Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pátek 15. března 2013

Kdy? No přece každou poslední sobotu


v týdnu!

Ale ne, Matýsku, každou první středu v měsíci... vyje naše Kimba.
Nesnáší zkoušku poplašných sirén. Chvíli se třese a pak se přidá.
Uíííííí, Uííííí, uaůůůů.

Bydlíme vedle hasičky, cokoliv se stane, máme z první ruky, denně několikrát, Kimba si asi nezvykne. Lidé ano.

Soužití s pejskem se posunulo do jisté rutiny, základním předpokladem je, že Kimbu nenechávám samotnou doma, nechci aby štěkala na celý panelák, to by mě brzy sousedi vynesli v zubech. A tak děláme všechno spolu.
Co spolu dělat nemůžeme, nedělám. Že nemohu dlouho nakupovat mi nevadí, spíše vyhovuje, hodně teď preferuji pultovky, to je fofr a koupím toho polovinu, co v supermarketu, takže vydatně šetřím, i když je tam dráž. Že nemůžeme jít plavat nebo do kina, to mě mrzí a už se těším, že v domečku se tenhle problém vyřeší sám, tam ať si Kimba klidně štěkne :).
Naopak mě stále drží ranní euforie z procházek, déšť mi nevadí, silný vítr je horší.
Třeba ten, jako dneska.

Zítra přijede Alex, jezdí teď domů častěji, je to prima. V létě jsme jezdili spíše my za ní, neměla čas, protože se zabydlovala. Teď už je asi zabydlená, dokonce si pořídila kočičku Pixličku Pixí. Kočka měla namále, protože Alexin krásně vyňuňaný byteček je ve znamení černé, bílé a vínové barvy. Kočka je černá, tak se tam hodí, ale kdyby se Alex rozhodla pro jiné barvy, byl by asi problém sehnat zelenou či žlutou kočku. Pak by musela shánět papouška nebo chameleona. A s těmi s blbě mazlí. I když na chamíky jsem já hodně ujetá a ráda bych ho někdy měla.
K nám jezdí bez kočky, nevíme zatím, jak ji skamarádit s pejskem. K seznamovacímu aktu ale bude muset dojít, protože když bude mít Alex větší volno, kamarádky jí pořád kočku krmit nebudou, tedy, ony by možná i krmily, ale raději bychom byli všichni spolu.

Včerejšek bych nazvala úplně pitomým dnem, který nakonec skončil dobře.
Kromě jiného na mě hned ráno vyskočila z monitoru hláška, že k 1. červenci končí Google Reader!!!
Proč, za co?!
Dost na tom, že používám iGoogle jako startovací stránku a ta končí k 1.listopadu taktéž letos.
Budou mi tyhle dvě věcičky chybět (tak, jako stále chybí Bloguje.cz), ale musím si najít něco jiného, není zbytí.

Prosím, poraďte mi nějakou dobrou náhradní čtečku!!!

Abych nezamluvila ten příjemný konec dne.
Udělala jsem si totiž PLÁN!
Časový plán na příští 3 měsíce, které budou stěžejní v našich životech.
Jednotlivé etapy přestěhování (mám věci na třech různých místech), přesun práce, kanceláře a věcí s tím souvisejících.
Logistika dokončovacích prací v domečku, abych třeba neumyla rámy a okna kvůli závěrečnému silikonování parapetů a on mi tam mezitím někdo nezačal něco brousit a řezat, že?
Domluva ve školce A a popřemýšlet, zda je nutné na 2 měsíce před prázdninami dávat Matýska do školky B, možná to zvládneme spolu a tohoto stresu ho ušetřím.

A pak jsem si v duchu už bydlela, všechno bylo hotové, krabice vybalené, nábytek na svém místě... až jsem z toho usnula...

...už se moc těším...

 

24 komentářů:

  1. Ale taká vínová mačka, to by bola paráda! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vínová je občas panička, jak pořád hledá tu svou Ó sudovou lásku :-)))

      Vymazat
    2. :-))) Ó sudová láska, to je tuze krásný termit.
      A heč , já už jí mám - jmenuje se Veltlínské červené ranné, je z Němčiček a nevadí mi ani litr a půl (když teda začnu brzo odpoledne:-))

      Vymazat
    3. Už by bolo načase, aby jej maminka prezradila to Veľké Tajomstvo Šťastného Života, že žiadna ó sudová láska neexistuje a všetko je to len otázka vzájomnej dôvery a tolerancie. ;-)

      Vymazat
    4. Sejra, já už vím, jak se propadá alkoholu. Jestli rychle nedostavíme a já si ty šoky nepřestanu léčit slivovicí...
      Né, laškuji, ale ne moc :-)))

      lojzo, zlatá slova, ovšem výchozí situací musí být taková, že jsou na to dva a oba si to myslí.

