Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pátek 12. července 2013

Kolaudace čističky

a jiné drobné radosti

Kolaudace čističky

a jiné  drobné  radosti.

V pondělí proběhla událost, která se měla konat už někdy v listopadu. Jenže úřední šiml řehtá pomalu, zejména, když mezi stavebníkem a úřadem sedí laxní slečna, která pracuje vždy jen 5 minut poté, co jí stavebník zatelefonuje a zeptá se, kde to vázne.
Ona udělá JEDEN úkon a zase vše stojí do dalšího telefonátu. Úkonů bylo dost. Proto ten červenec...
Prošli jsme, následující den tedy mohl přijet inseminátor a osadit čističku hodnými bakteriemi. Tímto považuji deníčkový zápis na téma čistička za splněnou misi, fekální témata nikdy nebyla pilířem tohoto blogu. Ovšem bylo nutné to zde zmínit, jelikož ne ten, kdo má židli, bydlí, ale ten, kdo má funkční čističku si může v klidu bydlet se vším, co je k tomu potřeba, aby alespoň jednou denně netrpěl.

Jedeme dál.

Příhoda z cest:
Naložené auto, klasická posádka - já, vzadu Mates a Kimba. Stojím na světelné křižovatce v Přerově, tady červená svítívá dlouho. Najednou uslyším krátké zatroubení.
Na koho to kdo troubí? Zkontroluji semafor, červená stále v hlavní roli, nikomu nepřekážím, tak na mě to asi nebude. Sedím, čekám.
Znovu slyším  krátce klakson.
Divné. Pro jistotu znovu zkontroluji semafor, náhodně se kouknu doleva a tam, ve vedlejším autě na mě gestikuluje pán a směje se.
Jeho pes za okýnkem panáčkuje, co mu pásy dovolí a vrtí ocáskem na mého psa, tak se také usměju, je to roztomilá situace. Jenže to není vše! Pán z předního sedadla zvedne dalšího pejska a mávají na nás pacičkou, tak zamávám také a to už se směju opravdu hodně, celá ta situace je úplně infantilní, jediné oko by nezůstalo suché, zejména proto, že chvíli už svítí zelená a smějí se i lidé na přechodu.
Pán byl fakt boží, rozveselil mě na zbytek cesty :-)

Mám doma rapera. Matýsek se umí náramně těšit a užívat si!
Každou chvilku si dělá inventuru:

Začaly prázdniny, juchuchu,
mám narozky, jéje,
mám kolóóó,
je krásně, je léto,
budeme se koupat,
umím plááváát,
upečeš mi lineckééééé

Dojímá mě to.
Takže nebudu vysedávat u noťasu a jdu na to linecké!

Můžu si u toho prozpěvovat.
Vyšla mi pololetní uzávěrka jéjé,
měla jsem to za chvilku a nehledala jsem žádné chýýbýý, jéjé....

A Kapitán, když ho něco těší, tak si hraje:



11 komentářů:

  1. "Takže nebudu vysedávat u noťasu a jdu na to linecké!" Linecké sa pečie na Vianoce - to v pohode stíhaš. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Linecké (i jiné) cukroví se smí péct i v létě, určitě. Tady bude za měsíc zemedělská výstava a jedna z kategorií je i pečení sušenek (soutěžící je tam donesou už hotové). Silvinka v téhle sušenkové soutěži kdysi vyhrála a postoupila do dalšího kola, tak si letos zase brousí zuby na úspěch. :-)

      Báro, tak ať nová čistička dobře slouží a dlouho vydrží. ;-) Pán mávající pejskem pobavil nejen tebe a lidi na přechodu... :-D

      Vymazat
    2. "Linecké cukroví se smí péct i v létě, určitě." No neviem, u vás možno, ale v našich končinách iste existuje nejaká smernica EU, ktorá to nepripúšťa.

      Vymazat
    3. "smernica EU, ktorá to nepripúšťa" - Poté, co jsem u tebe na FB viděla tu lodičku EU, mě to vůbec nepřekvapuje. Ale teď jsme se Silvinkou koukaly do té výstavní brožurky, a taky to linecké pro jistotu maskujou slovem "belgické". Takže, pokud směrnice EU zakazujou linecké, řekni, že děláš belgické, a už na tebe nemůžou. ;-)

      Vymazat
    4. V domečku zatím není internet, proto ta moje dlouhá odmlka. Teď jsme na skok v civilizaci, tak mohu poděkovat za vaše komentáře a říci, že jsem se zrovna nedávno zamýšlela nad tím, zda název "linecké" cukroví není někomu trnem v oku. Jak je vidět, tak ano, ale na jednu stranu se nedivím, protože mám pocit, že recept na linecké hodně zvlčil v našich krajích. Stačí se podívat na tu hromadu receptů, co všechno je LINECKÉ cukroví.

      Oby, Silvinka je moc šikovná, ale díky protože je to tvoje dcera, tak je jasné, že je dobrá. :-)

      Vymazat
  2. Gratuluju k čističce a děkuji za pobavení s pejskem. :-)

    Kapitán si může přijít pohrát i ke mně. Vypadá to pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neměla jsem nastavené posílání komentářů, tak jsem si ho všimla až teď. Ten si tedy vyhraje. :-)

      V tom případě ale považuji za naprostou nutnost vyrazit do Norska na Cestu trollů. Když tam z kamenů nějakýho postavíš, tak se tam vrátíš. Je jich tam mraky. Doufám, že ten můj tam taky ještě je. :-)

      Vymazat
    2. K., poslední dobou se s tím setkávám všude i v našich horách. Naposledy na Radhošti, tam, jak někde bylo pár kamenů, už byly na sobě :-).

      Vymazat
  3. Ta příhoda s pejsky je moc pěkná! Jen doufám, že jste neprošvihli zelenou. :-)
    BTW: Ten inseminátor mě napřed vyděsil, naštěstí jsem si vzápětí přečetl, co má inseminovat. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jago, původně jsem si myslela, že přijede chlapík, vysype z krabičky nějakou násadu a bude osídleno. To jsem se krutě spletla! Měl v autě sud a hrnul nám hadicí rozjetou kulturu asi z čističky někoho již zabydleného...

      Vymazat