doteraz nepoznal, dík za rozšírenie obzorov! Je to tam skvelé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fuška všechno stíhat, myslím všechna ta divná slova :) Ale snažím se. Zatím ho nechávám, vidíme, jak se zlepšuje v angličtině, rychleji čte i píše, musí na tu angličtinu aktivně reagovat, poznala to i pančelka ve škole.
      Já mám ráda blogy, kde si i trochu počtu, jenže to už je dneska v rychlé době moc práce, ale pár lidí to ještě drží. Třeba ještě fotoblog Jiřího Paňáze ráda čtu. Ten to nefláká :)

      Vymazat
  3. Příjemné čtení. Hromada odžitých let má jednu výhodu. Nikdo mě nenutí do Minecraftů a tak. Všechna vnoučata jsou čerstvě dospělá a na sviště rozhodně nepomýšlejí. Asi umřu bez MOPAGI.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Buteo, ani já se nenechám nutit, ale spíše to chci sdílet, jsem ráda, že mě bere do party :) Nikdy nevíš, jak dlouho to ještě bude trvat, pak mi bude líto, až se to zlomí a hrát něco s mamkou bude největší trapas.
      Tak si to teď užívám :)

      Vymazat
  4. Zbožňuju, když někdo přirozeně použije ve větě slova jako je třeba "přišedší" ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou určitě vedlejší účinky častého čtení pohádek Boženy Němcové :)

      Vymazat
  5. "začneme více chodit. v létě se nám to bude na horách hodit" pekný rým! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rýmuje se to hezky, ale zatím jsme rádi, když dáme jednu větší procházku týdně. Na vysvětlenou "procházka" je výraz pro souvislou chůzi trvající minimálně hodinu. Jinak s Kimbou chodíme třikrát denně, ale to je je tak kousek kolem domu, 20 minut max. Takhle se na hory zatím netrénuje :(

      Vymazat
  6. jejda, tutok totok publikovanie akésik komplikované! 8 - /
    som sa prehrýzla hamburgermi, chlebíkmi a steakmi, a teraz som hladná! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kde se mezi ovocnými talířky vzaly hamburgery, chlebíčky a steaky?

      Vymazat
    2. no keď som chcela pridať komentár, tak to po mne chcelo furt niečo určovať medzi hamburgermi, chlebíčkami, steakmi a iným jedivom. kde sa to tam vzalo, to neviem.

      Vymazat
    3. Někde asi straší strašidla, u mě chlebíčky a steaky.... :) To jsou věci!

      Vymazat
  7. Březen, někam si vlezem. Červen, ještě tam budem...? ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Už tam jdu.... ještě pár ilustračních fotek a máme to :)

    OdpovědětVymazat