Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 20. listopadu 2012

Z deníčku bárbíny


Kdybych si takový psala, určitě bych si tam poznamenala postřeh z poslední doby.

"Když mám bílý kabát, nikdo mě nenechá nic dělat, abych si ho neumazala."

Bezva finta :-)))

Fakt to platí stoprocentně, co ho nosím, jsou i tací, kteří mi otevřou dveře od auta, když si nejsou jisti čistotou svého vozu.
Díky dodělávání domečku, pohybuji se různě po skladech a stavebninách, když něco chci, stačí mi jen ukazovat, dokonce paní v elektroskladu mi nanosila všechny kabely do auta. Pamatuji, že když jsem tam byla před 14 dny v riflích a černé bundě, ani nevstala od stolu, jen mi řekla, na kterém místě je moje objednávka narovnaná.

Nebojte, moji milí, nebudu toho zneužívat!

Ale ještě mě chvilku nechte, baví mě to :-D

24 komentářů:

  1. To je bezva finta!!

    Je to pravda, že oblečení funguje. Proto v poslední době nosím často sukni (krom toho, že kalhoty mě nebaví, má to nezanedbatelný vliv).

    Nosit sukni mělo vždycky účinek na přechodu pro chodce (když ještě nebyl ten předpis, že auta musí chodce pustit). V kalhotech byl rozdíl znát. A vůbec - na někoho v pytli (což jsou džíny a mikina nebo bunda) se nikdo ani nepodívá, kdežto v sukni se mi lidi omlouvají, když do nich vrazím, jako by to byli oni, kdo vrazili do mně.

    Kdysi jsem dělala terénní výzkumy, chodila po ulici od domu k domu a něco si zapisovala - když jsem vyběhla jen v kalhotech a mikině, naběhl na mne recepční a hartusil, co chci. Tak jsem začla chodit v šatičkách. A to byl rozdíl!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, funguje to přesně, jak píšeš.
      Ale někdy je to velmi kontraproduktivní! Byli jsme před pár dny na sběratelské burze a když jsem se kohokoliv z prodávajících zeptala na cenu jejich věcí, vždycky mi řekli nějakou obrovskou sumu. A když se to opakovalo po několikáté, Kapitánovi to došlo. Prý:"Podívej se, jak jsi oblečená ty a jak jsou tady všichni okolo." Měl pravdu. Takže abych lépe nakoupila, příště jdu v plandavých maskáčích (nevím teda, kde je vezmu), ve vytahaném triku nejasné barvy, nejlépe bez podprdy a bude-li burza v sobotu, tak umýt se naposled tak ve středu!

      Vymazat
    2. No je pravda, že všichni tam byli "divní" a kdo nebyl "divnej" byl podezřelý! :-) My taky. Jen přemýšlím za kolik bychom měli ten betlém, být v teplákách? ;-)

      Vymazat
    3. Nad tím nepřemýšlej, asi by byl levnější, ale pán evidentně na nějaké smlouvání neslyšel, ostatně já smlouvat ani neumím... Takže máme, co jsem si zasloužila :-).

      Vymazat
  2. K tomu není co dodat. Obyčejný chlap

    OdpovědětVymazat
  3. Překvapilo mě, jak krásně se mi letos v bílém tričku s dlouhými rukávy leželo v lese na zemi. Ale nevýhodu to má: na bílém nedělá v horku sůl fleky, takže se hůř hraje na šot.

    OdpovědětVymazat
  4. Henry, ty máš tričko jiné než černé? To jsem netušila :)

    OdpovědětVymazat
  5. Liško :-)))))

    Henry, teď jsem byla v bílém měnit olej v autě a věru byla legrace, když jsme ten vyjetý olej přelévali z pekáče do PETky .... ale přežila jsem já i můj outfit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no nazdar, v bielom kabáte meniť olej? 8 - )

      Vymazat
    2. Olej měnil mechanik, já u něj jen postávala, ale vyvrcholení přišlo ve chvíli, kdy mě poprosil, abych podržela tu PETku, co do ní naléval vyjetý olej. Tuto PETku mi pak pečlivě zašrouboval a dal, ať si to zlikviduji sama, páč co on by s tím dělal. Ještěže máme ty sběrné dvory! Stejně se ale pokaždé strašně bojím, že se mi to někde v autě rozleje!

