Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

středa 2. ledna 2013

Jak to všechno bylo


a jak to přece jen dobře dopadlo.


21.prosince se ohlášený Konec světa překvapivě nedostavil, což mě pěkně dožralo, protože přicházející svátky nemohlo už nic dalšího zastavit. Ale po první vlně rozčarování, že přece jen budeme muset trochu uklidit, jsme se začali pomalu, ale jistě těšit.

Začali jsme tím, že jsme se 22. všichni sebrali a jeli do Pardubic potěšit naši milou Alex, která s námi na Štědrý den nemohla být, páč vyfásla denní službu 24. i 25. prosince. Kapitán ještě zavolal (a to udělal moc dobře) jedné spřátelené bloggerce, jestli si někde spolu dáme punč, když už jsme v těch Pardubkách a dostalo se nám velmi milého pozvání k nim domů, prý už mají uklizeno, nachystáno a mají DOST ČASU na přátele, protože tak tomu má v tomto adventním čase být. Jak překvapující a příjemné! Myslím, že tohle je ta meta, kam bych to ráda dotáhla, až už konečně zahnízdíme a budeme všichni pohromadě.
Bylo to velmi poetické odpoledne a celý ten den byl úžasně pozitivně naplněný, že když jsme večer v hustém chumelení odjížděli domů, měla jsem pocit, že Štědrý den už byl.

23. 
Starší sehnala urostlý smrček a my stále nevěděli, kde ho nastrojíme, zda ještě ve starém bytě nebo v novém domečku. S domem je to tak. I když řemeslníci po mém divokém hysterickém výstupu ztrojnásobili tempo, skluz ze října stejně nedohnali a kuchyň je zatím složená v koutě obýváku v krabicích, protože chybí dlažba, instalatéři natahali rozvody, ale záchody a umývadla ještě nejsou na svých místech a dráty od elektriky si jen tak visí volně v prostoru a čekají na svůj rozvaděč. Zkrátka, museli bychom povečeřet doma a pak si jet do domečku třeba jen rozdat dárky a na noc zpět domů... bylo by to asi dost složité...
Nakonec rozhodlo počasí. Bylo tak hnusně, pršelo a hned to mrzlo, sem tam na ten led nasněžilo... bylo lepší zůstat doma a nepokoušet osud.
Takže jsme se rozhodli nachystat vše doma u Kapitánových a nic nekomplikovat. Však se i tak dočkáme.  
K dobré náladě při finální úklidu zcela jistě přispělo to, že jsme starý posunovač smetí vysavač nahradili novým, opravdu fungujícím. Jak pravil Kapitán, je to jeho první vysavač, u kterého má smysl regulace výkonu, páč když naplno luxujeme v obýváku, věci ve sklepě mají co dělat, aby se nepřicucly ke stropu.
Za aktivní účasti všech se přípravy podařily k plné spokojenosti, nikde nic nezaskřípalo. Vlastně to byly naše první opravdové Vánoce a moc jsme si to užili.
Díky!

Čas mezi Vánocemi a Silvestrem byl stráven známým kolotočem objíždění stromečků u babiček, kamarádů a jiných příbuzných, přenášením spousty tašek sem a tam, bojem s použitým obalovým materiálem a dojídáním zbytků a přebytků, proložený pravidelným venčením psa a malého chlapečka, aby nás to nezabilo.

Silvestr neměl chybu. A zase za to mohlo počasí, ovšem zúčasnila se i krásná příroda a početná banda kamarádů, jejich dětí a psů. Ve vedlejší rolích účinkovaly opečené špekáčky, svařené víno, rum a slivovice. Akce se jmenovala Dobytí vrcholu Maleníku a vyčerpala nás natolik, že šampáňo jsme si preventivně bouchli už v deset večer, protože byla reálná obava, že notně ušlí do půlnoci nevydržíme.
Vydrželi jsme a bylo to dobře, protože jinak bychom přišli o popůlnoční telefonáty od důležitých lidí, kteří slavili jinde. Třeba v Trhové Kamenici nebo na bohem zapomenuté chatě bez elektřiny.

Jak na Nový rok, tak po celý rok - pokud to platí, tak nám bude fajn! A o legraci, o tu teda nouze také nebude!






