Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

středa 7. listopadu 2012

Ostrá jako břitva

Hned po ránu v průšvihu
Celý život (tedy celý svůj řidičský život) se bojím, že si načerpám benzín a pak zjistím, že nemám peníze a dnes se mi to fakt stalo.
Hrabu se v kabelce jako blázen, peněženka nikde! No jistě, včera jsem šla k večeru do obchodu jen se síťovkou a ona zůstala tam!
No, snad nebude tak zle...
Přišla jsem k pokladně, vysvětlila situaci a zeptala se obsluhy, co mám udělat, abychom to nějak vyřešily.
"Nechte tady auto a přineste peníze."
"COŽE???"
"Jestli se vám to nelíbí, tak ještě můžu zavolat policajty."
Tý jo, paní byla jako břitva.
Měla jsem pocit, že jsem se probudila ve špatném snu.
"Já vám nechci nic ukrást, benzín vám chci zaplatit, tak proč se mnou tak jednáte?" nechápala jsem,.
"Napište si mou značku, tady máte všechny moje doklady (mobil ti, babo, nedám) a za 10 minut jsem tady s penězi."
"V žádném případě."
Ach, nesnáším takovéhle potíže, jsem já to ale hlava skopová, takhle si zavařil a ještě narazit na ochechuli!
Podívala jsem se směrem ke svému autíčku, v hlavě mi prolétlo, kolik ztratím času, když se teď pohrabu 3 kilometry sem a tam a vtom vidím, jak u druhé pumpy čerpá naftu kamarád!
No jo, ale to je takový ten týpek, co má u sebe vždycky jen 3,50 nad přesně napočítanou sumu! Ale zkusím to... Trochu jsem ho překvapila, ale beze slova vytáhl peněženku, v ní měl vzorně uložené dvě tisícovky, jednu z nich mi podal a já byla zachráněná!
Půjčený peníz mu odpoledne vrátím, ještě jsem mu k tomu přikoupila oříškovou Milku, od fialové krávy a dál budu dodržovat svůj letitý zvyk, nejprve se podívat, že mám peníze a pak teprve tankovat.
Nechápu, proč jsem to dnes neudělala!

P.S. Nechala jsem se letos inspirovat doporučeními z oblíbených food blogů a zadělávám dnes těsto na zázvorky.

42 komentářů:

  1. Niečo podobné som zažil... Natankoval som viac, než aký som mal zostatok na karte. Našťastie som vedel, že doma sa príslušná čiastka v hotovosti nájde a stalo sa to na pumpe v našom meste. Ten náš pumpár bol ústretovejší, stačilo mu nechať ako zálohu občiansky preukaz. ;-)

    Ale kamarátovi sa stalo, že sedí večer doma pri televízore a zrazu ktosi zvoní. Za dverami dvaja policajti a po overení totožnosti otázka:
    -Tankovali ste dnes tam a tam?
    -Áno, tankoval.
    -A zaplatili ste?
    ...
    Jednoducho, keď dotankoval, zastal pri vedľajšom stojane iný kamarát, dali sa do reči, potom sadli do áut a odišli. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. lojzo, řekla bych, že paní byla těžce poznamenaná něčí lumpárnou a pak už jen házela všechny do jednoho pytle.
      Zapovídaný kamarád nemá chybu :-D

      Vymazat
    2. Ne-e, paní byla jen těžce vyhořelá a měla plný zuby zákazníků a lidí vůbec. Naprosto ji chápu....

      Vymazat
    3. V tom případě by pro ni bylo dobré místo u městské čističky odpadních vod, tam těch lidí moc není. Hele, každý z nás se občas octne v situaci, kdy potřebuje od někoho vstřícný přístup. A až se něco přihodí ochechuli, tak třeba to zafunguje a narazí na stejně vyhořelého člověka, který ji pošle po pr**** jako ona mě. Ovšem já jí to nepřeju, to bych byla stejná jako ona.
      Už jsem měla našlápnuto, že zavolám nějakému příteli na telefonu, aby mi k té pumpě dovezl tisícovku, ale tím, jak se tam zjevil Radim, tak to bylo jednodušší. Veselo by bylo, stát se mi to v jiném městě, kusanec od domova :-D

      Vymazat
    4. Ještě mě napadlo, že kdyby zavolala slibované policajty, tak by jí taky mohli pěkně vynadat, co otravuje, když je volá na někoho, kdo vlastně ještě nic nevyvedl a aktivně chce dát vše do pořádku... Ale to jsem raději nechtěla zjišťovat :-)

      Vymazat
    5. Víš, ona každá mince má dvě strany a záleží na úhlu pohledu. A "díky" svému současnému zaměstnání si tak nějak dokážu představit její situaci...

