Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 19. března 2013

Posolený pes


Jak nám počasí blázní
již krásně zdokumentovala brabi, my jsme si to s Kapitánem užili o to více, že jsme v tom nečase řešili výměnu brzdových destiček a přetočení kotoučů u obou našich aut složitou přepravní logistikou do míst, kde lišky dávají dobrou noc, napadlo tam 15 cm sněhu za odpoledne a silničáři tuto lokalitu nemají v mapách.
Akorát, že tam bydlí náš milý automechanik
Nejvíc jsem se bála, jak to přejíždění a čekání zvládne malý Matýsek, ale ten usnul hned po uvelebení v autosedačce a probudil se až po celé akci doma před domem. Stejnou měrou, jak my jsme byli utahaní, tak on byl odpočatý.
Už byla tma, stále chumelilo, ale pro děti je tohle zážitek převeliký, skoro jsem měla pocit, jakože přijdeme domů, rozsvítíme vánoční stromeček a pustíme se do rozbalování dárků, tak vznešeně to všude kolem vypadalo. Jen kdyby člověk nemusel vykonávat všechny povinnosti, to se pak může lehce stát, že na tu krásu zanadávám, i když bych si to měla užívat, kdy se nám to tady v hanácké rovině zase povede, tolik sněhu!

V husté chumelenici se Matýsek Kimbě smál, že je posolený pes, na rozdíl od nedělního lesního výletu, kdy zase byla Kimba Bájný bílý drak.
Čím dál víc si s mrňouskem souvisle povídáme, někdy bych ty naše debaty chtěla mít natočené na videu. Takhle občas něco stihnu jen zapsat, jako třeba v sobotu, kdy míchal dohromady domino s dřevěnými kostkami a brblal si u toho:

"Rozsypalo se nám štěstí s láskou. Stal se z toho lektvar, který už nikdo nerozmotá a dám vám všem napít."

Hezké.

Dlouho to míchal, ale pak mu přes to začala jezdit auta, tak přetvořil lektvar na složitou silnici s důmyslným parkovacím zařízením.

Ráno jsme u snídaně opět řešili kostry, jestli jsou živé a kde mají střeva. A taky malého mudrce zajímalo, zda si také povídám pro sebe jen tak v duši. Jak tohle vše probrat mezi pomerančovou šťávou a kaiserkou s máslem?

A zase jsem přišli pozdě do školky...

 

6 komentářů:

  1. Zlatý kostry. Já byl včera otázán naším intošem, co si myslím o Higgsově bosonu, jestli existuje, jestli ho poslední pokusy v CERNu prokázaly a zda potvrzení jeho existence změní svět fyziky. To by mi kaiserka zaskočila, naštěstí jsem měl v ruce preventivní kalíšek slivovice:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ten ti dává! Já měla takového spolužáka. On se s námi vůbec nemohl bavit, protože my jsme nevěděli často o čem mluví. Ale nakonec dobrý, dnes je uznávaným lékařem, stále mu moc nerozumíme (je diagnostik), ale když se na srazech vytáhne slivovice, tak to hodně sbližuje :)

      Vymazat
    2. Stejně jsem zvědav, co z něj jednou vyroste. Abych nebyl zklamán...

      Vymazat
    3. To je na tom rodičovství nejnapínavější :)

      Není to dávno, co jsme u rodičů měli nějakou rozpravu o tom, že jací jsou rodiče, takové jsou děti. Jen ať se klidně podívají na mě a hned uvidí, jací byli rodiče. Měla jsem lehký pocit, že jsem je urazila :-DDD

      Vymazat
  2. "zda si také povídám pro sebe jen tak v duši"
    zaujímavé dieta, toto nenapadne ani vacsinu dospelých....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Typický Rak. Citlivý drsoň, stejně jako Alex.

      Vymazat