20 komentářů:

  1. Moje Milá, děkuji, že jsi to tak trefně zapsala. Až budeme po letech vzpomínat budeme vědět, že navzdory všemu nám bylo dobře a bude nám dobře. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi rychlý, kdyby se mi nesekl počítač, byly by i obrázky :-)

      Vymazat
  2. Pokud bude po celý rok stejně jako na Nový rok, tak už se vážně těšim :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pixie, určitě to platí, pevně doufám, žes to nemyslela ironicky :-)

      Vymazat
  3. Pěkná momentka, s těma trosečníkama :-)
    Příjemný vstup do nového roku tedy už přát nemusím, to už máte za sebou - tak snad "jen": "Ať se dobře máte (navzájem)" :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jirko*, ta fotka by byla hezká s nějakým trefným textem i jako novoročenka. Foceno krátce předtím, než se v tom rybníčku někteří pěkně vymáchali, budiž pochváleny nepromokavé oblečky!
      I tobě hezký rok 2013, ať se ti daří!

      Vymazat
  4. teda, to se dost táhne s tím domečkem, co... no hlavně že jste si nenechali pokazit náladu a měli jste se dobře i tak :) Sedmi

    OdpovědětVymazat
  5. Sedmi, táhne se to, ale to je relativní, některé uspěchaná řešení by nebyla dobrá. Náladu mi kazí vždy jen ty faktury za vícepráce...
    A to jsem ještě zapomněla, že 25. jsme si byli do půlnoci zapařit na skvělém večeru s Jethro Tull revivalem :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Báro, děkuju jako obvykle za milé čtení. Taky jsme si s přáteli udělali na Silvestra výšlap, který nás lehce vyčerpal (hlavně byla dobrodružná cesta zpět na chatu tmavým lesem) a já vytuhla někdy kolem desáté, ale před půlnocí jsem se vzbudila :).
    Všechno nejlepší do nového roku Tobě a Kapitánovi a všem vašim dětem. A příští Vánoce už budou v domečku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dee, hodně draví, lásky a dobře placené práce ti přeji do nového roku. Dostal nám kamarád, který ten výlet hezky shrnul:"Já se tam vždycky krásně utahám a pak večer jen tak ležím a odpočívám a to je na tom nejlepší." :-)

      Vymazat
  7. Kdybych nevěděla, že ty fotky jsou ze Silvestra, tak bych myslela, že jste šli na jarní procházku.
    Počasí na přelomu roku příjemně překvapilo, sice nebyl sníh (škoda), ale krásně svítilo sluníčko a bylo fajn. Oba dva dny. Tak ať to tak vydrží po celý rok.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počasí se opravdu vyvedlo, v tom lese bylo jako na Václaváku, vytáhlo to ven spoustu lidí.
      Teď mi za oknem chumelí a nechce se mi ani na krok. Chumelit má, když je volno, ne, když se musí pracovat... :(

      Vymazat
  8. Doufám, že trosečníci došli na ostrov i z ostrova suchou nohou. Bylo na Silvestra krásně, ať vám to hezké vydrží celý rok :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brabi, ani nemluv! Ta díra v ledu není vidět, tu objevili průzkumníci chvíli po tom, co jsme na ně přestali dohlížet, ukolébáni pocitem, že se jim nic stát nemůže :-)

      Vymazat
  9. vaša milá svorka nemá chybu! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc se to povedlo, jen prý, kdyby ten svařák nezkazili rumem. Mně to nevadilo, já byla na čaji :-)

      Vymazat
  10. Hele Baru, když jsem tak četl tu část o stavu rozestavěného domku... Nevidělas náhodou divadelní hru Řemeslníci:
    http://www.svandovodivadlo.cz/index.php?cmd=event.detail&id=1725

    Je to...inspirativní...O:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neviděla, ale při mém současném duševním rozpoložení bych se i bála vidět. To by bylo jako s Patem a Matem. Tam, kde se všichni smějí, já brečím a jsem vzteklonešťastná, protože to, co má být nadsázka, žiju.

      Vymazat
    2. My na tom byli s drahou zhruba v době, kdy nám v domě už asi 5. měsíc opravovali stoupačky a rozvody plynu, při kterýchžto činnostech nám zvládli zničit kus kuchyňské linky a probourat stěnu mezi koupelnou a ložnicí (kterou jsme si celou dobu chránili jako jediný čistý místo v bytě)... Nemůžu říct, že bych se při sledování zmíněné performance nějak hodně nasmál. Ale bylo to celý tak...povědomý:-)

      Vymazat
    3. Já jsem pořád na vážkách, zda tady tu stavbu mám nějak ventilovat nebo ne, protože se obávám, že kdyby mi začal někdo ještě radit, co jsme měli dělat, tak bych to už vůbec nedala. Navíc na každou věc jsou dva pohledy jako na tu poloplnou nebo poloprázdnou sklenici.

      Vymazat