      Bohužel, v dnešní době se práci s lidmi (často ve stresu a pod tlakem) prakticky nevyhneš. Obávám se, že ani v tý čističce odpadních vod ne.

      Nicméně, kdybys náhodou věděla o klidném místě v čističce, prostém jakéhokoliv kontaktu s lidmi, dej mi prosím vědět. Na výši platu a smradu nezáleží...

      Vymazat
    6. Kdybych byla tvým šéfem, okamžitě bych tě poslala na měsíční dovolenou!!!

      Vymazat
    7. Jenom měsíční?! Potřeboval bych aspoň dva roky prázdnin...

      Vymazat
    8. No jo, ale to bych musela zabít ten kus ekonoma, co v sobě mám, protože jsem zvyklá se na to koukat vždycky z obou stran. Nebo spíš za všech čtyř :-)

      Vymazat
    9. Zabi. Vojta si tie prázdniny iste zaslúži. ;-)

      Vymazat
    10. hehe, ten Lojzokamarát nemá chybu! ;-)

      Vymazat
  2. Řek bych, že jenom velmi, velmi málo lidí se nedá rozesmát nebo rozradostnit. Já sem holt starej blázen.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tím chci říct "Neklesejte na duchu!"

      Vymazat
  3. Baro, dej odkaz na zazvorky, díky...
    Dita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dito, já mám po babičce recept stejný jako tenhle: http://www.toprecepty.cz/recept/9197-zazvorky---stary-recept/
      a jestli chceš experimentovat, tak si projdi recepty tady:
      http://www.labuznik.cz/recept/zazvorky/

      Jsou recepty i s tukem, ale to je spíš na rychlejší spotřebu. To, co mi letos nad food blogy došlo, byla spíše doba, kdy začít péct (v těchto dnech), protože do Vánoc budou zázvorky krásně rozleželé. Když jsem je pekla později, s ostatním cukrovím, ještě to nebylo ono a v době, kdy by byly akorát, tak už vlastně nebyly :-)

      Vymazat
    2. Je tam psaný mletý zázvor - to chápu jako sušený namletý zázvor - dá se nějak použít i čerstvě nastrouhaný?

      Vymazat
    3. Jirko*, vlastní zkušenost s použitím čerstvého zázvoru do těsta nemám (jen do čaje), ale v receptech se objevuje i takováto varianta a pak se jemně nastrouhaný přidává ve fázi, kdy se šlehají vejce s cukrem. Ale nevím kolik, aby to nebyla divočina.

      Vymazat
    4. Díky za info,letos to zkusím, dělávala to moje babička a já se jí už nestihla zeptat jak, vždy,když jsme přijeli na podzim na návštěvu, zázvorky na nás čekaly.
      Dita

      Vymazat
    5. Dito, pak dej vědět, jak se povedly.

      Vymazat
  4. Tak to se mi povedlo taky. Ale měla jsem navíc v autě obě holky... naštěstí se spokojili s mobilem, ze kterého mi veleli vyndat simku. A benzínka byla dve minuty od domu... sedmi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sedmi, to by mi přišlo jako rozumná domluva. I když asi bych se zase já ošívala, kdybych jí tam měla nechat iPhona jako záruku za tisícikorunovou útratu. Ale asi bych nechala kdyby to jinak nešlo :-)

      Vymazat
  5. Zázvor piju s horkým medem a skořící a snažím se udolat rýmu v dutinách ( ach jo pokolikáté už).
    Situace loni : Předvánoční nákup v Makru, nasbíráno do dvou vozíků. Pluju k pokladně, dávám kartu a ouha, suma dělá přes šest tisíc. Divím se, že pokladní povídá, že jí to kartu nebere. Vím že tam mám dost a tak nechápu. Až mi blesklo. Mám zablokovaný výběr na 5000,- Kč, aby mi to někdo nevybral. Co teď za mnou fronta jako štrůdl. No byla jsem spocená až do spodního prádla., Co nastalo, vše přeskládat zpět do vozíků a nechat stát za pokladnama. Prolézt pokladnou a najít v centru bankomat. Tam vybrat tech pět tisíc. V hotovosti jsem měla v peněžence cca 3000,- a jít znovu stát frontu do Makra, kde moje vozíky stály teď zase pěkně na konci toho štrůdlu co jsem tam sama udělala. Paní pokladní původně nechtěla přistoupit na to, že část zaplatím kartou a zbytek dorovnám hotovostí, to prý nelze. Nákup mi tak trval kolem čtyř hodin. Uf už raději ne.
    A jinak, asi i chápu tu dámu u pumpy. Musí to být dost na nervy, co tam si někdy užije, takže (((:

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přeju brzké uzdravení! Zrovna to samé mi povídala tento týden kamarádka. Dovolím si doporučit ještě česnek, cibulový čaj a citrón.