      Vymazat
  2. Před dvěma měsíci jsem si koupil čtečku Amazon Kindle 5 černá bez reklam. Stal jsem se členem klubu kde za 240 Kč na půlrok mohu stahovat 30 titulů světové i naše literatury zdarma. Nikdy v životě jsem tolik nečetl. Čtečka váží 170 g, je tenká a vejde se do zadní kapsy riflí, takže jí mám pořád sebou a čtu. Současně mám rozečteno několik knih z různých oblastí /humor, detektivka, román, cestopis/
    Jo Baru, když jsem u Tebe, jestli kpt četl skvělou knížku Slocum Joshua - Sám na lodi kolem světa? Taky můj blog osiřel a k vytvoření příspěvku se na a ne dostat. Koukni na svůj mail, jestli Ti něco nepřišlo. Hezký víkend, tady právě teď hustě sněží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luďku, do mailu NĚCO přišlo, děkuji ti moc!!!
      Já jsem myslela čtečku na internetu, takovou tu věc, že když si přihlásím odběr třeba tvého blogu a ty něco napíšeš, tak já to hned vidím, když se do Google Readeru přihlásím. Mám tam kolem 70 zdrojů, z nichž pravidelně píše asi třetina, zbytek jen občas a klikat na to každý den, to se na to vykašlu rovnou...

      Co se týká elektronických knih, tak zatím jich mám pár, hlavně dětských pro Matýska (kolikrát jsou tam i živé obrázky), protože já jedu v audioknihách a poslouchám je při nekonečných cestách v autě.

      Vymazat
  3. Zkus Feedly. Když se tam přihlásíš účtem z Googlu, tak se ti automaticky přesunou všechny odběry. Ještě doporučuju tento odkaz, ale nevím, jak moc vládneš angličtinou: Blog Feedly.
    Já Feedly zkouším od včerejška a zatím spokojenost ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, vyzkouším, psaná angličtina v pohodě, hlavně, když na mě nikdo nemluví :)

      Vymazat
    2. Tak jsem si odběry přesunula na Feedly a asi si zvyknu. Teď ještě iGoogle nějak nahradit. Stránka Chrome naplněná aplikacemi není to stejné, chybí mi tam přehled tisku, který jsem tam poslední dobou měla.

      Vymazat
    3. Já si na Feedly už docela zvykla, tak jsem ráda, že ti můj tip pomohl. A s iGooglem mám úplně stejný problém. Chrome aplikace nejsou úplně vončo, ale snažím se zvyknout si.

      Vymazat
  4. Jsem klasickým příkladem toho, že se nemá číst v rychlosti, když nemá jeden moc času - nejdřív mě zarazilo spojení "soužití s pejskem se posunulo do jisté ruiny", a pak jsem se divil při větě "...abych neumyla rány... a on mi tam někdo nezačal brousit a řezat...", ale vpodstatě ti rozumím - nejlepší logistika je samozřejmě k vidění v Kulovém blesku, ten je bezkonkurenční. Ovšem, a teď vážně, pokud bych měl poradit, jak si nekomplikovat život stěhováním, tak nejlepší variantou vzít celý plán novostavby zpět, zůstat na místě a nadále si vychutnávat pravidelný zvukový kalendář :-) Ať už si vyberete jakoukoli variantu, přeji, ať při vás stojí štěstí a ruka boží nechť netrestá za takové odvážné plány..
    Se čtečkou moc neporadím, nepoužívám ji, chvíli jsem zkoušel systém automatických záložek v prohlížeči Opera, tam je to celkem dobře udělané a přehledné...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jirko*!!! Plán Novostavba nelze vzít zpět, to je nevratný čin. Teď už lze jít jen dopředu, ať už to přinese cokoliv. Jsem mistr na komplikování života, zejména sama sobě :)))
      Často si na Kulový blesk vzpomenu, já jsem se ve svém životě akorát 3x někam odigelitkovala, ale teď to bude masakr pro moji pohodlnost :)

      Vymazat
  5. Já tedy se stěhováním mám pár zkušností, jestli mohu poradit, tak nestresovat se tři měsíce a zůstávat na základně, co to jde v klidu. Pak provést akci kulový blesk najednou už do čistého uklizeného bytu/domku. a) věci sbalit do krabic (krabice popsat!, popř barevně označit, do které místnosti či skříně patří), velké oblečení a ložní věci třeba do velkých igelitových pytlů. b) prázdný nábytek převézt, přestěhovat, usadit řádně na místo c) uklidit d)do vytřeného nábytku přeskládat věci e) poslední úklid na čisto f) přivézt dítě, které mezitím někde bylo u babičky či v nějakém jiném útulku. Měly by na to stačit tři - 4 dny i s odpočinkem. Samozřejmě tu dobu se jí jen rohlíky s něčím, vaří se jen čaj ve varné konvici, spí se někde na zemi ve spacáku.

    Pokud se člověk stěhuje postupně, připraví si dlouhotrvající stres z toho, že neví, kde co má a že zrovna potřebuje to, co je někde úplně jinde a že někdo mu vrtal tam, kde už bylo naleštěno. A to ti moc nepřeju.

