Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 23. dubna 2013

Konec s lepkavým nepořádkem


Inovace, která nemá nic společného s úklidem

Na sobotu chystám pohoštění pro milé hosty, neboť pořádáme šroubovací happening.
Slibuji si od této akce, kam je vstup pochopitelně výhradně se šroubováky, že jednak oslavíme moje narozky a druhak zkusíme z té hromady desek a destiček zhmotnit skříňky do nové kuchyně.
Chci se vyhnout tisíckrát reprízovaným obloženým chlebíčkům a jednohubkám a dát prostor něčemu originálnímu.
Kde jinde najít inspiraci než na netu, že?

Sedím, prohlížím různé nápady, zapisuji seznam potřebných ingrediencí a také se moc dobře bavím.
O zábavu se mi stará Google překladač:

Originální text:

Cupcakes are coming in all shapes and sizes these days but seriously…Lasagna Cupcakes? Is that even possible? It is! These Lasagna Cupcakes are easily made using all of the same ingredients in your classic lasagna with layers of meat, three types of cheeses, and pasta.

Usually lasagna looks like a big gooey mess, but when it’s in cupcake form it looks elegant and refined. Wonton wrappers are used as the pasta element in this lasagna, eliminating the nightmare and logistics of trying to make pasta noodles cupcake sized.

Překlad:

Košíčky přicházejí ve všech tvarech a velikostech, v těchto dnech, ale vážně ... Lasagne Košíčky? Je to vůbec možné? To je! Ty lasagne Košíčky jsou snadno provést s využitím všech stejných složek v klasické lasagne s vrstvami masa, tři druhy sýrů a těstoviny.

Obvykle lasagne vypadá jako velký lepkavý bordel, ale když je to ve formě košíčky vypadá elegantní a rafinované. Wonton obaly se používají jako těstoviny prvek v tomto lasagne, což eliminuje noční můru a logistiku snaží, aby se těstoviny nudle košíček velikosti.


Překladač na angličtinu nepotřebuji, ale mám s ním velmi dobrou zkušenost, že mě vždycky spolehlivě pobaví.

Doteď mě nikdy nenapadlo, že moje milované lasaně vypadají jako "velký lepkavý bordel" a když je nastrkám do formiček na mufinky, udělám v tom rafinovaný elegantní pořádek :-D.
A to ještě mohu být ráda, že si Google neusmyslil, že přeloží slovo "mess" třeba jako něco daleko horšího, však víme ;-)


12 komentářů:

  1. Ach. :-) Kdy začínáme válcovat? ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. U nás doma jeden čas lasagne letěly, pravděpodobně v souvislosti s kocourem Garfieldem. A opravdu vypadaly lepkavě a mnohdy na talíři i bordelózně:-(
    Se šroubováním kuchyně přeji mnoho štěstí!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sejra, je pravda, že lasaně mohou někdy být na talíři poněkud neúhledné, ale asi to patří k věcem, které neřešíš, dokud to někdo nepojmenuje. Každopádně mně to hodně pobavilo.

      Díky za přání, asi to budeme potřebovat :-)

      Vymazat
  3. Lasagne v košíčku vypadají perfektně. Výborný nápad na párty.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Alenko, také se mi to zalíbilo, ale nejsem si jistá, zda se mi košíčky po vyndání z formy na mufiny stejně nerozšklebí. Budu muset najít nějaký kompromis mezi dobrým propečením, ale aby to zase nebylo vysušené. Po víkendu dám vědět, jak se to povedlo :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Hodně štěstí s kuchyní i tvorbou pohoštění, jakož i vše nej k narozkám. :-)
    Já jsem osoba praktická. Asi bych zvolila variantu mushroom. Totiž jestli se ti lasagne rozšklebí ..... pro jistotu bych koupila velké žampiony, noha se vytrhne, z nasekané šunky nebo slaniny (třeba česnekový bok, něco výraznéjšího prostě) nebo i z toho, co z lasagní vyteče :-) ) i trocha pórku třeba a žampionových noh se udělá na pánvičce směska, tou se naplní klobouky žamprgnónů a zapeče se to s nastrouhaným sýrem navrch. Žampiony ti udrží tvar rozhodně kulatý. :) Co já vím, tak to vždycky chutnalo. Takže kdyby náhodou ... a když nic, může z nich být skvělá houbová omáčka s knedlíkem.
    Tak to mě napadlo.
    Taky mě napadlo, že musíš být hodně v pohodě, když máš čas myslet na takové věci a piplat se s nimi. :-) To gratuluji. :-)

    Ať se dílo podaří!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, vím, že je hodně adrenalinové dělat jako pohoštění něco, s co jsem si nevyzkoušela předem. Ovšem taková jsem zase já, moji hosté už se mnou zažili nejednu katastrofičku. Ale uznej, o čem by se další roky povídalo? (To bylo tenkrát, jak se u Báry a Kapitána montovala ta kuchyň a všichni jsme si olizovali lasaně z předloktí) :-D
      Plněné žampiony milujeme, to je hodně dobrý nápad!!!
      Ještě není nic rozhodnuto, uvidím odpoledne, jaké budou mít žampiony.

      S tím časem - celý život hlásám, že každý má tolik času, kolik si ho chce na danou věc udělat. Příděl máme všichni stejný a kdybych chtěla celý víkend třeba šít, tak řeknu, ať si Kapitán na to montování vezme nějaké kámoše a zavolají mi, až to bude hotové, že se přijedu mrknout... Ovšem 15 let se těším na novou kuchyň a když se to má stát, tak si to opravdu užiji, i když vím, že bude jiná práce stát, ale je mi to srdečně jedno. :-)
      A děkuji ti za přání!!!

      Vymazat
  6. Ten překlad nemá chybu. Až mi bude smutno, zajdu si na Google překladač.

    Všechno nejkrásnější, Báro!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirko, děkuji. Překladač vždycky pobaví, už jsem přemýšlela, že bych nějaký spot napsala jeho jazykem, ale co kdyby to někdo nepochopil a žádal mé zavření do blázince?
      A kdyby ti bylo někdy smutno, tak neklikej na google, ale napiš!

      Vymazat
  7. Verze, co by mohla držet víc pohromadě http://9gag.com/gag/aWQzb7d
    Tak s chutí do toho všeho, budovatelko. Bos.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bos, nakonec to tak i dopadlo. Uhrála jsem to s košíčky na jistotu.
      V dalším týdnu doděláme finální podlahy v patře a může začít najíždět nábytek!

      Vymazat