      Vymazat
  6. Ano, mám bílé s dlouhými rukávy, protože nechci nosit košili. A další, která nenosím.

    "Čika čika au. Au! Hoří mi klobouk! Seš slepej? Pročpa jsi mi to neřek?"
    "Myslel jsem, že je to image."

    (The Mighty Boosh)

    To tričko je třeba tady (omluvte prosím dlouhý odkaz): http://img1.rajce.idnes.cz/d0103/7/7282/7282909_7271909bba36b9f0bfb85f28ad8ac37f/images/IMG_4774.jpg?ver=0

    OdpovědětVymazat
  7. Bára a Liška majú veru pravdu, ono to naozaj funguje. lenže mne sa nepáči, že to takto funguje. dosť to poukazuje na ľudskú povrchnosť a hlúposť......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je samozřejmě jiná. Nijak mě nenapadlo s tím někdy "pracovat", proto mě tahle situace tak překvapila, že jsem se tady o tom tak zmínila. Před časem jsem byla pracovně v prostředí, kde vzhled a každodenní "vyfintěnost" byly důležitější než práce a to jsem tak těžko nesla, že jsem odtamtud odešla. Nedávala jsem to, jak se to denně posuzovalo a hodnotilo. Kdo nestíhal, ostatní mu to daly pěkně sežrat. Píšu s tvrdým y, protože to byl samozřejmě 100% ženský kolektiv.

      Vymazat
    2. nojo, inakosť, a to v akomkoľvek zmysle, ľudkovia nesú obvykle prevelice ťažko a nelibě.....
      zaujímavé, že muži sú v tomto smere oveľa tolerantnejší, ako ženy.

      Vymazat
    3. Nedám dopustit na ty "svoje chlapy" se kterými převážně pracuji dnes!

      Vymazat
  8. Já mám ženy v sukních rád a bílý kabát je rozhodně prima. Toho všeho se mi dostává. ;-)
    A více se snažím být galantní. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to je pravda, jsi galantní a je to moc prima :-)

      Vymazat
  9. Moje zkušenosti: např. volbu oblečení k soudu mi radil advokát. Že prý nesmím vypadat lépe, než ona postarší muži zrzená soudkyně, jinak mám smolíka. Vzala jsem si tedy dlouhé šaty bez rukávů ála pytel od brambor, přes bílé tričko, +zdravotní punčochy, prosté sandály a občas uronila smutnou slzu. Výsledek výborný a na WC mi dokonce paní soudkyně (náhodné setkání po stání) utěšovala, že ať se nebojím, že mi to určitě dobře dopadne.. Takhle si nestrannost soudu nepředstavuju :-( Proto jsem to ale nepodcenila. Opačný případ s opačným výsledkem znám z vyprávění. Smutné.
    Slušňácký ohoz s úsměvem hodně ovlivňuje úsudek druhých. Poradci kandidátů na leccos asi ví, že si své peníze zaslouží. Ale to jsem odbočila..
    Takže veseleji: Kdysi jsem šla s partou na 1 alternativní módní přehlídku na hradě. Měla jsem na sobě věci, ve kterých jsem studovala v Anglii, autentické etno prky, knoflíky z mincí, ručně tkané a šité věci, třásňový sarong, + mušličková kabelka, hedvábná pokrývka hlavy, jásavé barvy, výrazné rukodělné šperky z celého světa.. U vchodu mi vůbec nenabídli lístky, pustili nás dál jako účinkující směrem k šatně :-)) Bos.

    OdpovědětVymazat
  10. Kdekoliv platí tahle "logika" oblékání. Jak jinak posoudit člověka, kterého vidím poprvé a ani nepromluví, že? Mluví za něj jeho vzhled. S tím se dá hodně manipulovat.

    To je skvělá příhoda a tou přehlídkou!!! :-D

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, dovolila jsem si tě také nominovat na pokračování, pokud by se ti do toho chtělo, tak tady je návod http://vimneok.wordpress.com/2012/11/27/oceans-eleven/#more-929606

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odpovím, ale mám pocit, že to nedokážu už nikomu dalšímu poslat :-)

      Vymazat