    Důležité je je sehnat odpovídající počet krabic, které se dobře nosí (tedy ani velké ani moc malé)a skládají na sebe a koupit velké igelitové pytle (třeba ty na odpadky), se kterými se dobře manipuluje. Taky se vykašlat na všechno, co se rozbije či poškodí. Akce kulový blesk si žádá své malé oběti. :-))
    Hodně štěstí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, děkuji za praktické rady. Souhlasím s metodou "kulový blesk", krabice mám skvělé, musím sehnat akorát dopravu, nábytek snad nějak odvláčíme s Kapitánem, i když nějaký chlap by se ještě hodil. Na základně teď vládne jistá nervozita :)

      Vymazat
  6. Feedly funguje bezproblémově a má aplikaci pro Android, ale pořád si nemůžu zvyknout na ovládání, vyjížděcí panel s přehledem feedů a bulvárně novinový vzhled.

    Doufám v tohle - http://theoldreader.com/. Samozřejmě až se vyrovnají s neočekávaným náporem toho počtu lidí, co je pro google "klesající zájem".

    Chvíli jsem experimentoval s netvibes.com, je to zároveň čtečka a zároveň homepage jako iGoogle. Nemít ve čtečce 300 zdrojů, pro které je to nezvladatelné, zůstal bych u něj, z homepage se přepne do obstojné čtečky se stejným systémem jako má Google Reader.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten bulvárně novinový vzhled se dá v nastavení Feedly změnit ;)

      Vymazat
    2. Vyzkouším Feedly, podívám se na netvibes.com. Díky, Google hodně zklamal...

      Vymazat
  7. Báro, souhlasím s Lenkou.
    A hlavní je všechno v novém udělat hned. Cokoli se nechá "na potom", tak se to nestane. Alespoň u mě. Můj skvělý lustr leží na skříni už notný čas a teď už to nemá cenu, když se za 5 měsíců stěhuju. :-)
    Jinak ale člověk moc nepotřebuje. Dlouhodobě žiju na dvou místech a občas někde něco zapomenu, ale ještě to nebylo nic, bez čeho bych nepřežila. Stejně jako u dovolené, pokud mám občanku a peníze, můžu všechno ostatní zapomenout. ;-)
    Přeju pevné nervy a pěkné zabydlování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej, tady v minibytě je též pár odložených projektů, které už nestihnou spatřit světlo světa.
      Věcí se zbavuji a osvědčilo se to!!! :)

      Vymazat
  8. Ještě k tomu stěhování. Nic těžkého netahej, to není práce pro ženskou (něco o tom vím, pár kousků jsem obrečela, že to už nemůžu unést, přišel chlap a byla to pro něj hračka). Ty budeš skládat do krabic, vyndavat z krabic, uklízet a uklízet, taky je potřeba, aby někdo stál a říkal: tohle sem, tohle tam, čekejte až zavolám. Tedy doporučuji si najmout profistěhováky, kteří přijedou na čas, vynesou, odnesou, odvezou a není to tak drahé, jako si nechat třeba spadnout skříň na nohu a zlomit si pár nártních kůstek apod. Já jsem nevěděla, kde sehnat slušné stěhováky, tak jsem se zeptala v obchodě, kde prodávají nábytek, zda nemají někoho, kdo to pro ně dělá. Samozřejmě měli, dali kontakt a byla jsem spokojena moc. Věděla jsem přibližnou cenu předem (podle km a do kterého patra se to odnese) To, co bychom rvali ve dvou celý den a bůhví, jak by to dopadlo, odstěhovali oni za chvilku, věděli přesně za co vzít, jak co zajistit, nenadávali, že je to těžké... neflákali se. Tedy doporučuji nevyčerpávat se hrubou prací, tím víc ti zbyde sil na to nekonečné vybalování, rovnání a uklízení. Když se člověk stěhuje jen párkrát za život, tak se vyplatí někoho zaplatit a nesedřít se. .......... Bych tak nějak řekla a hodila do placu. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nad profi stěhováky jsem ani neuvažovala, ale po tom, co tady píšeš to ještě doma probereme. Jen se musím po okolí po někom podívat, s takovou službou jsem zatím do styku nepřišla. Hledala jsem na netu, ale zeptat se někde v nábytku je dobrý nápad. Díky

      Vymazat
  9. Krabice jsou skvělý vynález, akorát s jejich popisem nastanou časem komplikace. Hezky to popisuje paní Betty McDonaldová a já mám stejnou zkušenost. Hlavně je třeba razantně odhodit falešnou sentimentalitu a co nejvíc věcí nestěhovat, ale vyhodit. Mně se to bohužel nepovedlo... :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám trable se knihami, jinak jsem již naplnila postupně několik popelnic. Bylo pár věcí u kterých jsem se zasekla... no vyhoď svoje písanky z první třídy, že? :)

    OdpovědětVymazat