Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

čtvrtek 10. ledna 2013

Můj kožíšek aktuálně

Včera jsem četla názor, se kterým bezezbytku souhlasím
Komentář na iDnes

Možná mám trochu handicap v tom, že nesleduji televizi, rádio mi hraje jen občas, pár minut  v autě, a noviny jsem odhlásila už tak před třemi roky, otrávená přemírou balastu, který se na mě ze všech médií valil.
Nesedím u televizních klání současných kandidátů, ztráta času. Ti lidé zde, v této zemi žijí a nějakým způsobem se prezentují už roky. Celou tu dobu bylo možné si na ně udělat nějaký názor, ať už kladný nebo záporný. Teď, na poslední chvíli už nic nezachrání ani nezlepší.

Nemyslím si, že můj kandidát je bez chyby, mrzí mě velmi, že není mladší, ale stejně ho považuji za nejlepšího z kandidátů a půjdu kvůli němu k volbám.



P.S. Vzkaz ochráncům zvířátek: Jak na první pohled vidíte, kožíšek je za srsti černého plastového medvěda, toho, co žije kolem ropných vrtů a tepelných elektráren a živí se tamním odpadem. Jeho srst je pak krásně hustá, lesklá a v zimě bezvadně hřeje. Tak teď už jen tu zimu a Karla na Hrad!
  

25 komentářů:

  1. Placka ani kožuch z plastového medveďa ma neprekvapili, ale ten obháčkovaný vešiak ma dostal! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, tolik let se známe a stéle je co objevovat :-D

      Vymazat
  2. 2 x velký souhlas i když já se do kožichu nehrnu. Tady máme stále teplo a po sněhu ani památka i když tu ledovku zas Moravě nezávidím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady bylo včera ráno všechno zabalené do ledu, jako kdyby děda Mrazík máchl svou kouzelnou berlou. Dnes to roztálo a všude je bláto. Úžasná zima "ironický smajlík" :-i

      Vymazat
    2. http://empepa.net/2012/12/24/kdyz-mraz-caruje/

      Vymazat
  3. Taktéž mě mediální předvolební masáž míjí. Noviny nekupujeme, v rádiu preferujeme hudbu a v televizi sledujeme maximálně Kouzelnou školku :-)
    Ačkoliv já jsem hrozně nerozhodná a pořád si nejsem jistá, přikláním se taky ke Karlovi. Jen placka mi chybí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, tak s plackou je to recese, nosím ji celý týden a ještě nikdo se na mě nikdo nevrhl, aby mi změnil názor :).
      Spíše se pár nerozhodných přiklonilo na mou stranu, ale co si pak každý hodí do volební urny, je to na něm.
      Ostatně také se víc cítím povolaná v rozhovoru o pohádkových postavičkách než na nějakou politiku :)

      Vymazat
  4. Vzhledem k tomu, že jsem zastánce volby prezidenta parlamentem, tak se spíš bavím předvolebními vtípky jako je toto video s Adolfem, toto srovnání s hrdiny z Harryho Pottera nebo si čtu svérázné popisy kandidátů v Reflexu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vycházím z toho co je, ne z toho, co bych si přála. Pamatuji se, jak jsem kdysi nesouhlasila se zřízením senátu a jediné, co jsem mohla udělat, bylo nesouhlasně mlčet, popřípadě se též pobavit různými vtípky, ale to bylo asi tak všechno.
      Beztak toho jeden moc neovlivní. Nedovedu si představit, kdyby nás zahnali do situace např. Fischer vs. Franc nebo něco podobného...

      Vymazat
    2. To je pěkně řečeno. Já si pro tentokrát vybrala to "nesouhlasné mlčení", ale nevylučuju, že při případné příští volbě prezidenta už k volbám zajdu. Naštěstí si člověk může vybrat zda jít nebo nejít.

