Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pátek 2. srpna 2013

Den krásných oblaků

a včera také...


Že mi stěhování vyjde do čtvrtletního DPH bylo jasné a nevyhnutelné.
Ale nevadilo, od 20. července BYDLÍME!!!
Sice stále ještě dost provizorně a za pochodu doděláváme různé věci, skáčeme přes krabice a tašky, nemáme v těch vedrech ledničku, většinu firemních papírů a tiskárnu mám ještě ve staré kanceláři (ouvej, ouvej), ale to všechno se dá lehce zvládnout, když se chce a že my hodně chceme, o tom není pochyb.
I přes to vše zažíváme chvíle krystalické pohody, jaké jsem již dlouho nezažila, nechce se mi vůbec sedat do auta a opouštět to tady, byť třeba jen na krátký nákup. Konečně mám zase po letech místo, ze kterého nemusím a ani nechci utíkat, místo, kde je mi dobře a kde se cítím, jako bych tu žila odjakživa.

Stále (vlastně už čtvrtý rok) se při každé cestě dokážu kochat zdejší krajinou, malebnými vesničkami, bukovými lesy... ach, je toho tolik!
Lidé sem jezdí na dovolenou a já mám to štěstí, že nemusím za týden odjet jako oni, mohu tady být každý den a užívat si toho všeho, stále se mi to neomrzelo a dlouho neomrzí.


 ...pro čerstvé mléko to opravdu nemáme daleko :-)))


20 komentářů:

  1. Nuž tak gratulujem k úspešnému sťahovaniu a nech ti/vám ten dobrý pocit dllllho vydrží!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. lojzo, díky, v tom krásném počasí je to tady jako na permanentní dovolené, škoda, že mě z toho občas vyruší práce :-)

      Vymazat
  2. Hurrrá! Gratulujem!
    P.S. ty krásný oblaka bych surně potřeboval! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vojto, to se divím, většinou mi to tady vše připlouvá od západu... takže by to fakt všechno vyráběli v Dukovanech a ve stolici byste měli jen potrhané zbytkové cirusy? :-)

      Vymazat
  3. Také gratuluju k přestěhování.
    My si podobně užíváme, že máme zahradu pro děti, skoro se mi ani nechtělo na dovolenou.
    A letní počasí letos opravdu vyšlo:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chris, jsem ráda, že jsme si moře užili letos v předstihu, když tady byla ještě zima. Teď by se mi nikam jet nechtělo, máme tady úplně letní režim, pracuji vždy brzy ráno, když děti spí a pak už mám po zbytek dne čas jen na činnosti, které chci dělat dobrovolně, tak, jak to o dovolené má být :-)

      Vymazat
  4. Pěkné bydlení přeju. Ať vás ten výhled nikdy neomrzí!
    Cesta z města...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Looney, já teď zase budu se zájmem sledovat originální puntíkovanou svatbu! :-)

      Vymazat
  5. Moc pěkné to tam máte, tak ať vám to vydrží. Jen ten elektrický ohradník trochu komplikuje cestu za mlékem. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jago, nejen ohradník! Další komplikace nastala, když jsem se dozvěděla, že se tam pasou jen jalovičky :-)

      Vymazat
    2. To nie je až také zlé, vpodstate je to len otázka času. Horšie by bolo, keby sa tam pásli býci. ;-)

      Vymazat
  6. Moc přeji krásné a spokojené bydlení, čistý vzduch a dobré mléko (kdybyste ho měli z těch jaloviček vymámit ;))Proč ne, však se říká, že by vymámil z jalové krávy tele ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brabi, děkuji! Asi mi pro začátek stačí jen ten zdravý vzduch :-). Bála jsem se much, ale ačkoliv nemám sítě, je to zatím v pohodě. Loni ještě občas přišly kravky někomu do zahrádky, letos to vypadá, že si majitel pořídil opravdu fungující ohradník, párkrát i naše Kimba dostala výchovnou ránu do kožichu, tak už se krávám do rajónu neplete :-)

      Vymazat
  7. nech žije kryštálová pohoda! ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Jen doufám, že ti tam farmáři příští rok nevysejou tu žlutou pohromu jako všude kolem nás. Nemohla jsem na chatě dva měsíce vegetovat, jak se tam mně, alergikovi, špatně dýchalo. Ale jinak mi vnuci zrovna včera oznámili :" Babi, co kdyby jsme celý rok bydleli na chatě, i jezdili odtud do školy, a do Prahy bychom jeli jenom někdy na víkend"? Pak není co říct o bezelstné řeči malých dětí....

    OdpovědětVymazat
  9. Žlutá pohroma se těmto končinám docela vyhýbá, ale stejně se mi zase objevila na něco alergie, letos už moje spotřeba kapesníků stoupla o několik krabiček, oproti předchozím rokům a nevím proč to je...

    OdpovědětVymazat
  10. Báro já , obrovský alergik od 15, jsem se nepoučila z loňska, a šla jsem vytrhávat povadlé celerové natě ze záhonu. Už druhý týden doslova skučím bolestí, jak mám opět zrasované ruce do krve, co to alergicky se mnou udělalo. A vím, z loňska, že se to zahojí až tak po 3 měsících. ouvej ouvej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tak to je mazec! Ať se ti to brzy dá do pořádku, přeji krásné letní dny a odpočívej! (Pokud to umíš :-))

      Vymazat