Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

neděle 28. dubna 2013

Košíčky zbabělcovy


Jak to nakonec dopadlo


Oslava se vyvedla, kuchyň je sešroubovaná, a o to šlo.
Není to úplně hotové, ale to se za dvě odpoledne opravdu nedalo. Už jen proto, že pověsit nástěnné skříňky na naše speciální stěnové obklady si žádalo speciální hmoždinky a podruhé uhánět přes les do Baumaxu se už nikomu nechtělo.
Poprvé to bylo pro vruty k nožkám, chybička se vloudila a původní vruty byly příliš dlouhé.
Naše slečny se samy nabídly, že tam zajedou, tak jsme si pořádně vysvětlily cestu, Alex tento kout republiky ještě moc nezná.
Za čas děťátka volala, že jsou v Tescu v Přerově, zkoušejí si plavky z nové kolekce a kolem žádného Baumaxu nejela.
Dobrý bože!
Mám je ráda.
Přes všechny nástrahy mise dopadla dobře. Přijelo 70 vrutů a žádné plavky.

Pak už vzala montáž dobrý směr, ale stejně jsme se ve finále shodli, že vzít si za montáž 10% z ceny kuchyně je dobrá nabídka a kdyby na to měl být člověk sám, tak se to hodí využít.
Lasaňové košíčky jsem nakonec vzdala z nedostatku času, v době, kdy jsme chtěli válcovat metráž z nudlového těsta jsme byli s Matýskem na hřišti, bylo krásně a to se muselo využít. Zaměnila jsem tedy nudlové těsto za listové kupované a během sobotního rána jsme vyčarovaly dort s čokoládovou pěnou, ovocný salát zalitý griotkou, špenátové šneky a ony "pizzové" košíčky.
Díky všem.

A dárečky?

Samá překvapení.
Že Alex?


Ale nejen to, třeba i odbahnění a vyčištění interiéru mého provozního maminkovského vozidla, včetně instalace nových potahů, půl roku je vozím v kufru, samy se fakt na sedadla nenatáhly.
Také si mohu po včerejšku pěkně pokrájet. Třeba vajíčka (a nikomu už tenhle kráječ na hru na kytaru nepůjčím) nebo chleba.
Vlastně na krabici od kráječe chleba je napsáno "allesschneider" a protože to tvrdí naše oblíbená firma Siemens, budu jim věřit.

Úplně všechno s ním krájet nebudu, některé věci musí zůstat vcelku.




12 komentářů:

  1. Gratuluju k lince! Buď ráda, že jsi neměla kreativní záchvat a nerozhodla ses udělat si v kuchyni supr mozaiku z dlaždiček. Skládání dva dva dny, lepení 12 hodin, spárování 4 hodiny. Zlatý skládání skříněk!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdysi jsem mozaiku velmi chtěla, mám ji i doma koupenou, ale změnily se časy a hlavně mě přešla chuť na modrou kuchyň. Balík mozaiky spí ve sklepě a možná z ní bude někdy deska na stolku na terase. Skříňky se dělaly dobře, chlapům to šlo :-)

      Vymazat
  2. Koukám, že Alex když chce, tak se fotit nechá! Holt nemám to správné fluidum. :-D A poznávám zonerovský filtr "poškozená fotografie".
    Ovšem, Baruš, ta Tvá oblíbená značka... Hmmm... ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já zas koukám, že i když něco nemáš rád, dobře to znáš :-D
      Tu fotku si Alex zhyzdila sama, hodně jsme se u toho pobavily :-)

      Vymazat
    2. A nemá Zoner nejaký filter aj na odfiltrovanie tej krabice? 8-)

      Vymazat
    3. Nemám rád? A copa? Alex nebo filtr? :-D Mám rád obojí! ;-)
      A tenhle filtr jsem i prárkrát použil, např. Větší možnosti však přináší oldmovie

      Lojzo, krabici jsem již navrhoval odfiltrovat trochu specifickým způsobem, leč neuspěl jsem. Není však všem dnům konec, třeba Alex ještě změní názor. ;-)

      Vymazat
    4. Lojzo, nemá, ale @Teo by to jistě zvládl. A ručím za to, že v jeho případě bychom se mohli ještě pod krabicí dočkat lecjakých překvapení!

      Vymazat
    5. Vojto, nějak mi uvízlo, že Zoner nemusíš, ale když si naši debatu vybavím přesně, tak se ti nelíbila jejich galerie, takže omyl na mé straně.
      Alex neodmítla, jen jsme vedly debatu, zda je dost dobová, neboť jeden z tvých požadavků byl "soudnost slečny" :-)))

      Vymazat
    6. Vojta: Výborne, tento spôsob odfiltrovania krabice sa mi javí zvlášť vhodný! 8-)

      Vymazat
  3. Zoner Photo Studio používám od nějaké verze 7, tuším. Pak jsem ho kupoval každý rok. Byl to dobrý program, mým potřebám vyhovoval a byl za slušnou cenu. Ale co začal extremně "fejsbůkovatět" (právě i v důsledku Zoneramy) jsem skončil u 14. A i tu jsem kupoval už jen ze setrvačnosti, nic nového užitečného nepřinesla. Filosofii firmy Zoner - a způsob jejich komunikace - moc nechápu...

    Myslím, že zrovna slečna dcéra si té poznámky o soudnosti vůbec všímat nemusí. A dobovost je jen otázkou vhodně dodaných, případně odložených ;-) doplňků, nebo, jak se dnes úžasně říká, vystajlování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Správne, Alex je dobová až až! ;-)

      Vymazat
    2. Vojto, největší úskalí vidím v tom, kdo by ji udělal účes a makeup. A dobové oblečení ? Ach, též není...
      To bude chtít ještě promyslet.

      Vymazat