      Vymazat
    2. Cibuli mačkám s cukrem a pak piju jenom tu šťávu ( za studena). Česneku jsme letos měli požehnaně, a to pravý modrý, a i mám vysázený ten medvědí. ale nějak se mi před třema rokama nabouraly dutiny, a stále se to opakuje. Předtím jsem to vůbec neznala.

      Vymazat
    3. Tak snad se brzo uzdravíte. Nad česnek a cibuli není. Švagr jako včelař zase pochopitelně nedá dopustit na med. Zrovna dneska jsem sklenice toho nejlepšího poslal našemu - dle mě - nejlepšímu básníkovi.

      Vymazat
    4. I já jsem stoupenec cibule a česneku, tak ať to brzy pomůže!

      Vymazat
  6. Elizo, ufff! To je hororová příhoda. V Makru jsou nečekané vysoké útraty běžné, koukám na ceny bez daně, nenásobím množství v krabici a už to je!
    Moc mě mrzí, že jsem se paní u pumpy nezeptala, jestli si myslí, že mi ti policajti půjčí, když je hned chce volat!
    A mimochodem, včera jsem dostala pokutu 200 Kč za dálniční známku blbě nalepenou - na špatném místě. V LISTOPADU! Když za tři týdny bude už nová a celý rok to nikomu nevadilo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dtto ty s dph jsou tak mrňavě napsané, že jako by tam nebyly..

      Vymazat
  7. Nemilá příhoda se šťastným koncem. :)
    Ale já se té pumpařce ani moc nedivím, Báro. Když jim někdo ujede bez placení, platí to ze svého. A že se to stává často...

    OdpovědětVymazat
  8. No, to mě právě mrzelo - protože mě někdy někdo okradl, tak budu sprostá preventivně i na ty, kteří mě okrást nechtějí a rádi by to nějak řešili. Před časem jsem participovala na jedné čerpačce a občas někdo ujel, ale dohledatelnost byla 100 procentní.

    OdpovědětVymazat
  9. Já u sebe živé peíze nenosím už skoro vůbec a vždycky při placení čekám, že se něco zasekne a nebude to fungovat, což se občas stane, naštěstí jen na místech, kde si můžu dovolit zatnout sekeru:o)

    Mod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Párkrát už jsem přišla do úzkých, když jsem neměla hotovost, ale vždycky to jistí vysypané drobné na dně kabelky. V době kovových padesátikorun to může být i slušná částka :-)

      Vymazat
  10. Báro, paní se nediv. Já to chápu že ty jsi zrovna ta slušná, ale vem si - vzala bys spz z jiného auta a pak bys tvrdila, že jsi zapomněla peníze... Možná to paní slyšela už tolikrát a někdy ti, co vypadají slušně, jsou největší prevíti. (R)

    OdpovědětVymazat
  11. Divím se, i když sama si dovedu představit ledacos, věř mi, že za roky v baru bych mohla vydat příručku lží a podvodů. Ale jí jsem mohla vyskládat k té SPZ i malý techničák a doklady na stejné jméno s fotkou svého vlastního xichtu. A jediné, co jsem po ní chtěla, aby se nechovala sprostě. Je to tak moc? My jsme všichni moc přepracovaní, permanentně naštvaní, špatnými zkušenostmi otrávení... To je špatně.
    ...napsala jsem toho ještě víc, ale smázla, na ilustraci toho, co jsem vlastně chtěla říct to stačí i takto...

    OdpovědětVymazat
  12. Báro, je to jednoduché, prostě neočekávej neočekavatelné:o) a představ si, že každý den na tu paní u pumpy tohle zkusí 10 lidí :o)

    Mod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 10 LIDÍ?! No to jsme ale národ darebáků! V tom případě ji už chápu :-)))

      Vymazat
  13. hm, ešteže to celé takto dobre dopadlo.
    ale zdá sa mi, že Báre vadil predovšetkým ten tón......

    OdpovědětVymazat
  14. mne sa raz stalo, že som nakúpila a zistila, že nemám u seba peniaze. nechala som im tam sekeru za vyše 800 korún ;-) a zaplatila som za dva dni ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale to bylo asi u někoho známého, ne? Jinak si to neumím představit!

      Vymazat
    2. nie, nebolo to u známeho. aj mne to prišlo takô divnô ;-) ale potešilo.

      Vymazat