Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

čtvrtek 17. července 2008

První narozeniny

...
Včera to byl přesně rok, co se to stalo.
Vhodná příležitost, trochu zabilancovat, jenže by se mohlo stát, že bych se utopila v pitomé sebelítosti, tak to vezmu z úplně jiné stránky. Nebudu řešit ani ty tři muže v mé momentální blízkosti, kdy jedním z nich je můj muž a Štěpánkův tatínek, který propadl absolutní lhostejnosti ke všemu a ve svých depresích jen kope kolem sebe, druhý je skvělý kamarád, který miluje Štěpánka, ale my dva si souzeni nejsme a třetí by chtěl jen mě a malý můj mazlíček ho vůbec nezajímá, čímž pádem ho škrtám za seznamu, vždyť zatím jsem se Štěpánkem jedno tělo, jedna duše.
A tak žijeme den za dne, někdy vesele, někdy smutně, ale pozitivno převažuje, naštěstí lidé kolem mě jsou fajn a já se úmyslně vrhám do každé práce, kterou vidím v dosahu, abych tím umlátila různé chmury, což se občas i podaří.
Velmi mi vadí zvyk, který se nám jako mor usadil v rodině a tím je oslava narozenin a svátků v den, kdy mají všichni čas a ne v den, kdy tato událost nastane. Je to až zvrhlé, když v den narozenin mi onehdá popřál jen kamarád nejmilejší a Alex a teprve za pět dnů na to, se na mě seběhla celá rodina, přáli mi všechno možné, ale já už to jaksi nebrala, nebylo to ono.
Asi tu nechutnost zakážu, bude se slavit, kdy se má a hotovo. Mohlo být včera veselo a mělo by to smysl, ale místo toho jsem si jen já v duchu procházela události toho dne před rokem, ty krásné i ty ošklivé a sem tam utřela slzu a snažila se, aby měl Štěpánek co nejhezčí den, když už tady tak s námi celý rok žije.
Ve svůj výroční den vážil 10.20 kg, míra se moc zjistit nepodařila, ale je to něco kolem 74 cm, což jako orientační údaj stačí, důležitější je, že už se umí vytáhnout k okraji stolu i sporáku a je na mně, abych teď dávala bacha, možnosti úrazu číhají všude.
U Sedmikrásky se vyskytl podnět napsat něco o svém typickém dnu, jak to u nás chodí a já se nad tím hodně zamýšlela, přečetla si, jak to chodí u Gleep i jinde, ale naše dny bývají hodně různé. Někdy to mám tak nabité, že zvládám akorát převážet mrňouse z jednoho hlídání na druhé a přehazovat jen čisté oblečení a čerstvé jídlo v baťůžku (ano, montážní brašnu jsme již odložili, nejsme žádná miminka).
A někdy si to užívám, udělám vše od pěti do osmi ráno a pak jedeme na celý den na výlet nebo se koupat nebo někam na návštěvu. A některé dny kroužím s kočárkem po dědině, zajedu si do parku na lavičky pod starými lípami a pokud malý spí, tak si čtu a pokud nespí, jsou tam houpačky i dobrá tráva na různé hraní.
Ano, pokud to dělá dojem, že jsem stále jednou nohou někde, je to tak, pořád jakoby na útěku, všude dobře, doma nejhůř.
Hodně by o tom mohlo povídat naše milé auto, za poslední půlrok jsem ujela dvojnásobek kilometrů než jindy za celý rok. Trochu mám obavy z podzimu, kdy zase otvíráme bar a vše pojede na plné obrátky, ale zatím je červenec, ono to nějak dopadne, nebudu se stresovat dva měsíce dopředu.
Fotky z oslavy zatím do placu hodit nemohu, protože přece oslava ještě nebyla, měla být tuhle sobotu, ale nikomu se to nehodí, tak se to přesouvá na příští týden... 
$$OBR352256$$

29 komentářů:

  1. Přejem vše nej! A kdybys chtěla ujet na výlet do východních Čech, ozvi se, rádi vás uvidíme ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Kačenko,to je hezké! Díky, na váš konec zajíždíme pravidelně, další cesta je 30. srpna, bude tam akce, kterou jsem nevynechala za posledních 15 let ani jednou.

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna jsem si udělala čas, tak přeju všechno nejlepší (šibalský úsměv) Bane, vůbec mi nedošlo, že už je to rok! To to utíká... Tak ať ten další je ještě veselejší!

    OdpovědětVymazat
  4. Štěpánkovi přejeme s Maykou všechno nejlepší a zveme vás oba do Práglu, jestli budete mít chuť a čas... můžeme zajít třeba do zoo nebo tak něco ;) A Gleep by se mohla třeba taky s Vampírem přidat? (že by takový malý srazík bloggerek :P )

    OdpovědětVymazat
  5. tož všechno nejlepší! jo a kdybych dělal v nějaký casting-agency, tak Sťěpánka hned zaměstnám do reklamy...:)

    OdpovědětVymazat
  6. Gratulace s přáním všeho dobrého, Štěpánkovi. A tobě přeju ať noci zaseženou chmury, které přinesl den. Užij si léto a když budete na východě tak se ozvěte ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Štěpánkovi všechno NEJ!!! Ať je stále zdravý a veselý :o))

    OdpovědětVymazat
  8. Hodně štěstí vám oběma. A nejen 1x za rok, ale pořád a nejlépe včas. ne až za týden v sobotu. Achjo. Se zákazem tohoto nešvaru tě okopíruju u nás doma, neva? :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Šíleně ten čas letí a na dětech to jde vidět nejvíc... přeju taky vše nejlepší Štěpánkovi i tobě. Posunutá oslava nevadí, hlavní je, že se sejde rodina v dobré náladě u skvělé příležitosti... tak mě napadá, že bych se měla shánět po dárku, protože u nás máme taky jednoho oslavence:)

    OdpovědětVymazat
  10. Gleep,vy už jste zkušení harcovníci, já když četla, jak máte vyndané šprušličky z postýlky, to mě nadchlo, ale na to u nás ještě brzy.Sedmi, do Práglu se zatím nechystáme, ale do ZOO se moc těším příští rok, aby si to víc užil. Teď mu stačí ohrádka s pěti slepicemi a má z toho Vánoce na celé odpoledne.Mykee, kdyby bylo nějaká agentura v dosahu, hned bych ten jeho milý úsměv prodala, ať má chlapec něco do začátků, kdyby jeho matku klepla pepka.