      Vymazat
    3. Looney, ty tvoje odkazy nemají chybu, zejména Adolf mě pobavil! Dík :D

      Vymazat
  5. Báro,už čtu Tvůj blog tak dlouho,je mi úzko,když slušní, chytří lidé volí Karla.¨Ale je to Tvoje volba...
    Dita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A z čeho by ti úzko nebylo? Kdybych volila Fischera? Mně bylo úzko už jen z toho výběru, ale nějak jsem se tím prokousala k tomuhle závěru.
      Trochu mi tenhle komentář připomíná onu debatu, kdy dostali dva diskutující nějakou otázku a jeden vysvětlil svůj postoj pečlivě promyšlený a založený na zkušenostech. jeho oponent ho smetl sdělením "nemohu souhlasit, já mám úplně jiné informace." Konec debaty.

      Vymazat
    2. Dito, nezoufej, že mezi ně nepatříš.

      Vymazat
  6. obháčkovaný vešiak je super a voliť Karla je lepšie ako nevoliť vôbec nikoho ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak, mám odvoleno, Karel šel do obálky :). Ne proto, že by to bylo cool, jak jsem se dočetla, ale proto, že mi to vyšlo jako nejmenší zlo.
      Na obháčkovaná ramínka si potrpím, je to takové rozkošné retro, pak mám ještě dětská malovaná z třicátých let, kdy je dělal pradědeček pro mou maminku - svoji čerstvě narozenou vnučku. Dnes na nich visí Matýskovy svetry se Spidermanem :-)

      Vymazat
  7. Rozpravy na téma volby zaplavují diskuzi skoro všude kam si člověk klikne. Já jdu až zítra, tahala jsem si z obálky lístečky, dávala je na stranu, kde bylo více pro a na druhou kde bylo více proti, a nějak se mi to stále přesouvalo skoro na jednu stranu. no nevím zda nebudu muset udělat " paní váhu se zavázanýma očima" a jeden lístek vybrat. Stále to není ta moje káva.

    OdpovědětVymazat
  8. Báro, neboj se toho věku, jednak kníže je docela fit na ta svá léta - znám muže, kteří vypadají podobně a zrovna založili rodinu! - a druhak, bráno cynicky, pokud to bude s ním na Hradě hrůza, tak se můžeš utěšovat tím, že déle než jedno volební období tam nebude...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. squire, můj taťka je ve stejném věku a ještě na plné pecky podniká a jde mu to lépe než za mlada. Ovšem také vidím, jak je velmi unaveným když má nějaký větší pracovní záběr. Už to zkrátka není ono, je to hrozně nespravedlivé. Kolik vyloženě mladých se umí jen válet a nic nedělat!

      Vymazat
  9. Squire- tohleto mě vždycky dostane a musím reagovat - kníže neexistuje. Tady republika! Šlechtické tituly byly zrušeny, brzo to bude sto let.
    - Sám Schwarzenberg nikdy neříká, že by byl kníže.

    Obháčkovaná ramínka mám také ráda jako pozdrav ženských předků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To, že mu zrušíš titul, ještě neznamená, že zrušíš jeho rodovou linii, Liško. Celý zbytek Evropy s tím nemá problém, a pokud by se narodil v jiné rodové větvi, za hranicemi, pochybuji, že bychom s tím měli problém také my. Alžběta II. je také královna, i když se zrovna nachází na území ČR:)

      Vymazat
    2. Liško, občas mu řeknu též "kníže" a myslím to hezky jako nostalgickou vzpomínku na staré časy. Kdyby se to měla zase začít užívat oficiálně, tak to je samozřejmě v našem postkomunistickém zřízení naprostý nesmysl. Tam, kde tradice zůstala, tam nemá cenu to řešit - tam je to normální.

      Vymazat
  10. Báro,
    zrovna včera jsem jásala u sebe nad výsledky - ani jsem nedoufala, byla jsem připravená na duo Zeman x Fischer.

    Mimochodem, kde se sežene taková placka?;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V neděli jsem se bavila se známými a všude to stejné - sice jsme Karla nevolili, ale jsme rádi, že se dostal, teď mu dáme hlas. No, alespoň tak.
      O placku jsem si napsala do Karlova volebního e-shopu, přišla mi někdy před Vánocemi. Klidně ti pošlu, mám dvě :)

      Vymazat