Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

středa 24. listopadu 2010

Naposledy

...

Skončila jsem jednu etapu pracovního života. Po dobrovolném vyskočení z kola jsem i chvíli cítila jistou úlevu, uspokojení nad tím, jak si sama třímám otěže svého života v rukou.
Vše jsem dodělala, předala... a stala jsem se .... nikým.
V pondělí na poslední poradě nejužšího vedení se nejvyšší jen za zvyku zeptal, zda všichni mají pozvánky na sobotní akci a odpovědí mu bylo souhlasné pokyvování tří hlav. Mojí ne, já o žádné akci nevěděla, vždyť jak by ne, já končím v pátek a akce je v sobotu.
Ve středu volá sekretářka a ptá se, zda mám pozvánku na sobotu. Nemám a nemusí ji posílat, stejně bych nešla. Ale trochu mě to zahřálo, že mě přece jen nevyfuckovali tak naprudko.


V pátek scéna jako z amerického filmu.


Hlavní hrdinka si naskládala svých pár švestek do krabice, podepsala poslední lejstra, na cestu ještě dostala zarámovaný obrázek pracovního kolektivu a za truchlivé hudby schází do přízemí po širokém schodišti. Tváří se statečně, ale přece jen slza, mrška jedna neposlušná, ukápla. Přízemí je jako na potvoru plné lidí, takže smutek okamžitě přemáznout úsměvem číslo jedna, zahlaholit pozdravy na všechny strany a projít vestibulem jako veskrze pohodová. Snad to zvládla a nikdo si těch lesklých očí nevšiml.


Co bude dál? Nevím, ale o tom ten život je.
 

20 komentářů:

  1. No a i kdyby všim tak co, pokud někde člověk nechává i kus srdce, slzy jsou namístě:-)
    Každopádně tenhle scénář ti nikdo nenapsal:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mod,scénář jsem si psala sama, ale že to bude ve finále takový doják, to jsem netušila :-)))
    Ale jinak dobrý, slzy už oschly a hurá do budoucnosti!

    OdpovědětVymazat
  3. Držím pěsti už dlouho :)

    OdpovědětVymazat
  4. ***Život je změna,jak se někdy říká. Ale s každým koncem opět něco začíná. Ono to tam půjde dál, a ty už mnoho věcí nemusíš.-Já mám ty pracovní změny vždy jen dočasné. Začíná se rýsovat Indie, výzkumné středisko Nissan Asia.Jemně tlačím na pilu,je to zajímavý cíl. - Tak ať se ti dál daří.**

    OdpovědětVymazat
  5. Jo holka, některý konec je doják, některý krvák:-))

    OdpovědětVymazat
  6. Svěrák ve vratných lahvích byl \"vítací typ\". To já jsem asi spíš opak... \"loučící typ\"? Vždycky, když jsem odcházel z nějakýho zaměstnání, byla to pro mě úleva. No ale aby bylo nějaký loučení, musí být napřed vítání. To dá rozum. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Báro,tak ať se daří v nové životní etapě:)

    Ale smutek při loučení chápu, já jsem v práci zakotvená tak, že odejít, to by mne hodně bralo u srdce. A nemám ráda změny.

    OdpovědětVymazat
  8. Báro, taky držím palce na ty další kroky!!!

    OdpovědětVymazat
  9. jee tys dala vypoved? a nevis co bude dal? to je pekny! Tak dobrodruzstvim vstric! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Novej kariére trikrát Nazdar!
    Zdar! Zdar! Zdar!

    Ty sa nestratíš, to všetci vieme. ;-)

    OdpovědětVymazat
  11. Abu,díky. Sleduji též pokroky Aburodinky a je to bezva :-).

    Ahoj chipmunku, jo, půjde to tam dál a já si své nové místo také jistě někde najdu. Pokud by ti ta Indie vyšla, tak to by bylo super. Držím ti palce!!!*

    Mod, krvák by mohl nastat, kdybych tam zůstala.

    Teo, když se na to podívám tvýma očima, tak jsem JEDNOZNAČNĚ vžycky raději ten, co odjíždí a ne ten, co zůstává a mává na nástupišti. Takže vlastně je všechno OK.

    Chris, děkuji. Asi by mě sebralo, kdybych to měnila na základě rozhodnutí někoho jiného, ale takhle to byla čistě moje volba a to mi trochu tu situaci usnadnilo.

    Nominku, děkuji, rodičák mi končí za 8 měsíců a do té doby snad něco vymyslím!

    Spoon, ono to úzce souviselo s mým stěhováním. Kdybych se tak pevně nerozhodla pro nový život, tak bych v té nahnilé zátoce mohla kotvit až do smrti. A to se mi nechtělo.

    Lojzo, nová kariéra se ještě žádná nechystá, ale je dost pravděpodobné, že letos na Vánoce budu mít po letech čas udělat i pár \"rukodělných\" dárků, vyhrát si s perníkovou chaloupkou a věnovat svůj čas mým nejmilejším.

    OdpovědětVymazat
  12. \"Co bude dál? Nevím, ale o tom ten život je.\"

    já to vím! ;-) no dál bude predsa niečo nového, to je jasné. a to je dobre.

    OdpovědětVymazat
  13. ten rodicak ti zavidim....zlate cechy!

    OdpovědětVymazat
  14. A hurá do další etapy! Tímhle koncem určitě něco hezkého začalo;))

    OdpovědětVymazat
  15. SV,něco bude určitě a uvidíme, zda to bude stát za to!

    Spoon, stalo se mi naprosto neuvěřitelně, že jsem se svezla na nějaké vlně vládní rozmařilosti, ať už to bylo 18 tisíc porodného nebo 4 roky rodičáku. O to víc se zapotím, až se začnu v létě ohlížet po další obstajné obživě.

    Čagi, moje okolí to vidí různě, ale já se nedám! :-)

    OdpovědětVymazat
  16. \"Po dobrovolném vyskočení z kola jsem i chvíli cítila jistou úlevu\" - vždy je lepšie vyskočiť z kola ako z okna! ;-)

    OdpovědětVymazat
  17. Nějak mi vycházelo, že setrvávat na jednom místě více jak 6 let, není vhodné. Stává se pak z tebe pouze kus nábytku v tom daném místě, prostě to chce změnu. A jinak mohu s pohledem nazpět říct !!! Každá změna měla svá pozitiva. To vím teď na 100%. Tak šťastné vykročení do toho dalšího roku i kroku.

    OdpovědětVymazat
  18. Elizo,díky. Snad mi to také něco pozitivního donese.

    OdpovědětVymazat