    OdpovědětVymazat
  11. abu,díky! Na východ jezdíváme do Starého Hrozénkova. Tam máme kamarádku s ekofarmou a tudíž spoustou zvířátek!Felixo, díky za přání, zatím nás nestihla ani rýmička, tak snad to vydrží.Billy, díky a udělej si s těmi oslavami pořádek, já začnu hned od neděle, kdy má taťka narozeniny a už se s tím zase mělo šoupat kamsi na pátek a já to bojkotuji. Zdá se ovšem, že budu mít úspěch, oni mě všichni docela chápou.čagi, u nás to rodinné torzo moc veselé není, je nás velmi málo. Musí to být prima, když se sjede rodina a je vás víc, než pět. Oslavence pozdravuj a jako dárek doporučuji pět a více tenisových míčků. To vás mrně prožene všechny, já nestíhám aportovat.

    OdpovědětVymazat
  12. To už je rok? No, já to musím vědět, ono se to milé mrně totiž docela pronese;-) Já narozeniny taky slavil vždycky v \"nějakou sobotu kolem toho data\" a když si narozeniny spojují dva lidé, kteří to mají v rozptylu 14 dnů, tak se člověk většinou netrefí. Ale ideální by to bylo přesně v ten den, to je jasné:) Tenisové míčky jsou velmi vhodný dárek, to ocení každá maminka, protože tohle je věk, kdy malé šibaly nejvíc zajímají kulaté věci. Kolečka, nejlépe s dírkami, aby měl kam strčit prstíky;-)Všechno nejlepší malému milému oslavenci přeje jeho blogový strejda Kamio;-)

    OdpovědětVymazat
  13. Blogový strejdo,děkujeme za přání a já teď budu shánět copyright na šišatou kárku, co se v ní vozí polínka ke krbu, má dvě prastará kolečka a dlouhé držadlo a je to nejlepší hračka na světě, se kterou se dá zápasit i hodinu v kuse!

    OdpovědětVymazat
  14. Ta kárka je vynikající věc, myslím, že by se měla vyfotit a přidat do dokumentace;-) Jen ať se nekouká Štěpánek, jinak podvědomě začne zápasit s něčím co má právě po ruce;-)

    OdpovědětVymazat
  15. oslavymáme taky v nejbližší den, kdy se to všem (4) hodí, ale nepřijde mi, že by to bylo nepříjemné... Teď mě ale překvapil syn, co se už měsíc potuluje po Pyrenejích a občas pošle sms: slezl do údolí a ZAVOLAL mi, aby popřál k svátku... akorát se o měsíc netrefil. Ale stejně mě to potěšilo!

    OdpovědětVymazat
  16. alenec,ale nám se to zvrhlo tak, že se blahopřeje až ten den, kdy se to slaví. To se mi nelíbí. Oslavenec má přece ráno vstát a hned mu má někdo padnout kolem krku a dát mu ppořádnou narozeninovou pusu a ne až za tři dny.Rowdy, ulítnne a je to tak v pořádku. Spíš bych byla zděšená, kdyby seděl v rodném hnízdě a čekal, až maminka uvaří, vypere, vyžehlí. To bych ho musela vystrkat ven koštětem!

    OdpovědětVymazat
  17. co kam ulítne? Jestli jako děti, tak to je naopak, my se je snažíme s mužem vystrnadit, ale jim se nechce... Snad se to po prázdninách podaří.

    OdpovědětVymazat
  18. Všechno nejlepšejší......oběma;-)

    OdpovědětVymazat
  19. Zdraví, štěstí, pohodičku a tak :)

    OdpovědětVymazat
  20. Jéé, Galahad!To je prima, že žiješ!Gombo, tisíceré díky. *destiticícový úsměv*

    OdpovědětVymazat
  21. Baru......v kolotoči dní posledních jsem též celkem rád...

    OdpovědětVymazat
  22. Sice opožděně, ale přidávám se ke gratulantům a přeju Štěpánkovi vše nejlepší!

    OdpovědětVymazat
  23. P.S. Ta předchozí Bára jsem byla já, nějak jsem zapomněla, že bych se měla nějak odlišit :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj Báro, přeju více štěstí v lásce... a nějaký pozitivní zvrat :)

    OdpovědětVymazat
  25. spoon (momentalne ze Sazavy)20. července 2008 v 13:39

    opozdene vse nejlepsi a drzime palce

    OdpovědětVymazat
  26. Já taky všem všechno nejlepší, a jestli ulítne není zas až tak důležité, pokud to bude ve správném věku, hlavně aby byl zdravý!:-)

    OdpovědětVymazat
  27. zuzi,díky a musím říct, že mám stále silnější pocit, že to, jak a kam se co zvrátí mám hodně ve svých rukou. nebo-li hlásím návrat silné vlny optimismu!!!spoon, hezký pozdrav na Sázavu a užijte si prázdniny.Mod, to je nejdůležitější - ulítnout ve správném věku. nemůže si odpustit trapnou vsuvku - snad se toho dožiju :-))

    OdpovědětVymazat