Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pondělí 18. června 2012

V neděli mi to Kapitán skvěle udělal


a pak jsem si to udělala i já, když už jsem věděla jak.





Dalo by se říci, že je rozlousknuto.
Archív přenesen a co víc a co pro mě  má opravdu velký význam, je to, že se povedlo přenést i prapůvodní (ten smazaný ) blog.
Je pravda, že když jsem ho tehdy v panice smázala, byla jsem s tímto destruktivním činem velmi spokojená, ale časem se mi to rozleželo v hlavě a dokonce jsem uvažovala i o jakési rekonstrukci, protože většinu textů jsem měla v počítači v poznámkovém bloku.
On-line přímo v Bloguje jsem psala jen hodně naivně na začátku, když jsem ještě nic nevěděla o padajícím připojení.
Ale rekonstrukce by to byla velmi suchá, protože bez komentářů je to jen polovina muziky, kolikrát byly komentáře lepší než samotný článek.
Hodně mi pomohlo, že jsem našla jednu starší zálohu blogu z času, kdy jsem zkoušela klikat na různá "udělátka" v editaci Bloguje a tak se stalo, že podstatnou část článků mám teď zpět.

Milý Kapitán na můj převod použil stejný postup  jako u sebe (óóó, jak skvěle se sem dávají odkazy!)
Konvertor přechroupal v pohodě i 4,2 MB, i když vyhrožoval, že chce jen kousky do 1MB.
Pak už jsem to jen importovala do zdejšího blogu a to se mi napoprvé povedlo pěkně duplicitně, takže jsem pak promazávala příspěvky, až se ze mě kouřilo.
O komentářích ani nemluvě, těch muselo pryč kolem osmi tisíc. Pěkná zábava na sobotní večer!
Měla jsem fakt radost, že se to povedlo, Kapitán mě ani nemohl dostat kolem půlnoci do postele, chtěla jsem to dodělat, ať to funguje a hlavně jsem byla pěkně napnutá, jak dopadne ta  prastará záloha, o níž mě několik počítačových odborníků řeklo, že je poškozená, že jsou v ní chyby a nechtěli s ní mít nic společného.
Tak se tedy šlo spát a ráno jsme pokračovali, ale tady už konvertor řval, že 9,5 MB je fakt moc a ať s tím jdeme k šípku.
Kapitán tedy chvíli hledal nějakou utilitu, která by nás vytáhla z bryndy. Pomohla až Arturova zmínka u Tasla v komentářích  o WXR Split, který rozseká velký text na menší kousky. To nám hodně pomohlo.
Během dopoledne opravil Kapitán všechny chyby v oné záloze a na třikrát mi připravil text k přenesení do Bloggera. To už jsem pak zvládla sama, páč jsem na tom chtěla mít též nějaký (byť i úplně nepatrný) podíl.
Tímto všem děkuji ze úspěch akce, za návody u Táty tuleně a u Tasla, ale bez Kapitána by mi byla načerpaná teorie stejně k ničemu, protože sama bych to nedala, přece jen tam bylo pár záludností, se kterými by si bývalá barmanka rady nevěděla.

P.S. když jsem psala starý blog, neměla jsem v sobě ještě tu autocenzuru, co mám dnes. Za případnou morální újmu při jeho čtení se některým lidem omlouvám. Anebo ne... co bylo bylo, každý máme nějakou minulost.

18 komentářů:

  1. Ha! znamenám si a případně zkusím postup s přenosem celého blogu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel obrázky tam budu muset nějak dodat ručně. To bude piplačka. Ovšem na druhou stranu je pár příspěvků, kde doprovodný text bez obrázků nedává smysl, takže to udělat chci.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Já jsem měla také radost, vůbec jsem nedoufala, že se podaří vzkřísit i tu prastarou zálohu. Teď tam bude chybět jen asi měsíc psaní a to se dá přežít :-)

      Vymazat
  3. Kapitán, ten zběsilý vrhač bumerangu na veřejném místě, je Mikin?! Tak to by mě fakt nikdy nenapadlo. Ale pobavilo! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cha, co tě nenapadlo, milý umělče? Ten bumerang nebo to spojení? ;-)

      Vymazat
    2. Teo, zatím to bylo vždycky tak, že ty jsi svými obrázky a texty pobavil mě. Těší mě, že je to jednou opačně :-)))

      Vymazat
  4. Báro, pokud jde o obrázky, napsala jsem admonovi bloguje na admin@bloguje.cz :o),a by mi zazálohoval všechny obrázky. On tak učinil a pak to posla AD a ten je tam prostě zas nějak nahrál, protože po jednom, no to néééé:o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mod, s obrázky je to u mě tak: od února 2009 do teď to udělám s obrázky jako AD tobě, ale ta smazaná část blogu zálohu obrázků neměla a tam mě čeká ta ruční práce :-). Ale já mám ty obrázky v jedné složce, jak jsem je vždy upravovala na formát bloguje, tak v těch tisících fotek je lehce najdu.

      Vymazat
    2. Aha, tak na to bych teda sílu neměla :o)

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Tak to je divný, avatar mám přidaný,ale je vidět jen na avocode:-/
      Mod.

      Vymazat
  6. Tak to ti nepovím, kde je chyba... Jedině snad, když máš i G+, tak se zkus přihlásit do účtu G+ a pak "komentovat jako Modona (Google)".
    Ale když ti tam neskáče automaticky při vybrání profilu WP, tak to je divné.

    OdpovědětVymazat
  7. No vida, další úspěšný přestěhovalec. My se také stěhujeme, i když ne z Bloguje, ale to už víš, když jsi nás vyčenichala. Tak hodně zdaru!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jago, doba změn. Trochu mě to i nakoplo a mám chuť zase psát :-). Vašemu Café přeji hodně štamgastů, vypadá to, že tam už máte pěkně živo, což je bezva.

      Vymazat
  8. Barí, ahoj, tak už jsem, díky Modoně, našla i Tebe. A hned mě přilákal nadpis :-)))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahooooj, no zrovna o víkendu jsem doma řešili, jestli "bulvární" nadpisy přitahují čtenáře. Já jsem říkala, že ne a teď jsi mi to hodně nabourala :-D.
      Mod se o nás rozprchlíky hezky stará, díky jí za to!

      Vymazat