Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 11. září 2012

S pejskem

Už i s fotkami
Je to mnohem horší než to vypadalo, pořád luxuji psí chlupy, musím vstávat v příšerných 6:30 na venčení, nemůžu pořádně ani ke kadeřnici (do cvičení, nakoupit, pro Matesa do školky a na sto dalších míst...),  protože by se Kimba sama doma uštěkala k smrti, což je v paneláku docela tristní.

ALE!!!

Vůbec mi to nevadí, protože je mi skvěle!!! Senzační pocit, když přemůžu svou lenost, v těch 6:30 fakt vstanu, jdeme se projít, venku začíná nový sluníčkový den, bezvadně se rozhýbu, včera jsem se přistihla, že si skoro poskakuji. Matýsek je Kimbou nadšený, až ho musím brzdit, protože z ní chce neustále dělat cvičeného Pejska Berouska, ale za to si může Kimba trochu sama, pořád panáčkuje a vydrží na dvou hopkat neobvykle dlouho a tomu se nedá odolat :-).
Konečně je tu něco/někdo, co mě donutí jít se 3x denně pořádně projít, kličkuji každý den jinudy, už mám rozděléně trasy na blbé, s málo trávníky, a dobré, kde ani lidi moc nepotkám, o cyklistech ani nemluvě. Vyloženě mi chyběly ty dlouhé procházky s kočárkem.
Mám z toho pohybu radost, doma nejsem sama, mám si komu postěžovat, když vařím, nejím to jen já, pokud něco zbyde, nemusím to vyhodit, Kimba se o to s chutí postará.

Statečně mi po dvou dnech přestala kňučet v autě a zvykla si i na delší přesuny, kam to jen trochu jde, chodíme spolu. Ano, už jsme byly i ve třech psopřátelských zahradních restauracích, v jedné dokonce dostala grátis odřezky od včerejší grilovačky.
Zapříst prima hovor s někým úplně cizím je to nejjednodušší, zatím jsem se nikde nesetkala s žádnou vyloženě negativní reakcí kvůli čemukoliv, co by se pejska týkalo.
S exchotěm jsem se krátkodobě dohodli na jakési střídavé péči, než bude hotový domeček, protože přece jen, občas někam bez psa jít musím.
Na večerních procházkách už jsme s Matýskem potkali několik ježků, jednou kolem nás létal opravdu velký netopýr a honit se za psem, co má na obojku čelovku je taky veselá akce.

Zkrátka, kdyby mě teď v kteroukoliv denní dobu zastavili policajti a dali mi dýchnout, určitě by mi v krvi naměřili pěkných pár promile endorfinů!




27 komentářů:

  1. Myslím, že tě za to Matýsek musí přímo milovat. Co by za to daly děti v tomto věku. Až bude větší, tak už zase nebude mít tolik času pro běhání venku a jsou tak spolu šťastní, což z fotek přímo vyřazuje. Naši se mazlí alespoň se želvou, páč prostory mají opravdu miniaturní ( ještě více jako ty). Ale jednou určitě také pejska pořídí, až se přestěhují.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak může mít někdo ještě menší prostory než my? Ledaže by bydlel v krabičce od zápalek. I mně vyhovuje, že s nimi jsem hodně venku. Jsme dobře nachystaní i na situaci, kdy bude pršet a už nebudou sluníčkové dny :-)

      Vymazat
  2. Báro, moc se přimlouvám, aby ses nerozmyslela, a že toho pejska někomu dáš. Šest let? Vždyť by bez vás umřel ... Jo, třeba bys našla hodný lidi, ale víš jak je jich málo?
    Takhle dala pryč psa jedna má příbuzná a během 24 hodin ho našli zoufalého, vystrašeného, vykopnutého z bytu, pobíhat po Praze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, když umřela kdysi tchýně, musela jsem si vzít jejího jezevčíka. A on pořád utíkal a vždycky jsem ho našla, jak sedí před tchýniným domem a očuchává vrata. Jsou to těžké věci. Když je pes u baráku, neměla jsem s ním tak úzký vztah, jako teď v bytě, je to hodně jiné, ale prima.

      Vymazat
  3. P.S.
    A díky za vzkaz, moc mi pomoh´. Teď už brečim jenom kvůli vašemu pejskovi. (To víš, labil. :-))

    OdpovědětVymazat
  4. Jejda, jak já tohle všechno znám! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se teprve zaučuji a pomaloučku začíním rozumět lidem, co mají pejsky i v bytě. I když jsem to předtím odsuzovala.

      Vymazat
  5. Endorfiny můžeš, nikdy není dost, jen se nesmí hledat v CH3OH. Hezký den - škýýt, zde už krásně leje jako v Norsku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V těchto dnech hledat něco v methanolu není dobrá volba :-)))

      Vymazat
  6. Milé, vidieť vás takto pekne pohromade! ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Život se zvířaty je určitě hodně jiný, než bez nic, ale určitě ne horší :o)
    Mám radost:o)

    Mod.

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám také radost, ještě že ji první tři dny nikdo nechtěl, to by byl průšvih :-))))

    OdpovědětVymazat
  9. Waúúúú mám radosť prevelikúúúú! :-) pesjánek šťastný prešťastnýýýý! mláďátenko tiež, to je supééééérrrr!

    OdpovědětVymazat
  10. SV, nechci chválit den před večerem, ale asi to dopadne všechno dobře. Dneska Matýsek ze spaní mluvil na Kimbu skoro půl hodiny. Bůhví, co se mu zdálo.

    OdpovědětVymazat
  11. aj ja mám dobrú správu: podarilo sa mi umiestniť jedného túlacieho šteniačika!

    OdpovědětVymazat
  12. Mému nadkolegovi zahynul v neděli nešťastně pes, už jsme raději vůbec neřešili, jestli by si Kimbu nevzal.

    OdpovědětVymazat
  13. Mas krasnou fenecku. Byt ne puvodem do bytu, urcite si zvyka. Z tveho psani je poznat, ze jsi s ni stastna a to je dobre!

    OdpovědětVymazat
  14. Míšo, konečně u PC, tak mohu odpovědět. Kimba je moc prima. Všechno je s ní složitější, ale přesto je to lepší :-)

    OdpovědětVymazat
  15. pekná vetička ;-) som rada.

    OdpovědětVymazat